GLUTÉNMENTES Zabtöretes rakott kelkáposzta (gluténmentes, tejmentesen is elkészíthető, szójamentes)

Gluténmentes rakott kelkáposzta Szafi Free zabtöretből

Gluténmentes rakott kelkáposzta

Hozzávalók és elkészítés:

Forraljuk fel a vizet a sóval, a fűszerekkel és alacsony hőfokon puhítsuk a leveleket 4-5 percig.

Forraljuk fel a vizet a sóval, öntsük bele a zabtöretet és forrástól számítva, alacsony hőfokon, gyakori kevergetés mellett, 8 percig főzzük.

Ezután szűrjük le és hideg vízben öblítsük le.

Vágjuk apró kockákra a hagymákat és pirítsuk üvegesre az olajon.

Ezután adjuk hozzá a húst, a fűszereket és főzzük készre.

A végén keverjük össze a zabtörettel.

Rakjunk egy 30*18 cm-es tűzálló edény aljába 2 sor kelkáposzta levelet, majd simítsuk el rajta a zabtöretes hús felét.

Ezután ismét rakjunk rá 2 sor káposztalevelet, majd osszuk el a maradék húsos keveréket a tetején, és végén fedjük be a megmaradt levelekkel.

Tetejére:

Keverjük össze a totukrémmel a tojássárgákat, a sót és simítsuk el a káposztaleveleken.

Sütés:

180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 45 perc.
FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…