Puha, könnyű, lukacsos, laza szerkezetű, mellékízmentes paleo bagett recept
Nagyon-nagyon jól sikerült, ISZONYAT FINOM, puha és illatos!
Sütés közben óriásira nő, és nem esik össze miközben hűl!
A nyers tésztával nagyon könnyű bánni, egy álom ez a bagett, mindenképpen próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 35 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 3 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 db M-es tojás (104 g)
- 2 db M-es tojásfehérje (68 g)
- 10 g frissen facsart citromlé
- 120 g víz
- + 6 g Szafi Reform rostkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
- (adhatunk hozzá + 1 evőkanál avokádó olajat(Szafi Reform avokádó olaj ITT!), vagy kókuszolajat (Szafi Reform kókuszolaj ITT!), illetve egy nagy csipet eritritet is(Szafi Reform eritrit ITT!), úgy még finomabb a tésztája)
Sütés előtti kenéshez:
- 6 g tojásfehérje
Elkészítés:
Külön edénybe keverjük össze a folyékony és a száraz alapanyagokat.
Ezután öntsük őket egybe és robotgép spirálszárával keverjük csomómentesre.
Pihentessük 10 percig.
Közben béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és készítsük elő a kenéshez a tojásfehérjét.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
Szintén lisztezett felületen gyúrjunk a kimért tésztákból kis gombócokat és formázzunk belőlük 15 cm hosszú rudakat.
Rakjuk őket egymástól távol a tepsire, majd vágjuk be néhány a tetejüket és kenjük le a tojásfehérjével. (Ezt a sütőbe helyezés előtt ismételjük meg.)
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben, alsó – feslő programon 50 perc.
Az 4 db bagett súlya 340 g.
- Energia: 186 kcal
- Fehérje: 8,2 g
- Zsír: 7,4 g
- Szénhidrát : 12,6 g
TOVÁBBI RECEPT ÖTLETEK A FENTI TÉSZTÁBÓL:
Ez a tészta kiválóan alkalmas péksütemények készítésére is! (pl. croissant, pogácsa, bukta, csiga stb…).
Ebből a receptből sokan készítettetek vajas croissant (EZZEL A MÓDSZERREL, KATT.IDE: 3 lapot nyújtottatok belőle, majd vajjal megkenve feltekertétek, sajttal megszórtátok és készre sütöttétek)
Így néz ki:
A fotón az elvágottnál nem nyers, hanem egyszerűen ilyen a tésztája.
- + 5 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 10 g puha kókuszmargarin a sütés előtti kenéshez
- 80 g KoKo kókuszmargarin
- 15 g Szafi Reform bambuszrostliszt (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Ezeket keverjük krémesre.
Nyújtsuk őket 25 cm nagyságú körlappá.
Végül fedjük le az utolsó lappal, majd lisztes felületen nyújtsuk 38 cm átmérőjűre.
Rakjuk őket sütőpapírral borított tepsire és kenjük le a tetejüket a puha margarinnal.
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon, 45 perc.
A 8 db croissant súlya 520 g.
- Energia: 162 Kcal
- Fehérje: 6 g
- Zsír: 7,9 g
- Szénhidrát: 9,4 g
- Energia: 249 Kcal
- Fehérje: 9,2 g
- Zsír: 12,1 g
- Szénhidrát: 14,5 g
A vajas croissant mintájára leveles pogácsa is készíthető belőle, Farkas Szilvi ötlete alapján, RECEPT ITT!
Szafi Reform leveles pogácsa
RECEPT 2.
