Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Puskás Betti)
Gluténmentes töltött kenyér
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 27 dkg Szafi Free ropogós kérgű, hajdinás házikenyér lisztkeverék + kevés a formázáshoz (Szafi Free ropogós kérgű, hajdinás házikenyér lisztkeverék ITT!)
- 1 kávéskanál Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 30 g almaecet (almaecet ITT!)
- 3 dl víz
a kenéshez:
- 1 teáskanál Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
a töltelékhez:
- 30 dkg csirkemell sonka (házi csirkemell sonka recept ITT!)
- 4 főtt tojás
- 4 hozzáadott cukormentes csemegeuborka
- 17,5 dkg laktózmentes tejföl (vagy kókuszkrém+pici citromlé+só) (kókuszkrém ITT!)
- 7 dkg laktózmentes, puha vaj (vagy kókuszmargarin) (kókuszmargarin ITT!)
- 1 evőkanál hozzáadott cukortól mentes mustár (hozzáadott cukortól mentes mustár ITT!)
- só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sót és az almaecetet elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, és jól kidolgozzuk a tésztát.
Lisztkeverékkel szórt munkalapon hosszúkás cipóvá formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét kókuszolajjal lekenjük, néhány helyen éles pengével bevágjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A sonkát, a tojást és az uborkát apró kockákra vágjuk.
Jól összedolgozzuk a vajjal, a tejföllel, a mustárral, sóval és borssal ízesítjük. A kenyér végét levágjuk, a belsejét kiszedjük és összemorzsoljuk, majd a töltelékhez adjuk.
Szorosan a kenyér belsejébe töltjük.
Az egészet fóliába csomagoljuk, és 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap vékonyra szeletelve tálaljuk.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!