Hogyan, és miért lettem termékgyártó? Hogyan jutottam el jelenlegi étkezésemig? Hogyan diétázom?

Ez nem diéta, hanem életmódváltás, ami mögött egy nagyon tudatos,

(laboreredményekkel folyamatosan ellenőrzött) táplálkozás áll! 

Az elmúlt 7 év nyara…

2005-ben fogytam le, és akkor váltottam életmódot, de sajnos csak 2010 óta vannak fényképeim. 2010 előttről nincsenek fotóim (magánéleti dolgok miatt!).

Ezt a képeket viszont a legjobb barátnőm küldte rólam, ez 2005-ben készült.

Én sem voltam mindig vékony, és 18 évesen sokkal betegebb voltam, mint most a harmincas éveimben!


Nem, nem genetikailag vagyok vékony! Nem, nem vagyok mázlista! Nem, nem voltam mindig vékony!

Akkor jöjjön a történetem, hogy hogyan jutottam el a jelenlegi étkezésemig, és miért lettem termékgyártó❣️

Ezeket a posztokat az Instagram oldalamról (ITT ÉRHETŐ EL) szedtem össze (régebbi írásaim), hogy egy kicsit áttekinthetőbb kerek egészet alkosson az én életmódom. 🙂 – hátha valakinek ezzel lehetek a hasznára.

1. rész:

Kezdjük a kezdeteknél, amikor gyerek voltam… tanyán nőttem fel, ahol teheneink voltak, ezáltal rengeteg tejterméket és túrót ettem.
Édesanyám minden áldott nap sütött túrós süteményt, vagy túrós pogácsát, de a sajtot is magunknak készítettük, így az is volt mindig. Már akkor fájt a hasam a tejterméktől, de a kivizsgálások nem mutatták ki (akkor még nem volt intolerancia vizsgálat, legalábbis mi nem hallottunk róla), ezért aztán, ráfogtuk a Csernobilra, hogy azért fáj a hasam. Ennyi. 😀

12 évesen estem át életem első 24 órás gyomortükrözésén…
18 évesen kerültem el otthonról, akkor kezdtem el a diétát is (fogyás céljából), én is abba a hibába estem, mint ahogy látom sokan közületek, elhittem, hogy az egészséges fogyáshoz rengeteg fehérjére van szükség. A csirkemell drága volt, nem igazán engedhettem meg magamnak, ezért aztán inkább beosztottam magamnak egy nagy adag fehérjeport (azóta megtanultam elolvasni és utána is jártam miből készülnek, azt ajánlom tegyétek Ti is mindig ezt, mielőtt bármit is megvesztek!) ettem a sok joghurtot, túrót, zöldséget, gyümölcsöt és lassú felszívódású gabona alapú szénhidrátokat (akkor még glutén tartalmút). Viszonylag jól csináltam (mert annyira azért mégsem táplálkoztam egyoldalúan, mint manapság, pl. a szénhidrát bevitelem akkor is kb. 50% volt, és nem 50 gramm!!!), de mégsem csináltam teljesen jól! Fogyni fogytam, de 1 év után nagyon lelassult az emésztésem, és egyre jobban fájt a hasam mindentől.
Közben rengeteget dolgoztam, nappal és éjszaka is, ettem amit éppen tudtam (ekkor már volt miből megvenni a napi szintű csirkemell adagomat is), követtem a sajnos még mindig oly népszerű trendet: elhittem, hogy a sok fehérje kell, ahhoz, hogy jól nézzek ki….
Aztán egyszer csak azt mondta a szervezetem: ELÉG!!!!! Ne igyál már annyi tejet, ne egyél már annyi túrót, felejtsd már el a tejsavós, szójás porokat és diétás cuccokat, a mindennapi joghurtot, a temérdek sok csirkemellet… élj már TERMÉSZETESEBBEN (mert hogy a mai húsokban és tejtermékekben nem a természet keze van ám, mint régen mikor tanyán éltünk, ill. semmilyen hús nem egészséges olyan nagy mennyiségben, az őseink is csak heti 1-2 alkalommal ettek húst!) és VÁLTOZATOSABBAN ÉTKEZZ!
Sokszor voltam erőtlen, fáradt, levert, puffadt a hasam, lassú volt az emésztésem. Éreztem, hogy valami nem jó….

