Gluténmentes rakott kelkáposzta vagy brokkoli vagy karfiol Szafi Free zabtöretből
- 12 db kelkáposzta levél (nagyobbak legyenek)
- 1, 5 l víz
- 3 g Szafi Reform himalya só (Szafi Reform himalya só ITT!)
- késhegynyi őrölt babérlevél
- késhegynyi őrölt kömény (Szafi Reform őrölt kömény ITT!)
Forraljuk fel a vizet a sóval, a fűszerekkel és alacsony hőfokon puhítsuk a leveleket 4-5 percig.
- 150 g Szafi Free gltuténmentes zabtöret (Szafi Free gltuténmentes zabtöret ITT!)
- 3 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalya só ITT!)
- 7 dl víz
Forraljuk fel a vizet a sóval, öntsük bele a zabtöretet és forrástól számítva, alacsony hőfokon, gyakori kevergetés mellett, 8 percig főzzük.
Ezután szűrjük le és hideg vízben öblítsük le.
- 500 g darált csirkemell
- 1 nagy fej hagyma (kockázva 127 g)
- 3 gerezd fokhagyma (tisztítva 16 g)
- 5 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalya só ITT!)
- 1 g őrölt bors
- 4 g őrölt pirospaprika
- 10 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Vágjuk apró kockákra a hagymákat és pirítsuk üvegesre az olajon.
Ezután adjuk hozzá a húst, a fűszereket és főzzük készre.
Rakjunk egy 30*18 cm-es tűzálló edény aljába 2 sor kelkáposzta levelet, majd simítsuk el rajta a zabtöretes hús felét.
Ezután ismét rakjunk rá 2 sor káposztalevelet, majd osszuk el a maradék húsos keveréket a tetején, és végén fedjük be a megmaradt levelekkel.
- 200 g totu krém (vagy laktózmentes tejföl) (totukrém recept ITT!)
- 1 dl kókusztej (kókusztej recept ITT!)
- 2 tojás sárgája (36 g)
- 1/ 2 kk. Szafi Reform himalaya só
Keverjük össze a totukrémmel a tojássárgákat, a sót és simítsuk el a káposztaleveleken.
Sütés:
RECEPT 2.
Rakott karfiol kölessel
(A recept készítője: Gergely Gabriella)
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 100 g köles (szárazon mérve) (Szafi Free köles ITT!)
- 500 g sovány darált pulykamell
- 2 dl növényi tejföl/tejszín
- kb 15 g sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- só, bors, pirospaprika
- tetejére sajt (elhagyható, vagy egy kis tejföllel helyettesíthető)
Elkészítés:
A karfiolt és kölest megfőztem, közben a húst pici vízen megpirítottam, majd fűszereztem. Hozzákevertem a megfőtt kölest, sörélesztőt és jénaiba rétegeztem: hús+köles/karfiol/hús+köles és a tetejére tettem egy kis parmezánt.
Barna Bodor Éva így készítette:
„Rakott brokkoli csirkecomb filével, Szafi Free natúr zabtörettel.
Két napra ebből kerül dobozba is az ebédem: 500 gramm brokkolit rózsáira szedtem, pár percig Himalája sós, pici szódabikarbónás vízben főztem, majd hideg vízzel leöblítettem, lecsopogtettem.
250 gramm darált csirkecomb filét apróra vágott dinsztelt hagymán átpirítottam, adtam hozzá 2 cikk zúzott fokhagymát, Himalája sót, kurkumát, fehérborsot, borsikafüvet, cukormentes paradicsom pürét, 1 tk. darált pritamin paprikát, 1 tk. Szafi Reform füstölt paprikát, 2 tk. Pirospaprikát. (Szafi Reform füstölt paprika ITT!)
Öntöttem rá 1 dl vizet és fedő alatt puhára sütöttem, a végén hozzákevertem 2 marék bébi spenótot.
125 gramm Szafi Free natúr zabtöretet Himalája sós, adalékmentes ételízesítős vízben puhára főztem kb. 10 percig. Lecsöpögtettem és a darált húshoz kevertem.
A brokkoli felét hőálló tálba tettem rásimítottam a húsos zabtöretet és a maradék brokkolival befedtem. Tetejére Violife olvadós reszelt sajttal elkevert bio natúr joghurtot öntöttem. 190 fokos sütőben hőlégkeveréssel készre sütöttem.”
Kisné Gáspár Éva fotóját láthatjuk: „Rakott kelt készítettem ma ebédre, rizs helyett Szafi Free Fűszeres zabkörettel (RECEPT ITT!), mert kíváncsi voltam milyen lesz így az íze. Ugyanolyan finom, mint rizzsel…”
Ancika is elkészítette:
Barna Éva is elkészítette:
Gaál Kinga készítette ezt a nagyon guszta rakott kelt Szafi Free zabtörettel:
Nyitrayné Bakos Annamária is elkészítette, neki is nagyon ízlett:
„Uu elkészült a következő napok ebédjei, #szafifree fűszeres zabköretes rakott kel… Isteni…” – írta fotójához Csató Vanda.
