GLUTÉNMENTES PISKÓTA SZAFI FREE ZABPUDINGPORBÓL
Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Farkas Szilvi)
Gluténmentes piskóta Szafi Free zabpudingból
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
RECEPT 1.
- 3 tojás fehérjét felverünk.
- 3 tojás sárgáját 2 ek. vaníliás eritrittel (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!), 1 ek. Szafi Reform négyszeres erősségű édesítővel felverünk (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!).
- Kimérünk 40 g Szafi Free vaníliás zabpuding port (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!) és pici csipet Szafi Reform szódabikarbónát (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!). Elkészíthető az összes Szafi Free zabpudinggal! (Szafi Free zabpudingok ITT!)
- A tojássárgás részhez adunk a felvert fehérjéből és rászitáljuk a pudingport, összekeverjük és óvatosan beleforgatjuk a maradék felvert fehérjét.
- 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük (sütő függő).
RECEPT 2.
(A recept készítője: Farkas Szilvi)
Szénhidrátcsökkentett piskóta Szafi Free zabpuding porból
Szénhidrátcsökkentett piskóta Szafi Free zabpuding porból
Szilvi háromféle piskótát sütött, Szafi Free vaníliás, kakaós és epres-banános zabpudinggal.
A Szafi Free zabpuding szelet receptje a következő:
Piskóták hozzávalói:
- 3 db tojás
- 20 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék (Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Free zabpuding (vanília, kakaós, epres-banános) (Szafi Free zabpuding porok ITT!)
- 1 mk. sütőpor
- 1 ek. vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 2 ek. Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő ITT!)
Hagyományos módon elkészítjük a piskótákat. 180 fokon, alsó-felső sütés, 20 perc.
A rétegek közti fehér krémet Szilvi a Szafi Free sütés nélküli szivárvány tortat alapján készítette: RECEPT ITT!
Szilvi újra elkészítette, dupla adaggal, ezt írta fotójához:
Piskóta:
- 6 db tojás
- 40 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
- 40 g Szafi Frree kakaós zabpuding
- 1 mk. sütőpor
- 2 ek. vaníliás eritrit
- 4 ek. négyszeres erejű édesítő
Hagyományos módon elkészítjük a piskótát, 180 fokon, alsó-felső sütés, 25 perc.”
Szafi Free szénhidrátcsökkentett zabpuding poros piskóta
Gluténmentes Méteres süti
Farkas Szilvitől hoztam a csudijó ötletet:
„Métereskalács! Szafi Free pudingokból: a piskóták vaníliás és kakaós zabpuding porból („Recept 1.” szerint), a krém epres-banános zabpuding porból! FINOOOOM!
Tényleg nagyon finom lett! Mindenre van megoldás, ha valakinek nincs otthon lisztje, csak pudingpora!”
„Így készítettem a méteres kalácsot is, csak gerincsütő formában.
A krém a méteresnél az epres-banános zabpuding porból készült két adag 7dl laktózmentes tejjel és miután kihűlt hozzákevertem 4 dkg felhabosított lalktózmentes vajat.” (Szilvi)
Természetesen a tej helyettesíthető növényi tejjel (RECEPT ITT!), a vaj pedig kókuszmargarinnal (RECEPT ITT!)!
Jeges-narancsos süti
A recept készítője: Lakatos Angi
A piskóta a fenti recept alapján készült: (annyi változtatással, hogy én 45 g pudingport használtam)!
- a kisült piskóta kicsivel kevesebb, mint a fele
- kb. 100 g fagyott narancs
- 0,5 dl víz
- édesítő ízlés szerint
- kb. 30 g darált dió
- 60 g cukormentes narancslekvár
- kb. 10 g holland kakaópor a szóráshoz (vagy cukormentes csoki)
Amikor kihűlt a „szirup”, belereszeljük a fagyott narancsot. (Én egy nagyobb narancs felét tettem be a fagyasztóba, és abból 100 grammot használtam el.) A narancsos szirupot ráöntjük a szétmorzsolt piskótára, hozzáadjuk a darált diót, elkeverjük, majd ezt a “masszát” elsimítjuk a maradék tésztán, hűtőbe tesszük egy pár órára.
Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral vagy bevonjuk olvasztott csokival.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!