Szénhidrátcsökkentett dán “vajas” keksz, vagy vaníliás keksz (gluténmentes, tejmentes, szójamentes, paleo)

Ti Készítettétek Recept

(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)

Szénhidrátcsökkentett dán vajas keksz 

Szénhidrátcsökkentett, paleo dán vajas keksz

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lisztet, poreritritet, a mézes fűszert és a sót egy tálba mértem majd összekevertem. A tojásokat (amiket érdemes korábban kivenni a hűtőből mert ha hideg és hozzáöntjük a kókuszolajat, darabos lesz, ahogy megdermed) a kókuszolajjal összekevertem. Elsőre lehet hogy folyós a massza, de kb. 2 perc pihentetés után simán lehet nyomni habzsákból.
Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, a masszát csillagcsöves habzsákba töltöttem és karikákat nyomtam a papírra. 180 fokon kb. 10-12 perc alatt sütöttem, de ez az idő eltérő lehet! Sütés után közvetlenül puha, de pár perc után keményebb lesz, bár nem roppanós, de azért mégis keksz állagú!
Nagyon finom, igazi karácsonyi íz világ!

Update (Ti Készítettétek):

Farkas Szilvi így sütött vaníliás-csokis kekszeket a fenti receptből:

“Vaníliás-csokis keksz a dán “vajas” keksz receptje alapján apró változtatással: tojás helyett, csak a sárgája, vaníliás poreritrit, pici vanília és citrom aroma, nem raktam bele a mézessütemény fűszert.

A kókuszolajat (folyékony) az édesítővel addig kevertem, amíg krémes állagú lett, bele a tojássárga és a végén a liszt, ez gyúrható lett, kinyújtottam, kiszaggattam és kisütöttem, óvatosan, mert nagyon omlós és törhet, várjuk meg míg kihűl, amikor kihűlt olvasztott csokival (ecsettel) megkentem. Műanyag dobozba tettem és másnapra igazi omlós keksz lett.”

Szénhidrátcsökkentett vaníliás-csokis keksz

Prohászka Edina is egyszerű és nagyszerű dán vajas kekszet sütött: „Gyorsan, könnyedén elkészíthető és nagyon finom!”

Szafi Reform szénhidrátcsökkentett dán keksz

“Próbáljátok ki, isteni finom!”- írta Balog Suzy a szénhidrátcsökkentett dán kekszről.

Szénhidrátcsökkentett dán keksz

Zelena Adrienn dán kekszei:

Szafi Reform dán “vajas” keksz

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

1 hozzászólás

  1. Kedves Szafi!

    A kókuszolaj esetleg helyettesíthető pl. kacsazsírral?

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…