Kinek melyik termékcsalád való; Szafi Reform vagy Szafi Free? Szénhidrát-csökkentett, vagy zsírszegény?

A lejjebb olvasható cikk tartalmát meghallgathatjátok ezen a videón:

Miért van két termékcsalád, kinek melyik való?

Mi a különbség a Szafi Reform és a Szafi Free termékcsaládok, lisztkeverékek között?

Szafi Reform és Szafi Free termékcsaládok

Hasonlóságok:

 • gluténmentesek
 • tejmentesek
 • szójamentesek
 • kukorica-, rizs-, burgonyamentesek
 • hozzáadott cukortól mentesek
 • élesztőmentesek (a hozzájuk tartozó recepthez sem kell élesztőt adni!)

Különbségek:

Szafi Reform (a zöld-lila tasakos, nem a papír!)

 • Szénhidrátcsökkentett* (a lisztkeverékek, és az azokból elkészített ételek is)
 • Nem tartalmaz gluténmentes álgabonát sem (ilyen pl. a hajdina, köles, cirok- ezeket a szigorú PALEO diétázók nem fogyaszthatnak (Magyarországon))

Szafi Free (papírzacskós, madár logóval)

 • Nem szénhidrátcsökkentett, csupán lassú felszívódású szénhidrát (ezért a szénhidrát-tartalmával kalkulálva ez is jól beilleszthető pl. az IR diétába)
 • Zsírszegény, a hozzá tartozó alaprecept is! -> mindig a készételre teszek állítást, ahogy azt a jogszabály előírja! Nem a lisztkeverékre, hisz a lisztet nem magába eszik az emberek, így ha az állításaim arra vonatkoznának, az vevői megtévesztés lenne!
 • Nem tartalmaz tojást (a lisztkeverékhez tartozó receptek sem!!!– a palacsinta, a nokedli, a piskóta mind-mind tojásmentes!)
 • Vegánok, és tojásérzékenyek is fogyaszthatják!
 • Édesítőszermentes (Eritritre is érzékenyek is fogyaszthatják! A hozzátartozó receptekben általában eritrit van (pl. Szafi Free Expressz lisztkeverékből készülő kakaós csiga), de porcukorral/szőlőcukorral is helyettesítő, azoknak, akik nem diétáznak! Az édesítő azon kívül, hogy édesít, már funkciókat is betölt (pl. gumis állagú lehet, ha kevesebbet használunk a receptben megadott mennyiségnél.)

*azt nevezzük szénhidrátcsökkentettnek, ami a hagyományoshoz képest, minimum 30%-kal csökkentett szénhidráttartalmú (ennek bőven eleget tesz a Szafi Reform termékcsalád, mert pl. a Gluténmentes termékekhez rostkeverék (-Ch csökkentő) 90%-kal csökkentett.)

Vannak, akik zsírszegény diétát részesítenek előnyben. A zsírszegény, NEM ZSÍRMENTES! Nekik a Free termékcsaládot ajánlom, de Reform termékekhez is tartoznak ilyen receptek! Pl. ez a zsemle: recept ITT! Ez zsírszegény, és szénhidrát-csökkentett is. Nem azért mert zsírszegényen ÉS szénhidrát-csökkentetten kell étkezni, hanem pl. annak kiváló, aki már estére nem szeretne magas szénhidrát tartalmú ételt fogyasztani, és felesleges zsiradékot bevinni.

Vannak, akik a szénhidrátcsökkentett diétát részesítik előnyben. A szénhidrátcsökkentett, NEM SZÉNHIDRÁTMENTES! Nekik a Reform termékcsalád a jobb megoldás, de a Free termékekhez is tartoznak olyan receptek, amelyeknek csökkentve van a szénhidrátértéke. Pl. ez a “tejes” kifli recept ilyen!  Vagy kenyér recept ITT! . Általában Szafi Reform Rostkeverékkel csökkentem a szénhidrát tartalmat, de nagyon fontos, hogy ezeket a receptúrákat pontosan kövessétek!
DE ITT MEGTALÁLJÁTOK AZ ÖSSZESET EGY CSOKORBA SZEDVE: KATT. IDE!