Ugyan még mindig jobb volt az egészségem, mint az előtt, de mivel folyamatosan vizsgáltattam (labor, vérkép) magam (szerintem egy diétánál ez nagyon fontos! különben nagy károkat tud okozni!), ezért azt is észrevettem, hogy a laboreredményem elkezdett romlani, ezért aztán gyökeresen változtattam…

Szafi Free forrócsoki növényi tejhelyettesítővel készítve. Tej nélkül is van élet, ma már növényi tejhelyettesítőket iszom!

-> Forrócsoki por ITT RENDELHETŐ!
-> Alpro kókuszital ITT RENDELHETŐ! 

2. rész:

Ismét megemlítem, hogy azt, hogy sosem lett a diéta alatt semmi komolyabb problémám (pl. a túlzásba vitt fehérjétől) annak köszönhetem, hogy kb. fél évente csináltattam egy labort. Gyerek koromban nagyon sokat voltam beteg, ezért aztán elég sűrűn feküdtem kórházban, mikor kicsi voltam. A célom nem csak az volt, hogy lefogyjak és csinos legyek, hanem, hogy egészségesebb is. Ezért szakemberektől sokat tanultam e téren, és nagyon figyelem a testem jelzéseit.

Szóval az 1. részt ott hagytam abba, hogy a szervezetem azt mondta elég ebből a sok tejtermékből. Ezért szépen lassan megváltam tőle, a túró volt a legnehezebb, hiszen azon nőttem fel, nagyon hiányzott.
Ezért úgy döntöttem, hogy tojásfehérje túróval helyettesítem, magam készítettem hozzá a totut, és ugyanúgy továbbra is sok túrós dolgot ettem, de immáron nem tehéntejjel készítettem, hanem tojásfehérjéből. (VIDEÓ A TOTU KÉSZÍTÉSÉRŐL ITT!)

Oké ez is ment egy darabig, közben egy kivizsgálás kimutatta, hogy nem csak a tejtermék okozta a problémát, hanem a glutén is ezért azt is elhagytam. (Sajnos az élelmiszeriparban sokan úgy csökkentik a lisztek szénhidráttartalmát, hogy vagy szójafehérjével tömik tele, vagy búzafehérjével – gluténnal- mindkettő veszélyes tud lenni, ha az ember nagy mennyiségben fogyasztja hosszú távon, sajnos én is kipróbáltam, és az tette fel az i-re a pontot). Ekkor már tudtam, hogy egy simán alaktartónak, vagy fogyni vágyónak nagy butaság a túlzott fehérjebevitel, az eszemmel tudtam, de nem éreztem, hogy számomra ez probléma lenne, ezért továbbra is magasan volt a fehérjebevitelem (ami csirkemellből, tojásfehérjéből állt főként). Pedig én nem akartam, és jelenleg sem akarok izmot építeni! Lehet, hogy valaki szerint rám férne, de nekem és a férjemnek így tetszik a testem, nem szeretnék 1 grammal sem izmosabb lenni, és a férjem sem szeretné ha az lennék.
Szóval igencsak sok állati fehérjét ettem, amitől aztán teljesen felborult a hormon háztartásom, tele lett a petefészkem cisztával, és allergiás reakciót váltott ki nálam a sok tojásfehérje! A TSH-m is magas lett hirtelen (szerencsére hamar észre vettem, hogy valami nincs rendben -nagyon hamar jelezz a szervezetem- és azonnal változtattam, van aki csak évek után tudja meg, hogy alul működik a pajzsmirigye!), itt jött el a pont, amikor megijedtem, és végérvényesen és gyökeresen változtattam!

Látjátok hányszor hangsúlyozom, hogy ne vigyétek túlzásba az egyoldalú táplálkozást, és egyetek változatosan, mert nem minden a vékonyság!!!!
(Ezért aztán nem is az én súlyom és magasságom a mérvadó, ezért nem is szeretem leírni.)
Azóta több száz nő erősítette meg, hogy a túlzott (!!!) szénhidrátmegvonás vagy a fehérje diéta náluk is pajzsmirigy alul működést okozott, és sokaknál szénhidrát felszívódási zavart.

