Gluténmentes tabbouleh recept
- 100 g Szafi Free gluténmentes zabtöret (Szafi Free gluténmentes zabtöret ITT!)
- 3 db paradicsom (kockázva 284 g)
- 1/2 kígyóuborka (kockázva 183 g)
- 1 lilahagyma (kockázva 90 g)
- 6 csokor petrezselyemlevél (aprítva 61 g)
- 2 db bio citrom leve (57 g)
- 4 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g őrölt bors
- 200 g víz
- + 1-1 csipet Szafi Reform himalaya só a főzővízbe és a hagymára
Elkészítés:
Tegyük a vízbe a sót, forraljuk fel, majd öntsük a zabra és tegyük rá az edény tetejét.
Hagyjuk így 20 percig. (Néha keverjük át!) Ezalatt megpuhul a töret, de kellemesen roppanós marad.
Vágjuk nagyon apró kockákra a zöldségeket.
Késes aprítóban , daráljuk össze a petrezselyemzöldet.
A kockázott hagymát csipetnyi sóval keverjük össze, majd 10 perc után nyomjuk ki a levét. (Így elveszik a hagyma csípőssége, és nem fog dominálni a salátában!)
Ha kész a zabtöret, keverjük hozzá a zöldséget, öntsük rá a citromlevet, sózzuk, majd borsozzuk és fogyasztásig rakjuk hűtőbe.
Súlya: 913 g
Beltartalmi értékei 100 g-ban:
- Energia: 58,9 kcal (rosttal számítva)
- Fehérje: 2,4 g
- Zsír: 0,8 g
- Szénhidrát: 8,9 g
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!