Minden recept megtalálható a blogon! Ami nincs fenn, annak még nincs receptje! Blog: baloldalon, fenti sarokban ->Szafi Receptek -> lisztkeverékenként ott van az összes Szafi Reform és Szafi Free recept! Bátran lehet használni a receptkeresőt! A blog használatával sok időt meg tudtok spórolni!

Életmódváltáshoz tanácsok (egészségeseknek, nem ételérzékenységgel élőknek!):

Sok-sok emberben felmerült a következő kérdés:

Ha nincs semmilyen ételérzékenység, vagy betegség, csak életmódváltás a cél akkor melyik termékcsalád az ajánlott?

Szafi Reform vs Szafi Free

Nekik szoktam ajánlani, hogy egy olyan étrendet alakítsanak ki, amit akár életük végéig tudnak tartani (nem megvonásos, nem egyoldalú, mert annak nincs értelme. Mert lehet fogyni akár 1 hónap alatt 20 kg-t is, de az nagyon nem normális!).

Egy ilyen étrendben nagyon fontos a jó minőségű, lassan felszívódó szénhidrát. Rossz minőség alatt a finomított, gyors felszívódású szénhidrátokat értem, pl. kristálycukor, finom búzaliszt, stb.

Az étrend szintén tartalmazzon jó minőségű fehérjét. Jó minőség alatt értem, hogy az összes esszenciális aminosavat tartalmazza az étrendünk, ami akár lehet növényi fehérje is.

Jó minőségű zsírokra is szükségünk van! Ezek a nem hidrogénezett olajok, nem transzzsírban gazdag ételek (pl. chipsek, bolti péksütik, cukrászdai margarinos sütemények, stb.) Majdnem minden étel tartalmaz természetesen előforduló zsiradékokat, így érdemes azokkal is számolni, és azokat előnyben részesíteni (pl. avokádó, tojássárgája, magvak, kókusz, stb.)

A túlzásba vitt zsírfogyasztás  nagyon sok betegség okozója, tehát MÉRTÉKKEL kell enni.

Aki esetleg nem tudja, hogy miben mennyi fehérje-zsír-szénhidrát van, az utána nézhet az Interneten, akár magyar oldalakon, hogy mi miből tevődik össze. Pl. a tojás: a fehérje az fehérje, a sárgája az zsír, vagy pl. mandula is zsír, vagy akár, ha a kókusz tápértéke után kutakodunk, láthatjuk, hogy magas a gyümölcscukor tartalma (ami pedig szénhidrát). Vagy angol nyelvű oldalak közül ezt ajánlom: ITT ELÉRHETŐ! Itt még a vitamin tartalmát, és az aminosav tartalmát is láthatjuk az ételeknek. Itt be lehet írni, hogy egy adott nap mit fogyaszt az ember, és ha minden zöld sáv akkor minden szükséglete be van töltve. Addig, amíg valaki meg nem tanul helyesen táplálkozni, hogy mindent megadjon a szervezetnének, hogy ne legyen hiánya érdemes ezt az oldalt használni.

Az, hogy kinek milyen arányban kell elosztani a fehérjét, a szénhidrátot, és a zsírt, az teljesen egyéntől függ. Ezek az értékek mindig attól függnek, hogy mennyit vitt be az egyén korábban. Pl. ha valakinek korábban magas volt a szénhidrát bevitele, akár 300 g ch/nap, az ne akarja hirtelen 150 g-ra levinni (hanem szépen lassan fokozatosan csökkentse). De, ha valaki eddig alacsony szénhidrát bevitelen élt, az pedig ne akarja hirtelen megemelni. Szépen, lassan, fokozatosan kell, bevezeti a lassú felszívódású szénhidrátot. A szénhidrát felszívódását lehet lassítani fehérjével, vagy rosttal, de akár zsírral is, pl. főtt quinoa + zöldség (víz és rost) + avokádó (zsír+rost).

Ezt az egyéni tápanyag elosztást érdemes úgy kialakítani, hogy a reggeli, és a délelőtti étkezésünk lassú felszívódású szénhidrátban gazdag legyen. Erre jó megoldás a Szafi FREE termékcsalád.