A képen engem láthattok, makulátlan laboreredménynek örvendek évek óta (90%-ban Szafi Free termékeket eszem), egy csillag sem jelent meg sehol (azelőtt ilyen soha életemben nem volt), tele vagyok energiával, imádok élni és enni. Itt épp a kedvenc zsemlém (ami nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, élesztőt), és a sajt is növényi Violife sajthelyettesítő benne!

Én, a kedvenc zsemlémmel

-> Zsemle RECEPT ITT!

-> Violife sajthelyettesítő ITT REDNELHETŐ!

3. rész

Szóval ekkora már sem a tejterméket nem bírtam megenni, ill. a glutént és a tojást is teljesen kiiktattam az étkezésemből.

Azonban más hozadéka is volt, annak, hogy tudatlanul bedőltem a divat diétáknak (igaz csak kis időre mert mindig észnél voltam, és figyeltem a vérképemet is) és elhittem, hogy a sok fehérje kell ahhoz, hogy egészségesen fogyjak.
Ugye tudjuk, hogy aki sok fehérjét eszik, és a szénhidrátot mellette nem korlátozza az bizony egy idő után nőni/vastagodni/hízni fog, nem hogy fogyni (HACSAK NEM EDZ MELLÉ BRUTÁL SOKAT), mert a szénhidrát segítségével beépül a fehérje, ezért esznek a testépítők zsírszegény csirkemellet rizzsel, vagy sovány túrót zabbal, vagy fehérjés zabkását, mert ez kell az izomnövekedéshez! Na de ehhez edzés is kell ám! Ugyanazzal a fehérjeporral le lehet fogyni, mint amivel meg is lehet hízni, a kérdés, hogy mikor, és mivel eszi az ember, és csak eszi azt a fehérjét, vagy edz is mellé annyit, mint akire hasonlítani akar.
Na de én nem edzettem ám sokat soha (mert én 12 éve átlagon felül rengeteget dolgozok, és nincs időm ennyit edzeni), én mindent étkezéssel oldottam meg, úgyhogy célszerű volt a ch-t csökkenteni, mert hiába tudtam, hogy NEM KELL ENNYI FEHÉRJE, inkább a szénhidrátot csökkentettem, mint ahogy azt több ezer nő teszi (nagy hiba volt)…. a zsírt meg növeltem…. ÉS ITT TETTEM MAGAMMAL A LEGROSSZABBAT, mert hiába lehetett vele jól fogyni, ha közben károkat okoz a szervezetben (a súlytartáshoz is olyan étrend kell egy hízékonynak – mint egy fogyni vágyónak-, különben mindent visszahízik, csak súlytartáshoz lehet már több kalóriát is enni)!

Hát az lett a vége, hogy én aki az emésztési problémáit leszámítva egészséges voltam, elkezdett vércukorszint problémám lenni, nem bírtam már megenni a gyümölcsöt, mert utána farkas éhes lettem… mindentől puffadtam… és olyan hízékony lettem, mint még soha…
Na most kérem mi ez???? Ez az egészség? Valóban? Ilyen áron kell, hogy valaki csinos legyen?
Én sem hittem senkinek, csak amikor “végre” a saját bőrömön is megérezhettem milyen csúnyán tönkre tesz az egyoldalú divatos étkezés.

Sokszor évek múlva mutatja meg az igazi arcát  ez a diéta. (Mert nem hiszem, hogy sokan annyira tudatosan táplálkoznak, mint én, és sajnos van akinél visszafordíthatatlan károkat okozhat egy rossz diéta, számos ilyen esetről tudok.)
Amikor már semmi másra nem vágytok, csak hogy egészségesek legyetek, mert fogyni is csak akkor tudtok ha egészségesek vagytok. Egy vércukorszint problémásnak, vagy pajzsmirigy alul működésesnek rémálom a diéta, higgyétek el!

Az évek alatt folyamatosan feltettem magamnak a kérdést, hogy na jó, de akkor mit lehet enni, semmi se jó már!?

 

Szafi Free palacsinta túró ízű köleskrémmel (glutén-, tej-, tojásmentes)

-> A palacsinta receptjét ITT TALÁLJÁTOK!  (glutén, tej, tojásmentes és zsírszegény):
-> A krémtúró ízű köleskrém pedig ÍGY KÉSZÜL!

4. rész

Szóval évről-évre döbbentem rá, hogy mennyire szennyezett az élelmiszeripar, és mit adnak el!

