Gluténmentes bougatsa, vagy görög sült krémes (tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes, paleo)

Ti Készítettétek Recept

(A recept készítője: Péterné Károlyi Zsuzsanna)

Gluténmentes bougatsa/görög sült krémes

Gluténmentes, tejmentes bougatsa/görög sült krémes

Krém hozzávalói:

Krém elkészítése: 

A krém hozzávalóit (a tojásfehérje, az eritrit, és a só kivételével!) összekevertem, és állandó kevergetés mellett addig főztem, míg sűrű masszát kaptam.

Majd felvertem a tojásfehérjét egy csipet sóval, és belekevertem az eritritet. Jó kemény habot kaptam, ami nem tört könnyen.

A pudingos masszába reszeltem 1 citrom héját, majd a tojásfehérjehabot a pudingos masszához adagoltam. Óvatosan kevergettem, majd vissza tettem a tűzhelyre, és még kb. 2-3 percig főztem a habbal együtt.

Tészta:

Összeállítás:

Gluténmentes bougatsa

Sütése:

Kb. 35-40 percig sütöttem 180 fokon. Ne ijedjetek meg, nagyon ducira nő sütés közben, de utána össze esik, ez így jó!!!

Sütőből kivéve fahéjas poreritrittel szórtam meg. (Szafi Reform poreritrit ITT!)

Nagyon fincsi lett, nekünk tökéletesen visszaadta azt feelinget, amit az eredetinél éreztünk.

 

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…