Tehát, ha valakinek semmilyen betegsége, ételérzékenysége nincsen, annak azt szoktam ajánlani, hogy reggelire, és ebédre egyen jó minőségű szénhidrátot (ami ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, és nem emeli meg hirtelen a vércukor szintet), és a nap vége fele csökkentse folyamatosan a szénhidrátbevitelt. Tehát uzsonnára már szénhidrátcsökkentett (én nem zsírral való kombinációt ajánlok!), vacsorára pedig minimális szénhidráttartalmú ételt vigyünk be. Ekkor már a Szafi REFORM termékcsalád használatát ajánlom.

Reggel, és délelőtt igenis kell a lassú felszívódású szénhidrát egy egészséges embernek.

Mi magyarok, sok zsírt eszünk. Szalonnapirítás minden alá, sok kolbász, hurka, zsíros pizza… Ezért nekünk, magyaroknak fontos, hogy szénhidrátcsökkentett legyen az étel, amit zsírban gazdagon készítünk el. Pl. ha zsíros bolognait készítünk, akkor készítsük szénhidrátcsökkentett tésztával. Mert a magas zsír, és a magas szénhidrát egyidejű fogyasztása hizlal.

Természetesen, aki nem a magyar étkezési szokások szerint étkezik. Pl. zsírszegényen étkezik, annak tökéletes lehet a Szafi Free termék család is vacsorára. Én is idetartozom, mivel sokkal kevesebb zsiradékot fogyasztok, mint általában a magyarok. De pl. a férjem a magyar étkezési szokások szerint étkezik, neki sokkal inkább a Reform termékcsalád a megfelelő. Mivel a magas zsírbevitelét a szénhidrátcsökkentett Reform termékekkel tudom nála kompenzálni.

Szafi Reform étkezési minta

A férjem fogyásáról és diétájáról ITT TUDTOK BŐVEBBEN OLVASNI!

Vagy, ha valaki összetett ételérzékenységben szenved, pl. tojásérzékeny, akkor az illető ne a szénhidrát miatt aggódjon, hanem inkább alakítsa úgy az étkezését, hogy zsírszegény legyen. És akkor vacsorát tudja fogyasztani a Szafi Free termékeket is. Az összetett ételérzékenység miatt preferálom én is a Szafi Free termékcsaládot. Ezért alakítottam ki én is úgy az étrendem, hogy inkább zsírszegény legyen, és magasabb legyen a szénhidrátbevitel. Összetett ételérzékenység mellett (aki mondjuk 10-nél több ételt nem tud megenni) és még a szénhidrát miatt is aggódik, és görcsösen számolja még emellett a kalóriákat is, az sajnos előbb-utóbb étkezési zavarban is fog szenvedni (ami távol áll az egészséges táplálkozástól). Ha az ember ételérzékeny, akkor aszerint alakítsa az étrendéjét, hogy még úgy is tudjon fogyni/tartani az egészséges súlyát. Ezért fontos, hogy aki nagyon sok mindent nem ehet, az ne a szénhidrát miatt aggódjon, hanem alakítsa úgy az étrendjét, hogy ne okozzon problémát a lassú felszívódású szénhidrát.

Akik régóta ismernek engem, még akár a Szafi márkák előttről, azok tudják, hogy régen nekem is sokkal több volt a fehérjebevitelem. Én is elhittem ezt a 2,5-szeres szorzót, hogy annyi kell testsúlyonként. Most már tisztában vagyok vele, hogy ez nem így van. (Amúgy a WHO ajánlása 0,8 g / testsúly, na jó ennél azért én is több fehérjét eszem 😀 )
Magas a szénhidrát bevitelem, de lassú felszívódású szénhidrátokat fogyasztok. Egy évembe telt mire úgy le tudtam csökkenteni a szervezetemben a zsírt, hogy ne okozzon problémát a magasabb szénhidrátbevitel. Ha egyik napról a másikra váltottam volna, akkor bizony nagyon rosszul lettem volna, vagy lehet, hogy egy hét alatt meg is híztam volna 😀 😀 , mert a sok zsírra, ami a szervezetemben volt, rá jött volna a sok szénhidrát, akkor az természetesen rajtam maradt volna. De, amint kipucoltam a zsírt a szervezetemből (tehát fokozatosan csökkentettem a zsírbevitelt), fokozatosan tudtam visszavinni a lassú felszívódású szénhidrátot. Egyébként soha nem volt olyan jó a laboreredményem, mint most. Soha nem éreztem magam olyan jól, mint most.

