Szénhidrátcsökkentett “sajtos” pogácsa (gluténmentes, szójamentes, élesztőmentes, tejmentesen is elkészíthető)

Ti Készítettétek Recept

(A recept készítője: Farkas Szilvi)

Gluténmentes, szénhidrátcsökkentett pogácsa

Szénhidrátcsökkentett “sajtos” pogácsa

A bajor kifli alapján készült (RECEPT ITT!), pici változtatással! 

Hozzávalók és elkészítés:

Ezeket a hozzávalókat jó krémesre keverjük, majd:

Az így kapott tésztát pihentetjük 10 percig.

Addig egy lábasban 1,5 l vizet 1 ek. szódabikarbónával (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!) és kb 3 g sóval felfőzünk.

A tésztából pogácsákat formázunk, a lobogó vízbe tesszük, mindkét oldalukat főzzük, majd szűrőlapát segítségével kiszedjük, és pici pihentetjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, alsó-felső sütés, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, bevagdossuk a tetejüket, és kb 20-25 percig sütjük, de ez változhat a sütőtől!

Lényeg, hogy szép aranybarna legyen! Sütőből kivesszük, és átkenjük kicsi kókuszzsírral.

Update (Ti Készítettétek):

“Bajor kifli receptjéből pogácsa, növényi sajt&füstölt sajttal. Isteni fincsi!”- írta Péterné Károlyi Zsuzsanna.

Szénhidrátcsökkentett “sajtos” pogácsa

Schumacher Csilla is tesztelte:

Szénhidrátcsökkentett gluténmentes pogácsa

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…