Gluténmentes, tejmentes vaníliakrémes szederszelet recept
Először készítsük el a krémet:
- 300 g kókusztej (házi kókusztej recept ITT!)
- 350 g totu (házi totu recept ITT!)
- 50 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 25 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 2 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 35 g Szafi Reform bourbon vaníliás pudingpor (Szafi Reform bourbon vaníliás pudingpor ITT!)
- 15 g zselatin (zselatin ITT!)
- 150 g szeder (egészben, a kihűlt krémbe)
- Adjuk az édesítőket, a sót és a zselatint a pudingporhoz.
- Öntsük a kimért tejbe, majd keverjük csomómentesre.
- Ezután alacsony fokozaton, állandó kevergetés közben forrósítsuk fel. (nem kell forralni)
- Végül öntsük turmixba, adjuk hozzá a totu és daráljuk krémesre.
Hűtsük ki és felhasználásig tegyük hűtőbe.
- 150 g szeder
- 100 g víz
- 70 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 12 g zselatin (zselatin ITT!)
Elkészítés:
- Botmixerrel pépesítsük a gyümölcsöt.
- Keverjük össze a zselatint az édesítőszerrel.
- Forraljuk fel a vizet, majd öntsük a zselatinra és keverjük addig, míg az feloldódik.
- Hűtsük langyosra, majd keverjük bele a pépesített gyümölcsöt.
- Felhasználásig tegyük a hűtőbe.
- 50 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék -> RÉGI NEVÉN: Szafi Reform -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 3 csapott ek. Szafi Reform vaníliás eritrit (vaníliás eritrit ITT!)
- 1 csapott ek. Szafi Reform 1/4 édesítő (Szafi Reform cukorhelyettesítő ITT!)
- 6 db tojás
- 0,5 g só (kis csipet)
- A tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet.
- Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. (A tepsi mérete: 25*36 cm)
- 23×19,5 cm-es, sütőpapírral borított tepsibe öntsük a masszát és simítsuk el a tetejét.
- Előmelegített 175 fokos sütőben (alsó-felső program ) 22 perc. (tűpróbát érdemes végezni az eltérő sütők miatt)
- Rácson hűtsük ki.
Összeállítás:
- Béleljük ki frissen tartó fóliával azt a tepsit, amiben sütöttük a tésztát. (így könnyebb kiemelni fogyasztás előtt)
- Vágjuk vízszintesen két egyenlő vastagságú lapra a piskótát.
- Rakjuk az egyiket a tepsi aljába.
- Öntsük rá a krémet, rakjuk bele az egész szedreket és féldermedésig tegyük hűtőbe.
- Ezután fedjük be a másik tésztával, majd öntsük a gyümölcszselét és simítsuk el rajta.
- Teljes dermedésig rakjuk hűtőbe. ha este készítjük el, akkor reggelre megszilárdul és az ízek is összeérnek )
- Fogyasztás előtt vágjuk 20 szeletre és díszítsük egész szederrel.
- Energia: 65 kcal (rosttal)
- Fehérje: 5,1 g
- Zsír: 2,4 g
- Szénhidrát: 2,3 g (poliol nélkül)
Beltartalmi értékei 100 g-ban :
- Energia: 93 kcal (rosttal)
- Fehérje: 7,3 g
- Zsír: 3,4 g
- Szénhidrát: 3,2 g (poliol nélkül)
Update (Ti Készítettétek):
Bodorkós-Pintér Alinka készítette ezt a gyönyörűséget!
Komolyan mondom, csak ámulok-bámulok milyen ügyesek vagytok!
Ezt írta fotójához: „Szafi Reform Light Paleo almás krémes. A piskóta és a vaníliakrém a szedres szelet receptje szerint, az almás réteg az almapudingos torta alapján (RECEPT ITT!). Nem túlzom, mennyei és nagyon laktató.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!