Szafi Reform-Szafi Free szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kenyér (tejmentes, élesztőmentes, szójamentes, vegán)

Ti Készítettétek Recept 

(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)

Gluténmentes, élesztőmentes kenyér

Szafi Reform-Szafi Free gluténmentes kenyér

Hozzávalók:

Elkészítés:
Az almaecetet, sót és a vizet egy tálba mértem, hozzáadtam a liszteket és kézzel összegyúrtam az egészet.

10 percig állni hagytam, majd kevés kenyérliszttel megszórt munkalapon párszor átgyúrtam, cipót formáztam belőle amit sütőpapíros tepsibe tettem. Tetejét lekentem kókuszolajjal (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) és keresztben bevágtam.

Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 40 percet sütöttem, majd megint átkentem a tetejét kókuszolajjal és további 8-10 percet sütöttem. (A sütési idő mindig sütőfüggő, így ez eltérő lehet.)

RECEPT 2

Élesztőmentes, vegán kenyér

Most egy olyan verzióját hoztam, ami a gyengébb sütőkben is jól átsül (tehát, aki azt vette észre, hogy nehezen sül át ez a kenyérkéje,

azok így süssék meg, mert így tuti átsül!


Hozzávalók (510 grammos kenyérhez):

Sütés előtti kenéshez :

Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Öntsük őket egybe és dolgozzuk csomómentesre.
Pihentessük a tésztát 10 percig.

Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és formázzunk belőle egy 21 cm. hosszú rudat.
Rakjuk a tepsire, vágjuk be néhány helyen jó mélyen (2 cm) a tetejét és kenjük le az olajjal.

Sütés:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó – felső programon 50 perc, majd 200 fokon további 20 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni.

Beltartalmi értékei 100 gramm kenyérben:

  • Energia: 180 kcal
  • Fehérje: 5,1 g
  • Zsír: 0,9 g
  • Szénhidrát: 32,6 g

Update (Ti Készítettétek):

„A legfinomabb, legpuhább igazi kenyér, amire a párom azt mondta: “Nem létezik, hogy ez nem búzalisztből készült bolti kenyér!”- írta Patkos Dalma, aki Szafi Reform rostkeverékkel készítette el.

Szafi Free- Szafi Reform gluténmentes, szénhidrátcsökkentett, élesztőmentes kenyér

Ettberger Kersánszki Gabriella is elkészítette Szafi Reform rostkeverékkel:

Szafi Free-Szafi Reform kenyér

Kemecsei Éva elnézte a lisztkeverékeket, és ez a csoda született.  Ezt írta fotójához: „Fél kézzel gyúrt kenyeret sütöttem. Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék + Szafi Reform gluténmentes rostkeverékből!” 

Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kenyér

Péterné Károlyi Zsuzsa bagetteket sütött belőle: “Csak az nem értem, hogy eddig miért nem próbáltam ki! Isteni fincsi! Köszönjük szépen!”

Szafi Fre3e-Szafi Reform gluténmetnes, szénhidrátcsökkentett bagett

Katona Zsuzska kenyere:

Szafi Free-Szafi Reform szénhidrátcsökkentett, kelesztés nélküli, gluténmentes kenyér

Jozó Csaba is elkészítette a Szafi Reform-Szafi Free kenyeret, és ezt írta róla:
„Ha a van szerelemgyerek, akkor ez a szerelem kenyér!
2 nagyszerű Szafi liszt találkozott egymással gyűjtöttek maguk köré még pár alapanyagot, és egyesültek.
Már a nyers tészta is könnyű, jól gyúrható állagú volt. Kenyeret ritkán sütöttem, inkább kiflit készítettem. De ez tuti nem az utolsó annyira finom.”

Szafi Reform-Szafi Free kenyér

Banhazi Veronika puha gluténmentes kenyere: „Szafi Reform szénhidrát-csökkentett kenyérliszt és Szafi Free világos kenyérliszt keverékéből készült cipó.
Nekem most ez az új kedvenc a hajdinás után!!”