Szafi Reform paleo bagel
Szafi Reform paleo bagel
Hozzávalók:
- 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 35 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 3 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 db M-es tojás (104 g)
- 2 db M-es tojásfehérje (68 g)
- 10 g frissen facsart citromlé
- 120 g víz
- + Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- (adhatunk hozzá + 1 evőkanál avokádó olajat (Szafi Reform avokádó olaj ITT!), vagy kókuszolajat (Szafi Reform kókuszolaj ITT!), illetve egy nagy csipet eritritet is, úgy még finomabb a tésztája)
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo bagel
A sütés előtti kenéshez és szóráshoz:
- 5 g tojássárga 1 tk vízzel kikeverve
- 4 g szezámmag
Főzéshez:
- 1 liter felforralt, gyöngyöző víz
- 6 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
Elkészítés:
A pihentetett tésztát gyúrjuk át bambuszrost lisztes felületen, majd osszuk 4 egyenlő súlyú darabra.
Formázzunk belőlük zsömlét, lapítsuk 9,5 cm szélesre, majd lisztezzük be egy ujjunkat és lukasszuk ki középen a tésztát.
Ezután tágítsuk 3 cm szélesre.
Rakjuk őket egyesével a gyöngyöző vízbe, majd oldalanként 25-25 mp-ig főzzük.
Ezután egymástól távol tegyük őket sütőpapírral borított tepsire.
Kenjük le a tetejüket a tojássárgával, szórjuk rá magot, majd óvatosan újból kenjük át.
Szafi Reform paleo bagel
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső programon 40-42 perc.
Sütés után kemények lesznek, de a hűlés alatt bepuhulnak.
A 4 db bagel súlya 334 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia: 165 Kcal
- Fehérje: 8,1 g
- Zsír: 5 g
- Szénhidrát: 12,7 g
100 grammban:
- Energia : 198 Kcal
- Fehérje : 9,7 g
- Zsír : 6 g
- Szénhidrát : 15,2 g
„Vegán sajtkrémes Szafi Reform mini pizzás croissant. Isteni lett, az íze is és az illata is! Két felé szedtem a tésztát, kinyújtottam körlappá, megkentem cukormentes ketchuppal, megszórtam oregánóval és bazsalikommal. Majd rá a másik lap, 4 felé vágtam és feltekertem.”
Balogh- Konkoly Fruzsina szilveszteri virslis falatokat készített:
Zseniális, hogy mekkorára nőttek sütés közben, nagyon puha és olyan jó illata van, alig várom, hogy megkóstoljam!”
Éva Kisné Gáspár ezt írta: „Elkészítettem én is Szafi új bagettjeit, tényleg csodásak lettek. Rostkeverékből és a #szafireform Csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverékből készült.”
Viktória Vitéz ezt írta: „Isteni finom, mint az igazi! Csak sajnos 1 adag kevés lett a családnak.”
Kovácsné Deák Betty szépséges kifliket sütött. Ezt írta fotójához: „Gyönyörűséges kiflicskéim! Látszik a képeken, hogy mekkorára megnőnek, és milyen foszlósak, meg az is, hogy ha csak lazán hajtjuk fel, akkor szétnyílnak, az ízét ez nem befolyásolja, tökéletesen mellékízmentes, ráadásul a nyers tésztával nagyon könnyű bánni, egy álom ez a recept!”
Orsolya Csámpai véleménye a bagettről: „Nagyon fini, és nagyon jó vele dolgozni. Én tojássárgájával kentem le a szebb szin miatt.”
Szilvi Farkas ezt írta: ” Én is megsütöttem a legújabb bagetteket, ez már a második adag. Dupla adagból csináltam és 1 egész tojással kevesebbet tettem bele így is tökéletes. Ez az a tészta, ami nekem teljesen olyan mint a gyerekkorom kiflije.”
Annamária Nyitrayné Bakos ma reggelire készítette: „Szafi nálunk is elkészült a csodás guszta bagett. IMÁDNI FOGJUK ALIG VÁRJUK A HOLNAPOT!”
Rácz Zsuzsanna paleo bagettjei:
Siposné Vámos Annamaria is elkészítette, ezt írta fotójához: „Kisültek a gyönyörű szép bagettek, zsemlék. Most 2 adag készült, a tésztába magokat tettem és sajtot a tetejére. Szinte a duplájára nőttek a sütőben. Nagyon isteni illata volt sütés közben, az íze se lehet más.”
