Gluténmentes májgombóc leves (tejmentes, szójamentes)

Ti Készítettétek Recept

(A recept készítője: Krenn Andi)

Gluténmentes májgombóc leves 

Gluténmentes májgombóc leves

Hozzávalók:

Elkészítés:
A csirkemájat aprítógépbe lemixeltem, hozzá adtam a két tojást, a fűszereket, és villával felvertem. Majd hozzáadtam a Szafi Free zabdarát.
Alaposan összekevertem, ezután kb. másfél órára a hűtőbe tettem, majd 16 db gombócot formáztam belőle.
Egy edénybe hideg vizet készítettem, egy másik edényben felraktam a vizet forrni. A gyöngyöző vízbe beleraktam a gombócokat kb. 8 percig főztem, majd leszűrtem és átraktam hideg vizes edénybe.

Két perc után kivettem a hidegvízből, először tányérra raktam a gombócokat, de véleményem szerint egyből mehet a levesbe (nekem előző napi csontleves), így egy kicsit még puhul, és nem megy szét, nem ázik el így sem.
Nagyon finom, próbáljátok ki bátran!

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…