Én (Szafi), aki elmúltam már 30 éves… (és én sem a genetikámnak és a túlzásba vitt sportnak köszönhetem az alakom)

IR betegség esetén muszáj este is enni szénhidrátot, nekik is pl. egy Free palacsintát ajánlok. Recept ITT!

Mindenből (ami jót tesz a szervezetnek!) lehet enni, de mindenből mértékkel. (a férjem étkezési naplójában erről bővebben is írtam) A mérték pedig mindenkinél más, ahogy ezt feljebb is olvashatjuk.

Az elfogyasztott étel mutatószáma a kalória. Ebbe nem kell beleőrülni. Ha valaki nem akar kalóriát számolni, akkor számoljon mennyiséget. Ugyanazt jelenti a kettő. Pl. ha valaki fogyni szeretne, és eddig 3 ek. rizst evett, akkor ezentúl egyen kettőt, vagy csökkentse a szénhidrát-, és kalória értékét bekeverve karfiolrizzsel (Recept ITT!). Tehát ész nélkül annyit enni valamiből, amennyi csak belénk fér nem tanácsos hosszútávon!

Az egyoldalú étkezésnek káros következményei lehetnek.

Tucat kérdés: melyik termékcsalád a finomabb?

Mindig a hagyományoshoz hasonlító receptúra a finomabb. Tehát, amelyik ételnek a hagyományos receptje tartalmaz tojást, annak a diétás verziója is akkor finom, ha van benne tojás.

KENYÉR- MELYIK A FINOMABB?

Szafi Reform vs Szafi Free kenyér

Kétféle Szafi Free kenyér van: hajdinás, és világos puha (azoknak, akik nem szeretik a hajdinát). Ezek tojásmentesek, zsírszegények, vegánok, lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaznak. Kalória szegények, mivel zsírszegények. (Tehát nem a lisztkeverék, hanem a lisztkeverékből készített étel!)

Szafi Reform csökkentet szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék. Itt rendelhető!

Nagyon-nagyon finom! Ebből SZINTE bármi elkészíthető (de azért nem minden, ezért lett pl. a galuska lisztkeverék.). Ebből a lisztkeverékből nagyon finom a kenyér, FINOMABB (bár, ízlések-és pofonok), mint a Free lisztkeverékekből (bár, a hagyományos kenyérhez nem kell tojás). Tehát, ha valakinek nem okoz problémát a tojás, és finom kenyeret szeretne enni annak ezt a kenyeret ajánlom, vagy a zsemléjét, ami még jobb!

A legfinomabb ZSÍRSZEGÉNY ÉS SZÉNHIDRÁT-CSÖKKENTETT zsemle recept ebből a lisztkeverékből ITT!

PALACSINTA-MELYIK A FINOMABB?

Szafi Free vs Szafi Reform palacsinta

A Szafi Reform palacsinta lisztkeverékből készített palacsinta finomabb, mint a Free, mivel tojással készül (mint a hagyományos). Mivel én nem eszem tojást, a Szafi Free palacsintát fogyasztom (és nekem maga a Kánaán, hisz ha ez nem lenne nem ehetnék tekerhető palacsintát, és sokan vagyunk így ezzel!). A Szafi Reform palacsinta nagyon-nagyon finom, az íze olyan, mint, amit a dédimamám készített. Tehát aki egy igazán finom gluténmentes palacsintát akar enni, annak ezt ajánlom!

A Szafi Free palacsinta, tojás nélkül készül, tehát szárazabb, és zsírszegény is (mivel egy magasabb szénhidrát-tartalmú ételt nem előnyös sok zsiradékkal enni, annak, aki vigyáz az alakjára, a szénhidrát felszívódásának lassításáról a rostok gondoskodnak). Elkészíthető tojással is, de az alaprecept tojásmentes! Picit hajdina ízű. Sósan is nagyon-nagyon finom!

NOKEDLI/GALUSKA- MELYIK A FINOMABB?

Szafi Free nokedli vs Szafi Reform galuska

Szafi Reform galuska: nagyon finom! Sokak szerint finomabb, mint a Szafi Free NOKEDLI, mert nagyon hasonló az elkészítése a hagyományoshoz, de a receptet követni kell!

