Gluténmentes fordított almás süti (tejmentesen is elkészíthető, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes)

Ti Készítettétek Recepet

(A recept készítője: Kisné Gáspár Éva)

Gluténmentes fordított almás süti

Gluténmentes fordított almás sütemény

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a sodóhoz (vaníliás pudinggal egyszerűbb, de nekem nem volt itthon):

Elkészítés:
Őzgerincformát kikentem kókuszzsírral, megszórtam a dió felével, erre pakoltam a citromlével elkevert almaszeleteket, rászórtam a dió másik felét.
A tészta hozzávalóit robotgéppel simára kevertem, majd ráöntöttem a diós almára.
Kb. 200 fokos sütőben 10, majd 18 0fokos sütőben további 10 percig sütöttem.

Közben elkészítettem a sodót, amihez a tejet felforraltam, kicsit kivettem belőle, amivel simára kevertem a lisztet.
A többit ráöntöttem az édesítővel és vaníliával elkevert tojás sárgájára, jól kikevertem, majd a lisztes tejet is hozzáadva visszatettem a gázra, lassú tűzön sűrűsödni.
Ha csomós lenne, turmixoljuk a végén.

Az almás sütit kifordítjuk a formából, a teteje lesz az alja, az alja meg a teteje.

Leöntjük a sodóval és csoki mázat (kakaópor, forró víz, édesítő, kókuszzsír) csorgatunk rá. Brutál finom! Leírni tovább tartott, mint elkészíteni.

Update (Ti Készítettétek):

Kisné Gáspár Éva receptjét és fotóját látjátok. Éva egyéb információkkal látta el a receptjét:
„Újra Szafi Reform/Szafi Free fordított almás süti, picit másképp. Sokan kérdeztétek, hogy a receptben a kókuszolaj a tésztába, vagy a forma kenéséhez kell. A tészta hozzávalóihoz írtam, tehát igen, bele kell. A forma kikenéséhez plusz olajra van szükség. Másik kérdés, hogy átsül e a tészta ennyi idő alatt, mert valakinek kissé folyós lett. Nos, a sütési időt én kizárólag a receptben szereplő lisztre értettem és gázsütőre, ez eltérő lehet. Most elkeszítettem Világos piskóta lisztkeverékből, majdnem 15 perccel tovább sütöttem és 2 púpos ek. liszt, plusz 1 ek. Szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék is került bele. A tetejére Tejbegríz állagú kókuszos kását készítettem 1 adagot, megszórtam fahéjjal és Almás-fahéjas quinoa müzlivel. Ezt a sütit nem úgy kell elképzelni mint egy gyönyörűen szeletelhető kézbe vehető finomságot, hanem inkább úgy, mint egy gyorsan összedobott villával ‘nyomatom’ tiramisut. Elvágod .. ledöntöd… betöltöd,.. Viccet félretéve, egyszerű, gyors, finom.”

Gluténmentes fordított almás sütemény

Weingartner Diána tesztelte, és ezt írta róla: „Sokat nem kell, hogy írjak róla! Tökéletes! Bár lehet, hogy elsőre nem lett olyan szép, de annál finomabb!”
Szerintem szépséges lett. 🙂

Gluténmentes fordított almás sütemény

Kolev Zsófia is elkészítette, ezt írta róla: ”
Fordított almás desszert! Az őzgerinc formából nem jött ki szépen a süti, ezért inkább beleraktam kis tálkákba. Ízre nagyon finom! Házi dióból és házi almából készült!”

Gluténmentes fordított almás sütemény

Erdei Noémi kuglóf formában készítette el:

Gluténmentes fordított almás sütemény

Nyitrayné Bakos Annamária is tesztelte:

Gluténmentes fordított almás sütemény

 

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…