Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett birsalmahabos szelet (tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, szójamentes, paleo)

Gluténmentes, tejmentes, szénhidrátcsökkentett birsalmahabos szelet

A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!

Gluténmentes birsalmahabos szelet

Tészta hozzávalói és elkészítése:

Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal.
Adjuk a tojássárgákhoz a sót, az édesítőt és habosítsuk fel, majd öntsük bele a kókusztejet és az olajat.
Kézi habverővel keverjük őket össze, majd végül adjuk hozzá a lisztet és dolgozzuk csomómentesre. (Sűrű, de kenhető lesz a tészta!)

Nedves, szilikon spatulával simítsuk a masszát egy 20 cm átmérőjű, szilikon tortaformába.

Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 40 perc.
Felhasználás előtt hűtsük ki.

Birshab hozzávalói és elkészítése:

Tisztítsuk meg a birsalmákat, vágjuk ki a magházukat, és héjastól főzzük meg annyi vízben, amennyi ellepi. (Öntsük hozzá a citromlevet, és rakjuk bele a csillagánizst is!)

Míg fő, verjünk kemény habot a tojásfehérjékből a sóval és az édesítővel.

Ha kész, szűrjük le és vegyük ki az ánizst belőle.
Még így, forrón rakjuk késes aprítóba, adjuk hozzá a zselatint és a főzővizet, majd daráljuk krémesre.
Ezután rakjuk bele a totut, és ezzel is krémesítsük.
Végül, kézi habverővel óvatosan forgassuk a birskrémet a tojáshabba.
Rakjuk hűtőbe, míg félig megdermed.

Összeállítás:
Béleljünk ki frissen tartó fóliával egy állítható tortakarikát.
Tegyük a tésztalapot az aljába, öntsük rá a birshabot és simítsuk egyenletesre a tetejét.
Rakjuk hűtőbe, míg teljesen megszilárdul, de még jobb, ha egy éjszakát áll.

Fogyasztás előtt díszítsük főtt birsszeletekkel.

Update (Ti Készítettétek):

Bacsa Gabriella gyönyörű habos sütijét látjuk a képen:

Paleo birsalmás süti

Murányi Szilvia is megsütötte:

Gluténmentes, tejmentes birsalmás süti

Birgán Andi is elkészítette:

Szénhidrátcsökkentett birsalmás süti

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

1 hozzászólás

  1. Amrein Annamária szerda, november 8, 2017

    Biztos nagyon finom!Ki lehet váltani a totut,és ha igen,akkor mivel?

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…