Ti Készítettétek Recept
A recept készítője: Felhalmi Mónika
Gluténmentes barackkrémleves
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók a barackkrémleveshez:
- 1 evőkanál Szafi Free vaníliás zabpuding (Szafi Free vaníliás zabpuding ITT!)
- 1 liter baracklé
- 5 db őszibarack
- 200 ml mandula tejszín
- 1 egész szerecsendió
- fahéj
- kis kanál frissen facsart citromlé
Elkészítés:
Baracklébe beleteszem a fűszereket, majd felforralom. Forralás után a szerecsendiót kiszedem, majd a barackokat beleteszem főni 15-20 percig (ez a lépés kihagyható, de így könnyebb lesz turmixolni).
Turmixolás előtt picit hagyom hűlni. Közben a mandulatejszínt elkeverem a zabpudinggal (fontos hogy ne főzzem, hiszen akkor puding állagot fogok kapni). Miután összeturmixoltam, (én hagytam meg barack darabokat a díszítéshez ) és kicsit kihűlt a baracklé alap, pár merőkanállal kiszedek és a mandulás zabpuding alaphoz szépen, apránként hozzá keverem. Végül teljesen elvegyítem. Tálalásig célszerű hűtőben tàrolni.
Vanília fagyival találva még finomabb.
Update (Ti Készítettétek):
Krenn Andrea nagyon guszta levese. Ezt írta fotójához: „Én nem csak nyáron hidegen,hanem a hűvösebb napokon melegen is nagyon szeretem a gyümölcs levest. Szőlő szezon van ilyenkor gyakran készül nálam ez a fantasztikusan finom kékszőlő gyümölcs leves, amit Szafi Free vaníliás zabpundinggal sűrítettem!”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!