Igazán mélyen akkor láttam ezekbe a dolgokba bele, amikor én magam is termékgyártó lettem.
Egyértelműen láttam, hogy az elfogyasztott ételek tesznek beteggé (ezt számos labor vizsgálat igazolta, és nem csak az enyém!), és az elfogyasztott ételekben van az élet is, ettől lehetünk újra egészségesek. (Ha idejében kezeljük a problémát!) Erről szentül meg vagyok győződve!

Magamat leszámítva  elmondhatom, hogy hála Istennek, több ezer embernek tudtam az elmúlt években segíteni, legyen szó fogyásról, ételallergiáról, vagy bármilyen étkezési problémáról.

A termékeink sokféle diétába beilleszthetőek, de én mindemellett fontosnak tartom hangsúlyozni (néha), hogy én ezt miként ajánlom fogyasztani, pl. aki paleozik, az ne a húst-hússal, zsírt-zsírral minimális szénhidráttal elvet kövesse (szerintem).
Évekkel ezelőtt vezettem be a light paleo kifejezést, amivel arra szerettem volna utalni, hogy csökkentett zsírtartalmú, ugyanis nagyon káros tud lenni ez a rengeteg zsír, amit megesznek, persze általában nem azonnal jelentkezik a probléma, hanem kb. 1 év után, amikor egy fél almát sem tudnak már gond nélkül megemészteni.

Ezért aztán javarészt a saját  termékeimet eszem (soha nem eszek utcai hambit, vagy gyrost stb… én ezeket nem tekintem ételnek, hanem azt látom, hogy hogyan készítik és mi van bennük, hányingerem lesz tőlük, nem tudnám megenni ezeket …), annyira változatosan eszem amennyire csak tudok.

Tejet és glutént továbbra sem eszem egyáltalán (soha még egy kicsit sem!, a bennük levő vitaminokat és ásványi anyagokat nagyon jól tudom helyettesíteni mással), és tojást is csak ritkán. Semmilyen mű cuccot nem eszek, mert ugye tudjátok, hogy az egyik legkárosabb dolog azok a mesterséges aromák és ízfokozók, általában a null kalòriás dolgok ezzel van tele).

Újra (mint a diétám elején) megtudom enni a gyümölcsöket, nem okoz falási rohamot és puffadást.
A természetesség, a sok növényi eredetű étel kell nekem az egészséghez, és az egészség kell a fogyáshoz, no meg az, hogy egy picit kevesebbet együnk, mint amennyit elégetünk. Szerencsére én ezen már túl vagyok, évek óta nagyon jó egészségnek örvendek, nem puffad a hasam, jó az emésztésem, évek óta makulátlan a laboreredményem. Fitt vagyok, vékony vagyok, jókat eszem, tele vagyok energiával, soha nem voltam ilyen jól egész életemben mint az elmúlt pár évben.
És soha nem is változtatnék ezen már!
Nem félek a jó szénhidráttól, kerülöm a túlzott fehérje bevitelt, és korlátozom a sok zsírt (de nem csökkentem nullára, mert az is nagyon káros!!!)! És igen néha eszem rizst, krumplit, kukoricát is (persze csakis zsírszegényen: mert a zsír + Ch kombó hizlal a legjobban), ennél vannak sokkal nagyobb ellenségek, ami az étkezést illeti!

De eszem zsiradékot is, mert arra is szüksége van a szervezetemnek, csak normál tartományban van a zsírbevitelem. (A WHO ajánlása szerint kb. 0,6-0,7*testsúly az ideális zsírbevitel egy egészséges felnőtt embernek, és ezzel egyet kell, hogy értsek!)

A képen látható: Szafi Reform Bounty ízű krém, egy kis gyümölccsel.
A gyümölcs gyors felszívódású szénhidrát, de ezzel a krémmel (ami mellesleg álom-finom, nagyon jól lehet lassítani a felszívódását).

Szafi Reform Bounty ízű krém

->Szafi Reform Bounty ízű krém ITT RENDELHETŐ!

