Gluténmentes fordított almás süti (tejmentesen is elkészíthető, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes)

Ti Készítettétek Recepet

(A recept készítője: Kisné Gáspár Éva)

Gluténmentes fordított almás süti

Gluténmentes fordított almás sütemény

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a sodóhoz (vaníliás pudinggal egyszerűbb, de nekem nem volt itthon):

Elkészítés:
Őzgerincformát kikentem kókuszzsírral, megszórtam a dió felével, erre pakoltam a citromlével elkevert almaszeleteket, rászórtam a dió másik felét.
A tészta hozzávalóit robotgéppel simára kevertem, majd ráöntöttem a diós almára.
Kb. 200 fokos sütőben 10, majd 18 0fokos sütőben további 10 percig sütöttem.

Közben elkészítettem a sodót, amihez a tejet felforraltam, kicsit kivettem belőle, amivel simára kevertem a lisztet.
A többit ráöntöttem az édesítővel és vaníliával elkevert tojás sárgájára, jól kikevertem, majd a lisztes tejet is hozzáadva visszatettem a gázra, lassú tűzön sűrűsödni.
Ha csomós lenne, turmixoljuk a végén.

Az almás sütit kifordítjuk a formából, a teteje lesz az alja, az alja meg a teteje.

Leöntjük a sodóval és csoki mázat (kakaópor, forró víz, édesítő, kókuszzsír) csorgatunk rá. Brutál finom! Leírni tovább tartott, mint elkészíteni.

Update (Ti Készítettétek):

Weingartner Diána tesztelte, és ezt írta róla: „Sokat nem kell, hogy írjak róla! Tökéletes! Bár lehet, hogy elsőre nem lett olyan szép, de annál finomabb!”
Szerintem szépséges lett. 🙂

Gluténmentes fordított almás sütemény

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…