Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Balogh-Konkoly Fruzsina)
Gluténmentes szilvás párnák
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Szilvás-fahéjas párnák – a tészta a Szafi Free csíkos kalács fehér részének receptje alapján készült (dupla adaggal!) (RECEPT ITT!), mert annyira puha és finom.
Csodás az illata. Isteni finom, puha tészta, semmi mellékíz, a szilva pedig szaftos és krémes.”
Tészta hozzávalói (6 darabhoz):
- 270 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free expressz lisztkeverékkel (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) )
- 40 g frissen facsart citromlé
- 300 g langyos víz
- 20 g reszelt citromhéj
- 20 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 1 g Szafi Reform Himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Töltelék:
Szilva, Szafi Refrom őrölt fahéj (Szafi Refrom őrölt fahéj ITT!) és egy kevés Szafi Reform negyedannyi édesítő.
Elkészítés:
Téglalap alakúra vágtam a tésztát, az egyik felét utána késsel/pizzavágóval bevagdostam. A nem bevágott részére tettem az eritrites-fahéjas szilvatölteléket, majd ráhajtottam a bevágott részt és oldalt picit összenyomkodtam.
Sütés:
30 percig sütöttem kb. 200-220 fokon, nem elektromos, hagyományos sütőben (tehát nem légkeveréses funkción!!).
6 darab készült, szilvával együtt kb. 160 grammosak lettek.
Én (Szafi) is elkészítettem, barackos töltelékkel:
Töltelék: 1 db félbevágott (tehát 2 db fél) sárgabarack (154 g) és csipetnyi Szafi Free ötödannyi édesítővel összenyomkodva. (Szafi Free ötödannyi édesítő ITT!)
Szafi Free gluténmentes vegán barackos párna
Szafi Free gluténmentes vegán barackos háromszög
Szafi Free gluténmentes vegán barackos háromszög
***********
Tojás hozzáadásával így tudtok szénhidrátcsökkentett rácsos péksütit készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free szénhidrátcsökkentett élesztős lekváros párnát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Pálinkás Évi málnazselés galette-t készített, ezt írta fotójához:
„MÁLNAZSELÉ (nagy adag, marad még bőven, mindenhez is jó lesz ):
- 600 gfriss málnát
- 300 g vízzel, és
- 1 evőkanál Szafi Reform négyszeres édesítővel
feltettem fedő alatt főni. Kb. 10 percig rotyogott, ekkor tettem bele 100g mandulatej+15g vaníliapuding kézi habverővel elkevert egyvelegét, és folyamatosan kevergetve besűrítettem 1-2 perc alatt (nem lesz puding sűrűségű, hígabb marad!). Hagytam hűlni kicsit, majd hozzákevertem 1 zacsi Expressz zselatin fixet (agar-agar porral helyettesíthető). Ha teljesen kihűl, hűtőben isteni krémes, „rezgős” cucc lesz belőle, full-full málna ízzel. Arccal belefejelős, abbahagyhatatlan fajta. ”
Szafi Free gluténmentes málnazselés galette
Balogh-Konkoly Fruzsina szilvás galettet is készített:
Szafi Free gluténmentes vegán szilvás galette
Anikó tesztelte, neki ilyen lett:
Eve Taylor így készítette el: „Dupla adag tésztából. 12 darab született. A tölteléke kb. 3,5dl sűrű házi szilvalekvár, 1 tk bambuszrostliszt, 1/4 tk konjakgumi, és fahéj.
200 fokon fél órát sült. Csicseriborsó konzerv levével ragasztottam a magokat a párnákra tojás helyett. Tökéletesen működik!
Olyan, mint a bolti csak sokkal jobb!”
Matla Katalin Beáta málnával készítette el:
Eve Taylor szilvalekváros rácsosa megsütve:
Anett szilvás töltelékkel sütötte meg:
Csilla Szafi Free meggyes-mákos rácsos péksütijei:
Nagy Kata is elkészítette: „Pudingos-meggyes rácsos.
Szafi Free csíkos kalács recept alapján, szilva helyett meggyel, és vaníliás zabpudinggal.”
Forján Petra is elkészítette:
Vivien fahéjas almával töltötte meg:
Zsuzsanna is elkészítette szilvás töltelékkel:
@lucamarbla Insta képe a Szafi Free rácsos péksütiről:
Bihari Nirmala gyönyörű Szafi Free rácsos péksütijei:
„A világos puha lisztkeverékből csináltam őket, a szilvás párnák receptje alapján. Nagyon nagyon finom lettek!”-írta guszta édes péksütijéhez Melian Brenda.
Szafi Free gluténmentes péksütemény
Magdi meggyes-pudingos párnácskái:
Szafi Free gluténmentes meggyes-pudingos párna
„Szafi Free barackos párna. Szafi reggelije ihletett meg és nem tudtam ellenállni a kísértésnek. A recepten annyit változtattam, hogy világos kenyér lisztkeverék híján expressz lisztből készítettem el. A töltelékbe négyszeres erejű édesítő is került, mert a barackok elég savanykásak voltak. A tetejét poreritrittel szórtam meg. Nagyon köszönöm a receptet, számomra tökéletes reggeli!” -írta fotójához Julia
Szafi Free gluténmentes barackos párna
Katona Zsuzska fotója:
Szafi Free gluténmentes barackos párna
” Házi szilvalekváros Szafi Free párna, made by Sanyi. Ezt a reggelit dobta össze, míg én edzéseket tartottam. A párna Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékből készült, a házi szilvalekvárt is frissen csinálta ez a csodaférfi pont úgy, ahogy anno tőlem látta. A feldarabolt szilvákat 20 perc alatt kevés vízzel összefőzte, a végén pedig útifűmaghéjjal sűrített rajta.” -írta fotójához Pálinkás Éva
Szafi Free gluténmentes szilvalekváros párna
@who.is.mag Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Free gluténmentes vegán szilvás-mákos rácsos süti
Gelencsér Enikő lekváros párnát sütött:
Szafi Free gluténmentes vegán lekváros párna
Ulrich_heblinger Nikolett fotója:
Szafi Free gluténmentes, vegán lekváros párna
„Szilvalekváros párnák! 5 csillagos péksüti. Az az igazi péksüti, a gyerekkorom jut eszembe az illatáról, az ízéről. Nyamiiii. Alig vártam, hogy kihűljön és végre megkóstolhassam.” -írta fotójához Kiss-Gáspár Mónika
Szafi Free gluténmentes, vegán lekváros párna
Katona Zsuzska fotója:
Szafi Free gluténmentes lekváros párna
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes mákos-lekváros háromszög
Némethné Kotán Fruzsina fotója:
Szafi Free gluténmentes lekváros párna
Nika szilvás-rácsos sütije:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!