Schreighart Ágnes is elkészítette:
Lőrincz Szabina fotója:
Kovács Mónika is elkészítette és ezt írta róla: „RAKOTT KELKÁPOSZTA #szafifree natúr zabtörettel…. Hogy ez mennyire finom, és egyáltalán nem érződik benne, hogy nem rizzsel készült… Fantasztikus!”
„Tombol a Szafi őrület! Figyelem! Egészségre hasznos függőséget okoz! ” -írta fotójához Molnár Anita.
Rakott kelkáposzta Szafi Free zabtörettel
Szilágyi Viktória is elkészítette:
Rakott kelkáposzta Szafi Free zabtörettel
„Rakott karfiol és kelkáposzta Szafi Free natúr és fűszeres zabtörettel (fele-fele arányban) A tál egyik oldala karfiol a másik oldala pedig kelkáposzta.” -írta fotójához Siposné Vámosi Annamária.
Rakott kelkáposzta és karfiol Szafi Free zabtörettel
Kovács Mónika nagyon guszta ebédje:
Rakott zöldség Szafi Free zabtörettel
„Rakott karfiol, kicsit lightosabb verzióban, darált pulykahúsból és Szafi Free fűszeres zabköretből.” -írta fotójához Varga Valéria
Rakott karfiol Szafi Free zabkörettel
Nyitrayné Bakos Annamária rakott karfiolt készített Szafi Free zabtörettel:
Rakott karfiol Szafi Free gluténmentes zabtörettel
Serfel Tímea is elkészítette:
Rakott kelkáposzta Szafi Free zabtörettel
Mile-Kovács Erika így készítette a rakott karfiolt:
„Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 100 g Szafi Free köles
- 1 fej (kicsi) karfiol
- Szafi Reform magyaros poralap (Szafi Reform magyaros poralap ITT!)
- Fokhagyma, só, bors,
- 1 db nagy laktózmentes tejföl
A darálthúst ízesítettem, hozzáadtam a fokhagymát, sót, borsot, 2 ek. magyaros poralapot és készre főztem. A 100 g kölest 1 ek. magyaros poralappal készítettem el. Karfiolt puhára pároltam. Majd mikor mindennel kész voltam, rétegeztem (darálthús, köles, karfiol) és a tetejét tejföllel borítottam.”
Gergely Gabriella receptje így hangzik:
„500 g darált húst megbarnítottam, majd sóztam, borsoztam, adtam hozzá 2 dl Szafi Free paradicsomszószt (Szafi Free paradicsomszósz ITT!) és kb 1 dl Alpro rizstejszínt. Közben 100g Szafi Free zabtöretet 2,5 dl sós vízben megfőztem, valamint a brokkolit megpároltam. Végül a szószt és a zabtöretet összekevertem, jénaiba tettem, rá a brokkolit, majd sajtot. 180 fokon kb. 45 percig sütöttem, míg a sajt szépen megpirult.”
Rakott brokkoli Szafi Free zabtörettel
Gergely Gabriella kelbimbóval is elkészítette:
Rakott brokkoli és kelbimbó Szafi Free zabtörettel
Gergely Gabirella rakott brokkolit készített:
Recept:
– 500 g sovány darált hús
– 1 fej vöröshagyma
– 3 közepes répa
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 ek olaj/zsiradék
– só, bors
– 1,5 dl laktózmentes tejszín
– 2 dl Szafi Free fűszeres paradicsomszósz
– 100 g Szafi Free köles
– 900 g fagyasztott brokkoli
– 2 dl tejföl
A brokkolit megpároltam, a kölest alapos átmosás után négyszeres mennyiségű sós vízben megfőztem.
A hagymát, répát és fokhagymát a zsiradékon megfuttattam, majd hozzáadtam a darált húst. Fűszereztem, majd amikor elkezdett pirulni, hozzáadtam a paradicsomszószt és tejszínt. Összerottyantottam, majd hozzáadtam a megfőtt kölest. Jénaiba rétegeztem, a tetejére ment egy kis tejföl, majd 180 fokon kb egy órát sütöttem”- írta fotójához.
Pandur-Kovács Mónika fotója:
Gluténmentes zabtöretes rakott zöldbab
Gergely Gabriella köleses rakott brokkolit készített:
Recept:
– 400 g darált marha (most kifejezetten marhából szerettem volna)
– 100 g Szafi Free köles
– 500 g brokkoli
– 1 ek zsiradék, só, bors, cayenne bors, kömény
– 200 g tejföl
A kölest átmostam, majd négyszeres mennyiségű sós vízben megfőztem. A húst a zsiradékon megbarnítottam, majd fűszereztem. Kb 130-140g tejfölt adtam hozzá, és összekevertem a kölessel. A brokkolit közben megfőztem, majd jénaiba rétegeztem: brokkoli-husis cucc-brokkoli. A tetejére ment a maradék tejföl. 180 fokon 45 percig sütöttem légkeverés nélkül.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!