Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes paleo pita (tejmentes, élesztőmentes, szójamentes)

Ti Készítettétek Recept

(A recept készítője: Puskás Betti)

Szénhidrátcsökketett, gluténmentes pita

Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo pita

Aki teheti készítse el! Puskás Betti készítette (aki 15 éve süt/főz gluténmentesen), és nézzétek csak mit írt:

“Na hát ha valaki akkor én tuti sok lisztből készítettem már pitát, de egyik sem lett ilyen hatalmas és ennyire zsebes, mint a Szafi Reform Szénhidrát-csökkentett kenyér és péksütemény lisztből! Brutál! A kb 1 cm vastag tésztából lett kb 10 cm magas! Jól meg lehetett tömni minden jóval.

Ebből a lisztből sütöm mostanában a zsömléket, nem kell keleszteni, mert ÉLESZTŐMENTES és hamar kész van.
A recept ugyanaz, mint a pihe-puha zsömlénél (RECEPT ITT!) csak nem 3 felé vettem a tésztát, hanem 2 felé, így nagyobbra tudtam nyújtani!”

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a tésztát.
Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ami a pihentetési idő végére lesz megfelelő állagú.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. (alsó-felső program)

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.

2 db. 14 cm-es körré nyújtsuk a tésztagombócokat, kókuszolajjal kenjük le a tetejét vékonyan.
Sütőpapírral bélelt tepsiben előmelegített 200 fokos sütőben alsó felső sütésen 30 percig süssük. A képen látható, hogy mennyire felfújódott.

 Update (Ti Készítettétek):

Krenn Andi óriási szénhidrát-csökkentett gluténmentes pitája:

Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett pita

Németh Orsi ezt írta a kép mellé:

„Szerencsére nincs allergiám vagy ételintoleranciám, egyszerűen imádom Szafi lisztjeit! Függő vagyok. A két gyerkőcöm mellett számomra tökéletes, hogy gyorsan össze lehet állítani bármilyen péksüteményt, ételt belőle. És közben vigyáz a vonalaimra, sőt, imádom, hogy a legapróbb részletekig tökéletesek a receptjei Szafinak a blogon! És imádom, hogy mindig sikerélményem van minden egyes sütés után!”

Szénhidrátcsökkentett paleo pita

Varga-Nagy Imola írta:

„Amióta gyerekeim vannak tanultam meg igazán versenyt futni az idővel.
Délelőttönként, ha szerencsém van, mindig alszik a pici másfél órát. 
Fél 9 és 10 között csinálom meg a napi edzésem és utána mehet az ebéd előkészítés… ha jól alszik… ha nem… eszünk rántottát.

Ma egy isteni finom gyrost és brokkoli krémlevest sikerült összeraknom.

Amíg edzettem sült a pita, ami egyszerűen mennyei finom.
A belsejében csirkemell, tzatziki-saláta, lila káposzta és paradicsom is került, na meg az ajvár. Próbáljátok ki, mert tényleg nagyon ízletes, és a pita… mesés…”

Szénhidrátcsökkentett paleo pita

„Többször bizonyítottam, hogy NEM vagyok egy konyhatündér, de ezek a receptek annyira könnyűek, hogy még én is finomra tudom készíteni. Csirke gyros pitában.”- írta Weiner Anett, aki ezt a nagyon fini gyrost készítette.

Szafi Reform paleo gíros pita

Visnyei Emese guszta pitája, ezt írta róla: “A mai ebédem szénhidrátcsökkentett, gluténmentes Szafi Reform pita volt kenyér és péksütemény lisztből a pihe-puha zsemle receptje alapján készítve. Hihetetlenül finom és jó állagú, nem száraz, tökéletes pita lett a végeredmény. Kedvenc! Szafi gyros fűszerezésű csirkecomb husival, tzazikivel, madársalival, paradicsommal és paprikával töltve ettem”

Szafi Reform gyos pita

Jucus szerint is „Isteni”:

Szénhidrátcsökkentett paleo gyros pita

 

 

 

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

2 hozzászólás

  1. Szia,tudnátok segíteni,hogy az enyém,miért nem fújódik igy fel? köszi…

  2. Molnár Krisztina szombat, október 7, 2017

    Ha pihenteted sütés előtt, akkor felfújódik. Két adagot sütöttem, az első lapos lett, a második felfújódott pont úgy, mint a képen.

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…