Nagyon könnyen elkészíthető gluténmentes, laktózmentes zabgrízes túrógombóc (tejmentesen is!)

Nagyon finom, és nagyon könnyen elkészíthető

gluténmentes túrógombóc hozzáadott cukor nélkül

Gluténmentes zabdarás túrógombóc

Hozzávalók (15 db-hoz, 656 grammhoz):

Forgatáshoz:

Keverjük össze az olajjal a morzsát és alacsony hőfokon pirítsuk meg.

Gombóc elkészítése:

Öntsük a vizet egy kisebb edénybe, adjuk hozzá a sót, az édesítőt és a zabdarát, majd alacsony hőfokon, néha megkeverve főzzük meg. (Akkor jó, ha sűrű, nehezen keverhető massza lesz.)

Mikor még forró a dara, tegyük hozzá a túrót, citromhéját és levét, majd keverjük jól össze.

Ha langyosra hűlt kézzel is dolgozzuk össze.

Teljesen hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára rakjuk hűtőbe. (Minél tovább áll, annál jobb.)

Ezután nedves kézzel formázzunk a masszából 20 db kis gombócot, majd forgassuk meg a pirított kenyérmorzsában.

Gluténmentes zabgrízes “túrógombóc” totuval

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…