Szafi Free nokedli lisztkeverék: hajdinás, de szerintem nincs hajdina íze (és a visszajelzések szerint sem volt még panasz arra, hogy hajdina íze lenne!). Ennek a receptje módosult: több vízzel írtam most már, és így sokkal finomabb, és puhább. Régen keményebb volt, most már sokkal lágyabb. Nagyon finom ez is! Nem kell hozzá tojás, csupán só, és víz!

Mindkettő lisztkeverékből lehet tésztát készíteni!

Szafi Reform és Szafi Free tészta

LÁNGOS- MELYIK A FINOMABB?

Szafi Free vs Szafi Reform lángos

Szerintem a Szafi Free a finomabb!  Mivel a hagyományos lángos is tojásmentes, mint a Szafi Free. Több ezren nagyon szeretik a Szafi Free lángos, ennek az íze jobban hasonlít a hagyományoshoz.

A Szafi Reform lángos tojással készül. Aki paleo életmódot él, vagy szénhidrát-csökkentetten szeretne lángos enni, annak a Szafi Reformot ajánlom.  Ez is nagyon finom, sokan szeretik!
A Szafi Reform tésztája könnyebben kezelhető, könnyebben formázható, ha valaki esetleg a könnyebb elkészítés szerint választana. 🙂

FÁNK- MELYIK A FINOMABB?

Szafi Free vs Szafi Reform fánk

Ezzel ugyan az a helyzet, mint a lángossal. Mivel a hagyományos fánkba sem kell tojás, itt is a Szafi Free finomabb, nem a Szafi Reform. Úgyhogy, ha egy finom gluténmentes, élesztőmentes fánkot szeretnétek enni, akkor a FREE-t ajánlom! (Recept ITT!)

A Szafi Reform fánk nagyon diétás, mivel LISZTMENTES, csak rostból, és eritritből áll.

Ezt még estére is ajánlom azoknak, akik kerülik vacsorára a szénhidrát bevitelt. Az eritritből származó poliolt, ha kivonjuk a tápértékből (MIVEL NEM SZÍVÓDIK FEL), akkor láthatjuk, hogy kevesebb, mint 1 g szénhidrátot tartalmaz 1 db fánk! Készíthető belőle kalács (Ez nagyon finom, aki teheti süsse meg: “szénhidrátmentes fonott kalács”), kuglóf, és több féle péksütemény is! (Receptek ITT!)

PISKÓTA-MELYIK A FINOMABB?

Szafi Free vs Szafi Reform piskóta

A hagyományos piskótához tojás kell, így, ha valaki egy igazán finom tojással készült, gluténmentes piskótát szeretne készíteni, az készítse Szafi Reform sütemény lisztkeverékből!

Ez egy nagyon sokoldalúan felhasználható lisztkeverék, rengeteg finomság készíthető belőle (pl. tiramisu, gőzgombóc, túrógombóc, “túrórudi”, brownie, zserbó muffin, stb.)

 • Top 20 Szafi Reform sütemény lisztkeverékkel készült receptek ITT!

A Szafi Free piskóta tojásmentes, és zsírszegény, tehát egy picit száraz (bár erre is már számos megoldást hoztam, pl. 100 g reszelt alma vagy cukkini puhává varázsolja, olaj nélkül is!).

De nagyon sokféle finomságot lehet belőle készíteni tojásmentesen, pl. linzer, babapiskóta, kekszek, méteres, zebra süti, stb.

De el lehet készíteni tojásosan is (recept ITT!), így sokkal puhább, és finomabb. Ha valakinek nem ízlik a tojásmentes verzió, és nem érzékeny a tojásra, és nem is vegán, akkor feltétlenül próbálja ki tojással is!

Szafi Free tojásmentes és tojásos piskóta

ÉTCSOKIS vagy KAROBOS PISKÓTA- MELYIK A FINOMABB?

Szafi Reform kakaós piskóta vs Szafi Free karobos piskóta

Ugyan az a helyzet a Szafi Free karobos piskótával, mint a világos piskótával. Mivel tojásmentes, és zsírszegény egyeseknek száraz lehet (vagy esetleg túl tömény).

Ez azért karobos, hogy a kakaóra érzékenyek is tudják fogyasztani.

Ennek is van tojásos verzióhoz receptje, ami már egyáltalán nem száraz, recept ITT!