5. rész

A történetemet azért osztottam meg, hogy ezzel segítsek nektek!
Nem azért, mert óriási késztetést éreztem arra, hogy magamról beszéljek, vagy okoskodjak.
Soha nem térnék vissza a régi étkezéseimre, imádom a mostani táplálkozásom, ezt tökéletesítem, és igyekszem minél változatosabban enni, még ha el is tudnék élni kakaós zabpudinggal töltött Szafi free palacsintán. 😀
(Mert ugye az megint csak egyoldalú táplálkozás lenne -fehérje hiányos, és sok más vitamin és ásványi anyag hiányozna a táplálkozásomból-.)
De NE ÉN LEGYEK A MÉRCE!
Mindenki máshol tart a jelenlegi étkezésében, ha egy ketogénes egyik napról a másikra úgy akarna enni, mint én lehet kórházban kötne ki, a sok szénhidráttól.
Szóval továbbra is azt ajánlom, hogy olvassátok el a Facebookon közzé tett tanácsaimat ITT! 
(Ezekben a posztjaimban igyekeztem mindent részletesen leírni az elmúlt években az általam javasolt étrendről, hogy hogyan lehet visszaállni a helyes étrendre (szépen lassan fokozatosan!)

Illetve nézzetek vissza a Facebookon lévő Live videóimat, azokból is sokat lehet tanulni. Live videóim ITT!

Ne akarjatok senki bőrébe bújni, ne akarjátok az ő étrendjét, az ő testsúlyát, mert TI, TI VAGYTOK!!! Saját csontozattal (ezért aztán valaki soha nem nézhet ki úgy, mint a csont-sovány modellek), saját életstílussal, saját anyagcserével (van aki alapjáraton 1800 kalóriát éget, van aki 1300-at), saját étkezési múlttal, egészségi állapottal, és saját korral.

A saját testetekből kell kihozni a legjobbat!

És hogy mi a diétás? Hát tanuljátok meg elolvasni a termékek összetevőit és tápérték táblázatot, ott minden ott van feketén fehéren! Minden! <3

Nagy különbség van 300 és 300 kalória között, mégis az egyik termék lehet diéta-barát, míg a másik tiltólistás, miért??? Mert nézzétek meg, hogy melyikben mennyi pl. a rost!, nem mindegy ám, hogy 300 kalória miből tevődik össze!)
És, hogy mi az egészséges? Szánj magadra legalább fél évente egy pár órát a reggelből, amikor elmész laborba és ott kiderül, hogy a jelenlegi étkezésed vagy diétád mennyire egészséges. Szerintem a legtöbb betegséget ellehet kerülni, ha az ember idejében kapcsol. Ezért nem lettem én sosem pajzsmirigy beteg, vagy IR-es, stb… mert idejében észleltem és cselekedtem!
Mindig járjatok utána, hogy egyes összetevők mit takarnak, és milyen károsak lehetnek, ne felejtsétek, hogy nagyon nagy százalékban az elfogyasztott ételek betegítik és ölik meg az embereket!

Soha ne higgyetek el semmit, csak a laboreredményeket (azok nem hazudnak!), a saját testetek jelzéseinek higgyetek! Ha puffadtok, lelassul az emésztésetek, szédültök, kedvtelenek vagytok, hullik a hajatok, ok nélkül pattanásosodni kezd az állkapcsotok és a fületek alatt, vattás állagú lesz a hajatok, hirtelen hízékonyabbá váltok, vagy azt tapasztaljátok, hogy reggeli után nemsokkal -bármit esztek- nagyon éhesek vagytok, múlni nem akaró gyomorszúrás jelentkezik, esetleg hirtelen fellépő heves szívverést, vagy ritmuszavart tapasztalatok, ingerültebbé váltok semmi ok nélkül (és még piros napok sem közelednek 😀 ), vagy elmarad a menszesz, stb… akkor ott valami nagyon nincs rendben!
De tovább megyek szerintem már akkor baj van az étkezéssel, ha van aki télen könnyen megfázik, könnyen elkapja a vírusokat, ne adj Isten egymás után többször is (ez gyenge immunrendszere utal, amit helyes táplálkozással meg lehet erősíteni!)
DE MINDENKIT NAGYON SZÉPEN MEGKÉREK, HOGY NE TŐLEM, és NE ITT A NETEN KERESZTÜL KÉRJETEK TANÁCSOT AZ EGÉSZSÉGÜGYI PROBLÉMÁITOKRA, hanem tessék elfáradni az orvoshoz! Legalább diagnosztizálják, hogy mi nincs rendben!