Szafi Reform-Szafi Free kenyér

Pesti Pálné Zsuzsanna is tesztelte a gluténmentes, élesztőmentes Szafi Reform-Szafi Free kenyeret:

Szafi Reform-Szafi Free élesztőmentes kenyér

A képen Kovács Mónika gyönyörű kenyerét látjuk, ezt írta a fotójához:
„ K E N Y É R! A legpuhább szénhidrátcsökkentett kenyér!”

Szafi Reform-Szafi Free kenyér

Kemecsei Éva kifliként készítette el, ezt írta fotójához: “Tegnap és ma is. Nagyon állat, brutálisan puha és finom!”

Szafi Reform-Szafi Free kifli

Erős-Meszes Szabina is kipróbálta a fenti párosítást, ezt írta kenyeréről: “Fantasztikusan indult a reggel ebből a kenyérből készült szendviccsel!
Én is összeházasítottam Burján Szafi Reform kenyér és péksüti és Free Világos puha kenyér lisztjeit! Adtam hozzá egy kis kálciumforrást is (szezámmag, mák). Szuper lett, nagyon finom! Köszönöm Szafi!”

Szafi Reform-Szafi Free kenyér

Farkas Szilvia gyönyörű kenyerei, szintén a fenti recept alapján készültek!  “Vegán kenyérkéim, az egyik ajándék, a másikból holnap reggelire bundáskenyér készül. A második recept és dupla adag. Ja, és majdnem elfelejtettem, a világos kenyérliszt helyett (nem volt itthon) expressz lisztkeveréket használtam!”

Szafi Reform-Szafi Free kenyér

Holik Mariann is megsütötte, neki is nagyon ízlett!  Ezt írta fotójához: “Megtaláltam a tökéletes kenyeret! Nincsen semmilyen mellèkize, 4 nap után is puha.”

Szafi Reform-Szafi Free kenyér

Kaszás Helga is megsütötte: “A létező legjobb házi kenyér! Szafi Free világos lisztkeverék megbolondítva a paleo keverékkel. Gyönyörű, finom!”

Szafi Reform-Szafi Free gluténmentes kenyér

Survivor Rani is megsütötte: “Ropogós pihe puha kenyérke 2 Szafi lisztből (világos + ch csökkentett) ez a tökéletes kenyér!!!”

Szafi Reform-Szafi Free kenyér

Szabó-Kopjár Ildikó ezt írta a kép mellé: “Tökéletes kenyerem!”

Szafi Free-Szafi Reform kenyér

 

 

 

 

 

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

5 hozzászólás

  1. Ma megsütöttem, bár jóval tovább kellett sütnöm, hogy a kérge is piruljon. Isteni puha, lukacsos állagú, abszolút nincs semmi mellékíze, szerintem ezzel a kenyérrel bárkit be lehet csapni, meg nem mondaná, hogy nem kovászos búza kenyér. Korábban próbáltam reform lisztből kenyeret, de nem sült át, a free világos lisztből zsömiket készítettem, de a H.Évis zsömi jobban bejött. Ez a mix tökéletes, bekerül a kedvenc receptjeim közé.

  2. Ket napja próbálkozom vele.
    Ha a recept szerinti hőmérsékleten sutom, kívül megeg, vastag kérge lesz miközben belül egy nedves ragadós massza marad. Ha a pék szakik szerint 150fokon 90 percig, akkor is.
    Legkeverest használtok? Koszonom a tippeket!

    • Tőgyi Julianna kedd, november 7, 2017

      Kedves Helga!
      Valószínűleg neked nagyon erősen süt a sütőd. Próbáld meg 170 fokon kezdeni, majd az utolsó 20 percben 190 fokon sütni. Ha közben nagyon barnulna, takard le sütőpapírral.
      Légkeverést semmiképp ne használj, ez a sütési mód nem jó a Free pékárukhoz!

      • Sajnos nekem is úgy sikerül, ahogy Helga írta. Aztán próbáltam úgy, ahogy Julianna ajánlotta de akkor is nyers maradt a belseje. Esetleg valami ötlet még? Köszi 🙂

        • Judit, esetleg még a folyadékból vegyél el, talán akkor szárazabb lesz. ( 20 – 30 g. – al kevesebb vizet rakj bele ) Remélem így már jó lesz.

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…