Ennek a párja a Szafi Reform étcsokis muffinpor. Nagyon-nagyon finom! Csak tojás, víz, és a muffinpor kell hozzá. Percek alatt el lehet készíteni, az íze, mint a hagyományosé!

SZAFI FREE ÉS SZAFI REFORM PIZZA

Gluténmentes pizza

A pizzát szerintem majdnem mindenki szereti! A blogon mindenki találhat diétájának/ízlésének megfelelőt, van itt minden: gluténmentes, szénhidrátcsökkentett, vegán, zsírszegény, paleo, sőt még minimális szénhidrát tartalmút (kevesebb, mint 1 g ch/100 g) is találtok (ITT!)! A Free és a Reform is brutál finom! 🙂

 • Szafi Free pizza lisztkeverékből: 100 grammonként 1 g zsírt tartalmazó, TOJÁSMENTES vegán pizza tészta recept! Vékony tésztájú, minden jelölendő allergén anyagtól mentes (pl. glutén, tej, tojás, élesztő, stb.). Pontos RECEPT ITT!
 • Szafi Free Expressz lisztkeverékből: Nagyon egyszerűen elkészíthető, és nagyon-nagyon finom ez a pizza! Szintén zsírszegény, tojásmentes, gluténmentes, és feltéttől függően beilleszthető VEGÁN étrendbe is! RECEPT ITT!
 • Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből:  -58% csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes pizza recept! Paleo életmódba is beilleszhető, mivel glutén-, tej-, és szójamentes! Ez sem igényel kelesztést, hiszen nem tartalmaz élesztőt! Itt megtaláljátok a tojásmentes verzióját is: RECEPT ITT!
 •  Itt megtaláljátok egy csokorba összeszedve a blog TOP 10 pizza receptjét: RECEPTEK ITT!

Információ még néhány termékről

SZAFI REFORM GLUTÉNMENTES TERMÉKEKHEZ ROSTKEVERÉK

(régi nevén Szafi Ftt –Ch csökkentő lisztkeverék. Ugyanaz a címke, tartalom, tápérték.) Itt rendelhető!

Szafi Refrom gluténmentes termékekhez rostkeverék

Nagyon magas, 92% rosttartalmú. Önmagában is fogyasztható, annak, aki nem érzékeny a rostra. Pl. vacsorára, vagy szalonnasütéshez (ugye, ami zsír), vagy karácsonyi zsíros fogásokhoz kenyérként elkészítve kenyérként (RECEPT ITT!). Illetve, ezzel a rostkeverékkel lehet csökkenteni a Free lisztkeverékek, vagy a zablisztnek a szénhidrátértékét. Ezekhez külön-külön receptek találhatóak a blogon!

EXPRESSZ LISZTKEVERÉK

Itt rendelhető!

Szafi Free Expressz lisztkeverék

Nagyon sokoldalúan felhasználható! Tojásmentes, zsírszegény, kelesztés nélküli ételek (mivel élesztőmentes!) készíthetőek belőle (pl. kakaós csiga, kalács, kuglóf, pizza, stb.).

Ez az egyetlen lisztkeverék, ami helyettesíthető, még hozzá a Szafi Free világos puha lisztkeverékkel (itt rendelhető!). Semelyik másik lisztkeverék nem helyettesíthető a másikkal!

Ebből a lisztkeverékből készül a kedvenc kakaós csigám (RECEPT ITT!) 🙂

SZAFI FREE KAROBOS QUINOA KÁSA ÉS CHIA MAGOS QUINOA KÁSA

Itt rendelhetőek!

Szafi Free quinoa kása

Nagyon jó reggelizőkásák. Lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaznak. Nem szénhidrátcsökkentettek, hiszen a Free termékcsaládba tartoznak (de szerintem reggelire nem is kell szénhidrátcsökkentetten étkezni!).

Két féle ízben kaphatóak: karobos, és vaníliás-chia magos. Bátran lehet őket tovább ízesíteni a kedvenc gyümölcseitekkel, aszalványaitokkal, stb.

Nem tartalmaznak jelölendő allergén anyagokat, ill. cukrot és mesterséges adalékanyagokat!

PUDINGOK

Szafi Reform pudingok és Szafi Free zabpudingok

Szafi Reform pudingok: magas a rosttartalmúak, édesítőszerrel készülnek, minimális szénhidrát-, és kalória tartalom jellemzi őket. 4 ízesítésben lehet kapni: csoki, vanília, eper, krémtúró ízű. Itt rendelhetőek!