Intolerancia vizsgálatot ITT tudtok végeztetni!

HOGYAN ÉTKEZEM ÉN?
(De ismétlem ne én legyek a vakon követendő mérce, mert ez nem mindenkinek jó!)

Szoktam írni, hogy én zsírszegényen étkezem, de mit is jelent ez?
– Ha fogyni szeretnék: A napi étkezésem 15%-a a zsír.
– Ha súlyt tartani szeretnék: A napi étkezésem 20-25%-a a zsír.
– Ha hízni szeretnék: A napi zsírbevitelem 25% feletti.
VAGY
Ha a zsírbevitelem 25% feletti, de nem szeretnék hízni, akkor KÖTELEZŐ korlátoznom a szénhidrátbevitelt.
Nem vagyok a számok rabja, nem grammra pontosan számolgatok, hanem kb. %-ra!
Mivel én zsírszegényen étkezem csak a kalóriára és a zsírbevitelre figyelek, szénhidrátból annyit eszek, amennyi jól esik (és amennyi belefér a napi kalória mennyiségembe) DE!!! gluténmentes lassú felszívódású szénhidrátot eszem, ha gyors CH-t eszek, akkor valamivel csökkentem a felszívódását.
Pl. a gyümölcs gyors felszívódású szénhidrát ezért Szafi Free zabpudinggal/kásával (ITT ÉS ITT RENDELHETŐEK!), vagy Szafi Free palacsintával (RECEPT ITT!), esetleg Szafi Reform tejbegrízzel szoktam főként enni. (RECEPT ITT!)  Nagyon ritkán van, hogy magában eszem, mert én már megtehetem, hisz nincs tele zsírral a szervezetem, ezért megfelelően tud hasznosulni a szénhidrát anélkül, hogy lerakodna (mint ahogy lerakódik azoknak, akiknek nagyon magas a zsírbevitelük).
Itt a tányéron az egyik nap elfogyasztott uzsonnámat láthatjátok:
Avokádó (zsír és rost), spenót (főként rost), rukkola (főként rost), paradicsom (szénhidrát, rost, víz), és főtt quinoa (főként szénhidrát, némi fehérjével).
A zsírszegény étrend nem azt jelenti, hogy teljesen száműzni kell az étrendből a zsiradékot, hisz ha ezt tenném, inkább hasonlítanék egy száraz fabotra, mint egy nőre. Kb. a nőiességemnek is búcsút mondhatnék a zsírbevitellel együtt.
Miért pont ezek vannak a tányéromon:
– Mert a főtt quinoa nagyon jó minőségű növényi fehérje és szénhidrátforrás számomra. A szénhidrát felszívódását pedig még tovább csökkentettem rosttal és egy kicsi zsiradékkal (avokádóval).
Így nem voltam utána pár órára farkas éhes. Fél3-kor ettem, és este fél7-kor vacsoráztam, közben egyáltalán nem voltam éhes.
40 g átmosott quinoat egy csipet sóval és 4*-es mennyiségű vízzel (azaz 160 grammal) megfőztem 12 perc alatt.

Majd összekevertem frissen vágott petrezselyemmel és ¼ avokádóval (nem többel!).
Amikor azt mondom, hogy nem jó a szénhidrátot zsírral kombinálni, akkor az nem azt jelenti, hogy zsírmentesen kell étkezni (hisz látjátok én is kombinálom minimális mennyiségben, a baj már az lenne ha egy egész avokádót nyomtam volna bele). Ennek az étkezésnek kb. a 30%-a zsiradék, DE! a napi zsírbevitel valahol 20% körül lehetett. (Mivel súlyt tartok).

