Gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes,
szójamentes paleo bejgli recept
- 220 g Szafi Reform kenyér és péksütemény paleo lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény paleo lisztkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (vagy 50 g Szafi Reform eritrit) (Szafi Reform 1:4 édesítő ITT!) (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform rózsaszín himaláya só (Szafi Reform rózsaszín himaláya só ITT!)
- 3 db M-es tojás
- 2 db M-es tojás fehérje
- 20 g frissen facsart citromlé
- 30 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 60 g víz
- + 8 g Szafi Reform kenyér és péksütemény paleo lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Mákos töltelék hozzávalói:
- 85 g őrölt mák (őrölt mák ITT!)
- 60 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 30 g mazsola (Szafi Reform arany mazsola ITT!, Szafi Reform fekete mazsola ITT!)
- 10 g bio citromhéj
- 1 M -es tojásfehérje
Diós töltelék hozzávalói:
- 85 g őrölt dió
- 60 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 30 g mazsola (Szafi Reform arany mazsola ITT!, Szafi Reform fekete mazsola ITT!)
- 10 g bio citromhéj
- 1/2 M-es tojásfehérje (15 gramm)
Sütés előtti kenéshez:
- 1 db tojássárga
Először készítsük el a tölteléket, amihez keverjük össze a hozzávalókat.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk két egyforma részre.
Egyenletesen terítsük rá a tölteléket úgy, hogy a két szélétől 1,5-1,5 cm, a felső szélén pedig 3 cm- es hely szabadon maradjon.
Hajtsuk az oldalsó tésztákat a töltelékre és nyomkodjuk le, majd tekerjük fel.
- Energia: 254 kcal – rosttal együtt!
- Fehérje: 10 g
- Zsír: 13 g
- Szénhidrát: 20 g
- Energia: 280 kcal – rosttal együtt!
- Fehérje: 10 g
- Zsír: 16,8 g
- Szénhidrát: 18 g
Szafi Reform gluténmentes bejgli készítése TikTok videó:
|
KATT A KÉPRE, MENTSD EL A RECEPTET!
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett bejgli
*************
Szafi Free csökkentett rosttartalmú, gluténmentes, vegán bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Élesztőmentes, gluténmentes, vegán Szafi Free bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT és ITT!
Update (Ti Készítettétek):
„A legmákosabb Szafi Reform bejgli, amit valaha sütöttem. Nincs benne egy gramm élesztő sem, mégis légiesen könnyű a tésztája! Glutént, tejet és szóját sem tartalmaz, ja meg mazsolát sem, mert nem szeretem.
Szóval csak süssétek meg, mert nagyon könnyű elkészíteni és tök finom!”- írta Vizler-Bokréta Veronika.
Banhidi Beata fotója a Szafi Reform bejgliről:
Éder Melinda diós Szafi Reform bejglije:
„Első #szafireform mákos bejglim, biztosan elkészítem karácsonykor is! Isteni!”- írta Németh-Csatlós Orsi.
„Karácsonyi próbasütés ON! Diós bejgli. Nagyon finom lett, így az idei bejglirecept pipa!”- írta Fábián-Kovács Brigitta.
Szandy is tesztelte:
Edina is tesztelte:
Balázsné Hajni Szafi Reform mákos bejglije:
Büte Andrea Szafi Reform bejglijei:
Vivien gyönyörű-szép szénhidrátcsökkentett, gluténmentes Szafi Reform bejglije:
„Isteni finom!” – írta Rózsa Filyó-Fábián.
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett, paleo bejglik Anikótól:
Lanczky Ramóna karácsonyi süteményei:
- Kókusztekercs: RECEPT ITT!
- Bejgli
- Linzer: RECEPT ITT!
Gluténmentes karácsonyi sütemények
Adrienn diós és kókuszos bejglit készített:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett diós és kókuszos bejgli
Nagy Lilla szénhidrátcsökkentett diós bejglije:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett diós bejgli
Ornyiné Páli Barbara mogyorókrémes bejglit készített (Szafi Reform mogyorókrém ITT!):
Szafi Reform gluténmentes mogyorókrémes bejgli
Talián Andrea fotója:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett mákos bejgli
@tomdamajmot Instagram fotója:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett bejgli
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
A diósból kimaradhat a mazsola?
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Nem értem a tészta hozzávalóinál, a két darab M-es tojásfehérjét is csak simán bele kell keverni a tésztához.. vagy esetleg fel kell verni? Ugyanez a naív kérdésem van a töltelékekhez: fel kell verni habbá a tojásfehérjét, tehát úgy mint egy hagyományos receptnél?
Köszönöm szépen a választ.
Bocsánat a naív kérdésnél, kiderült, hogy több mindenre van intoleranciám és allergiám is, mint gondoltam, és még kezdőként tipegek itt a receptek között. Viszont végtelenül hálás vagyok, mert a saját készítésű zsemlék megmentették az életem: semmi puffadás, teltségérzed, hasfájás.
Nagyon szépen köszönöm Burján Szaffinak, hogy van és megálmodta, s létrehozta ezeket a termékeket.
Békés, boldog Karácsonyt és sok sikert az üzlethez.
Nem kell felverni a fehérjét. 🙂