Ezt a képet Vizler-Bokréta Veronika készítette, és ezt írta róla:
„Egy újabb tökéletes házasság! Ilyen egy puha, lyukacsos, mellékízmentes bagett, ami nem csak gluténmentes, tejmentes, szójamentes, paleo de keleszteni sem kell!”
Siposné Vámos Annamária vacsorára készített szendvicsei: „A tegnap sütött bagett lesz ma a melóban a vacsorám. Hogy miért viszek másfél bagettet? Valaki megdézsmálta az éjjel az egyiket!”
Potyók Andrea meseszép bagettjei: „Puha, könnyű, lukacsos, laza szerkezetű, mellékízmentes paleo bagett #szafireform kenyér és péksütemény lisztkeverékből!”
Christy Leiner konyhájában is elkészültek a napokban:
Kemecsei Éva pihe-puha bagettjei. Szerinte is nagyoooon finom!
Tóth Alexa uzsira készítette, és azt írta, ez a legfinomabb:
Várnoki Szaniszló és Dóra bagettje, ezt írta róla: „Isteni finom! Paleo bagett! Készült: Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék & Szafi Reform gluténmentes rostkeverék!”
Terjéki Fanni bagettjei: „Szafi Reform szénhidrát csökkentett paleo magvas bagett!”
Ettberger Kersánszki Gabrielláé ilyen lett. Ezt írta róla: „Fantasztikusan szuper!! Az este gondoltam, megkóstolom, de nem álltam meg, amíg meg nem ettem egy egészet! Olyan illata volt, hogy alig akartam elhinni!!!”
Kovácsné Deák Betty guszta szendvicse volt:
„A kifli Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér-és péksüti + rostkeverék keverékéből lisztből készült!”
Bozsó Aranka is megsütötte:
Ág&Enci gyönyörű fotóját látjuk. „Rostkeverékes, gluténmentes, szénhidrátcsökkentett paleo bagett. Szafi ez a bagett nem csak jól néz ki, denagyon finom és laktató is. Most sonkával, holland sajttal, kaliforniai paprikával, salátával és majonézzel készítettük el.”
„Nagyon finom és laktató ch csökkentett, paleo bagett, mindenféle finomsággal (laktózmentes vajkrém, sonka, ementali sajt, rukkola, tojás) És kókusztejes kávé. Újabb pikk-pakk elkészíthető, másnap is puha maradó finomság.” -írta fotójához Pintér Alexa.
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett, gluténmentes bagett
„Szénhidrátcsökkentett Szafi Reform bagett. Nagyon finom kis bagettek lettek, amiből egyet jól megpakoltam finomságokkal.” -írta fotójához Siposné Vámosi Annamária
„Puha, könnyű, lukacsos, laza szerkezetű, mellékízmentes paleo bagett. Ami gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, szójamentes.”- írta fozójához Mile-Kovács Erika
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett, paleo bagett
Vivien fotója:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett croissant
Mile-Kovács Erika szénhidrátcsökkentett paleo zsemléi:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo zsemle
Kárász Petránál is nagy kedvenc:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kifli
Lovas Barbi zöldségekkel és Szafi Reform grillfűszerrel (Szafi Reform fűszerek ITT!) készített húsos hamburgere:
„Csökkentett szénhidráttartalmú Szafi Reform kenyér és péksüti lisztből+rostkeverékből készített kiflik reggelire. Annyira finom puha, omlós és milyen könnyű vele dolgozni!! Mennyei ez a recept, csak az a baj vele, hogy süthetem újra mert rögtön elfogy az 1 adag!! Legközelebb már alapból 2 adaggal indítok!”- írta fotójához Rigó Enikő.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia,
Szuper recept! Arra gondoltam, megcsinálnám úgy ezt a receptet, hogy feleakkora kifliket formázok, tehát 8-at azonos mennyiségű tésztából. Vajon ez esetben kell csökkenteni a sütési időn?
Köszönöm: Márta