Pár hete picit hízni szerettem volna, mert nagyon elkezdtem fogyni, annak ellenére, hogy nagyon-nagyon hízékony vagyok (ami annak volt köszönhető, hogy új Free termékeken dolgozok, és folyton azt ettem, ami ugye zsírszegény, így nagyon alacsony lett a zsírbevitelem), felemeltem 25%-ra a zsírbevitelt és máris visszajött az elfogyott kg., úgyhogy most megint tartom. 🙂
Így játszok állandóan a súlyommal és így kalkulálok! (Így tudom tartani a súlyom, ennyire kell figyelnem, tudom van olyan, aki szerint túl vékony vagyok, de én így érzem magam jól, és ez a lényeg, a teltebb lányok is gyönyörűek tudnak lenni, de csak akkor ha jól érzik úgy magukat, és ez sugárzik róluk! Nem kell mindenkinek ilyen vékonynak lenni, mint én, de mindenkinek olyannak lennie, amilyennek jól érzi magát! Nálam az a baj, hogy azonnal a hasamra hízok, szóval ugyanilyen vékony lábakon sétálna egy kis pocak, ezért kell vigyáznom, hogy ne hízzak.)
Na de visszatérve: AKI AZT MONDJA, HOGY NEM SZÁMÍT A ZSÍR (annyit ehetsz, amennyi beléd fér) AZ NEM MOND IGAZAT!
VAGY ANNYIRA ALACSONY A SZÉNHIDRÁT BEVITELE, HOGY SAJNOS EGY IDŐ UTÁN NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL VALAMILYEN BETEGSÉGE LESZ (IR, vagy más szénhidrát felszívódási rendellenesség, pajzsmirigyhormon betegség, hisztamin intolerancia, idegrendszeri betegség, érrendszeri betegség, vese betegség, epe betegség stb… Én nem vagyok orvos, de bárki megkérdezheti egy orvostól is, és NE FELEJTSÉTEK EL TI MAGATOK IS ORVOS ÁLTAL – LABOR- ELLENŐRIZNI A DIÉTÁT, főleg ha az valami felkapott egyoldalú diéta!)

Az interneten fent van minden ételnek a tápanyag összetétele, hogy miben mennyi szénhidrát-zsír-fehérje található! Ne legyetek restek utána járni, és kicsit tudatosabban táplálkozni, igenis mindenki tudatosan pakolja a tányérjára az aznapi elemózsiát!
Elég a tudatosság, nem kell beleőrülni a számokba, ezt ne felejtsétek el! Egyszer kell megjegyezni, a dolgokat pl. hogy 1/4 avokádó kb. 40 gramm, ami kb. 6 gramm zsír (ami 6*9=54 kcal)! Nem kell ezt állandóan méregetni!  Ilyen egyszerű! (a rutin meg az évek 😉 )

Még annyit hozzáfűznék, hogy a fenti betegségek nem mindig kimondottan a szénhidrát hiánytól alakulnak ki, hanem a temérdek tejterméktől, húsoktól, tojástól, amit a ch.”mentes” diéta miatt megesznek…

Utószó: az edzésemről…

Én volnék 😀

Egy “hétköznapi” embernél, mint pl. én 70-80% a kaján múlik a #fitbody, úgyhogy némi odafigyeléssel könnyedén kivitelezhető, hiszen én már rengeteg segítséget adtam hozzá nektek!
Az hogy kinek hány %-on múlik, függ attól h milyen genetikával áldotta meg a sors, és hogy hány éves. Pl. nekem genetikailag kerek a fenekem, viszont ha nem edzenék rá akkor az egész full narancsbőr lenne (sajnos az nem múlik el csupán a tiszta étkezéssel, attól csak javul), de még így is kevesebbet kell edzenem (heti 2 edzés elég), mint akinek genetikailag lapos.

Genetikailag viszont borzasztóan hízékony vagyok, így nekem a hét mind a hét napján oda kell figyelnem, hogy mit eszek (nem csak az ételérzékenységem miatt, ahogy az a fenti írásomból is kiderül).

Ugyanúgy eszek, mintha fogynom kellene csak több kalóriát (több zsír), de ugyanazok az elvek, különben nagyon hirtelen meghíznék. A vékonyságomat étkezéssel oldom meg, az edzés viszont a formás és feszes alak miatt kell (mert én nem kardiozok, nem futok -kivéve nyáron 2 hetente biciklizés-, hiszen azt mindenki tudja, hogy, aki minden nap fut 1 órát és még edz is, annak sokkal megengedőbben lehet étkezni, ezért az én étkezésüket nem is veszem alapul, mivel én attól híznék. Ti se esetek abba a hibába (ha nem kardioztok és edzetek annyit, hogy azok étkezését követitek, akik intenzíven edzenek minden nap, de erről már írtam…!)

Egészséges, fitt alakot mindenkinek! 🙂

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…