Paleo vaníliakrémes szederszelet (gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes)

Gluténmentes, tejmentes vaníliakrémes szederszelet recept

A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!

Paleo vaníliakrémes szeder szelet

Először készítsük el a krémet:

Hozzávalók:
Elkészítés:
  • Adjuk az édesítőket, a sót és a zselatint a pudingporhoz.
  • Öntsük a kimért tejbe, majd keverjük csomómentesre.
  • Ezután alacsony fokozaton, állandó kevergetés közben forrósítsuk fel. (nem kell forralni)
  • Végül öntsük turmixba, adjuk hozzá a totu és daráljuk krémesre.

Hűtsük ki és felhasználásig tegyük hűtőbe.

Szederzselét hozzávalói:

Elkészítés:

  • Botmixerrel pépesítsük a gyümölcsöt.
  • Keverjük össze a zselatint az édesítőszerrel.
  • Forraljuk fel a vizet, majd öntsük a zselatinra és keverjük addig, míg az feloldódik.
  • Hűtsük langyosra, majd keverjük bele a pépesített gyümölcsöt.
  • Felhasználásig tegyük a hűtőbe.
Utoljára készítsük el a piskótát (a light paleo piskótaroád receptje alapján!):
Hozzávalók:
Elkészítés:
  • A tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet.
  • Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. (A tepsi mérete: 25*36 cm)
Sütése:
  • 23×19,5 cm-es, sütőpapírral borított  tepsibe öntsük a masszát és simítsuk el a tetejét.
  • Előmelegített 175 fokos sütőben (alsó-felső program ) 22 perc. (tűpróbát érdemes végezni az eltérő sütők miatt)
  • Rácson hűtsük ki.

Összeállítás:

  • Béleljük ki frissen tartó fóliával azt a tepsit, amiben sütöttük a tésztát. (így könnyebb kiemelni fogyasztás előtt)
  • Vágjuk vízszintesen két egyenlő vastagságú lapra a piskótát.
  • Rakjuk az egyiket a tepsi aljába.
  • Öntsük rá a krémet, rakjuk bele az egész szedreket és féldermedésig tegyük hűtőbe.
  • Ezután fedjük be a másik tésztával, majd öntsük a gyümölcszselét és simítsuk el rajta.
  • Teljes dermedésig rakjuk hűtőbe.  ha este készítjük el, akkor reggelre megszilárdul és az ízek is összeérnek )
  • Fogyasztás előtt vágjuk 20 szeletre és díszítsük egész szederrel.
Beltartalmi értékei szeletenként:
  • Energia: 65 kcal  (rosttal)
  • Fehérje: 5,1 g
  • Zsír: 2,4 g
  • Szénhidrát: 2,3 g (poliol nélkül)

Beltartalmi értékei 100 g-ban :

  • Energia: 93 kcal (rosttal)
  • Fehérje: 7,3 g
  • Zsír: 3,4 g
  • Szénhidrát: 3,2 g (poliol nélkül)

 

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…