Rakott zabtöretes gluténmentes bolognai (gluténmentes, szójamentes)

Gluténmentes, tejmentes, rakott zabtöretes bolognai recept

Gluténmentes zabtöretes bolognai

Hű, ez olyan nagyon finom lett!

Hozzávalók (4 adaghoz):

Hús elkészítése:
Vágjuk apró kockákra a hagymát és rakjuk egy kisebb edénybe.
Öntsünk alá 0,5 dl vizet és fedő alatt  pároljuk meg.
Ezután adjuk hozzá a húst és főzzük készre.
A végén (ha kevés a lé a hús alatt, öntsünk rá 0,5 dl vizet) adjuk hozzá a bolognai port és sűrítsük be.
Felhasználásig tegyük félre.
Zabtöret elkészítése:
Öntsük a maradék vizet egy edénybe, adjuk hozzá a sót, a borsot és alacsony hőfokon, állandó kevergetés közben, forrástól számítva 15 percig főzzük.
Készítsünk elő egy 30×18 cm-es tűzálló edényt.
Simítsuk bele a zabtöretet.
Rakjuk a tetejére a húst, majd tegyük rá a felezett paradicsomokat és végül szórjuk rá a sajtot.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 30 perc.
Súlya fogyasztási hőmérsékleten 712 g, mely 4 adagra osztható.
Beltartalmi értékei 100 g-ban:
  • Energia: 149,6 kcal  (rosttal számítva)
  • Fehérje: 11,9 g
  • Zsír: 4,6 g
  • Szénhidrát: 13,3 g
FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…