Szafi Free pudingok: Édesítőszermentesek, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaznak. Reggelire/tízóraira/uzsonnára szoktam ajánlani. Attól függ, hogy kinek milyen betegsége, vagy vércukor problémája van, mert valakinek nem jó gyümölccsel (ahogy a címkén is van), hanem piskótával, vagy palacsintával szokta enni. Azt is ki kell tapasztalni, hogy kinek mikor jó. Van, aki reggel éhes marad tőle, van, aki uzsonnára szereti, pl. az IR-eseknek is uzsonnára jó, pl. gyümölccsel. Ebből 3 ízesítés van: vaníliás, epres-banános, csokis. Itt rendelhetőek!

SZÓSZALAPOK

Itt rendelhetőek!

Azért megfelőek egy diétázóknak, mert nem kell kóstolgatni főzés közben (plusz több száz kalóriát lehet bevinni kóstolgatással!), mivel én már egyszer jól beállítottam az ízüket, és nagyon egyszerű az elkészítésük. Nem tartalmaz hozzáadott cukrot, színezéket, mesterséges aromát, tartósítószert.

Az összes gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, szójamentes.

4 féle szószalap érhető el jelenleg: bolognai, indiai, vadas, szószsos halfilé alap (Nem tartalmaz halat! Csirkével, vagy zöldségekkel is jó!)

ÉDESÍTŐSZEREK

Szafi Reform négyszeres erejű kristályos édesítő

Itt rendelhető!

Szafi Reform negyedannyi édesítő

Ahol por állagú édesítőszert adok meg, ott azt használjatok, mert ha ezt a kristályosat használjátok helyette esetleg száraz, vagy gumis lehet tőle egy-egy étel állaga! Senki ne lepődjön meg azon, hogy ennek is már por állaga van. Azért módosítottunk az állagán, hogy hideg vízben is oldódjon (pl. limonádéban).

SZAFI REFORM ÉTELEK TOJÁSMENTESEN

Szafi Reform sós, és nyújtható lisztkeverékből készült tojásmentes finomságok

A SZAFI REFORM SÓS ÉS NYÚJTHATÓ LISZTKEVERÉKEKBŐL lehet készíteni tojásmentes, szénhidrátcsökkentett kelt tésztához hasonlító péksüteményeket.

Ez a két recept csak példa, a blogon még több tojásmentes receptet találhattok ezekhez a lisztkeverékekhez!

PÉLDÁUL ITT TALÁLJÁTOK A TOP25 Szafi Reform tojásmentes receptet: KATT. IDE A RECEPTEKÉRT!

Úgy is lehet tojásmentes, szénhidrát-csökkentett ételeket készíteni, hogy megnézitek a blogon, hogy a Free recepteknek, van-e szénhidrát-csökkentett verziója (tehát, amiben Szafi Free lisztkeverék, és rostkeverék is van). (Pl. briós recept ITT!, tortilla recept ITT!, stb.)

 Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzésem, és tudtam ezzel segíteni! Ennél még jóval több termékünk van, itt csak a legnépszerűbbeket gyűjtöttem össze!

Szeretettel,

Szafi 🙂

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

5 hozzászólás

 1. Szuper finom minden, bàr elöbb talàltam volna a termékeidre.????????

 2. Kedves Szafi! Azt szeretném kérdezni, hogy kismamák fogyaszthatják a reform termékeket? Terhességi cukorbetegség miatt figyelnem kell a szénhidrát fogyasztásomat, ezért választottam ezeket a termékeket és így sikerült jó értékeket mérnem de egy receptnél olvastam, hogy a ch csökkentő lisztkeverék a magas rosttartalma miatt nem annyira ajánlottml.

  • Igen nyugodtan fogyaszthatják. A rostkeverékkel csak azoknak kell vigyázni (módjával fogyasztani), akik hajlamosak a puffadásra.

 3. Kedves Szafi!
  Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy rád találtam.
  Szeretném megkérdezni, hogy a Szafi Reform termékeket fogyaszthatják vacsorára is, IR és pajzsmirigy alulműködésben szenvedő betegek? Válaszodat előre is köszönöm szépen

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…