Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes bajor kifli (tejmentes, élesztőmentes, szójamentes)

Ti Készítettétek Recept

(A receptkészítője: Péterné Károlyi Zsuzsanna)

Szénhidrátcsökkentett bajor kifli

Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes bajor kifli

A Szafi Reform ÚJ pihe-puha bagett recept alapján készült (RECEPT ITT!)!

Hozzávalók és elkészítés:

Ezeket a hozzávalókat jó krémesre kevertem.

Majd,

Az így kapott tésztát pihentettem 10 percig.

Addig egy lábasban 1,5 l vizet 1 ek. szódabikarbónával (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!) és kb 3 g sóval felfőztem.

Atésztát 3 részre osztottam, bagettnek formáztam, a lobogó vízbe tettem, mindkét oldalát 30-30 mp-ig főztem, majd szűrőlapát segítségével kiszedtem, és pici pihentettem.
A sütőt 200 fokra előmelegítettem, alsó-felső sütés, sütőpapírral bélelt tepsire tettem, növényi tejszínnel lekentem (kókuszkrém ITT!), bevagdostam a tetejét és kb 20-25 percig sütöttem, de ez változhat a sütőtől!

Lényeg, hogy szép aranybarna legyen! Sütőből kivettem, és átkentem kicsi kókuszzsírral.

Update (Ti Készítettétek):

Ancika tesztelte, az övéi ilyenek lettek:

Szénhidrátcsökkentett bajor kifli

Farkas Szilvia is elkészítette:

Szénhidrátcsökkentett, gluténmetnes bajor kifli

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…