Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes flódni (tejmentesen is elkészíthető, szójamentes, hozzáadott cukortól mentes)

Ti Készítettétek Recept

(A recept készítője: Kisné Gáspár Éva)

Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes flódni

Szafi Reform szénhidrátcsökkentett flódni

Tészta hozzávalói és elkészítése:

A lisztet jól elmorzsoljuk a zsiradékokkal, majd minden összetevőt hozzáadunk és jól összegyúrjuk. Amíg a tölteléket elkészítjük hűtőbe tesszük.

Mákos töltelék:

Diós töltelék: 

  • 200 g darált dió
  • 1 ek. frissen facsart citromlé
  • fél citrom reszelt héja (kezeletlen)
  • pár csepp rum aroma (rum aroma ITT!)
  • 1 kk. reszelt gyömbér
  • 50 g Szafi Reform 1:4 édesítő (Szafi Reform 1:4 édesítő ITT!)
  • 3 ek. száraz bor (vagy víz)
  • 3 ek. víz

Almás töltelék:

Töltelékek elkészítése, és a flódni összeállítása:

Mindegyik tölteléket kicsit összefőzzük. Az almásat jól lecsepegtetjük a levétől. Megvárjuk míg kihülnek.
Amit még pluszban használtam: néhány kanál Szafi Reform Eper-alma lekvár. (Szafi Reform eper-alma lekvár ITT!)

A tésztát négy részre osztottam, két sütőpapír között vékonyra nyújtottam az elsőt és sütőpapírral együtt tettem a tepsibe. Erre került a diós töltelék, újabb tészta, (két sütőpapír között nyújtjuk) néhány kanál lekvár,erre ment a mák töltelék.

A következő réteg tésztára is került néhány kanál lekvár, arra pedig az almás töltelék.

Végül az utolsó réteg tészta, amit tojássárgájával kentem le.

Alacsony hőfokon kell sokáig sütni, kb. 150-160 fokon, 60-70 percig (sütő függő). Ha nagyon pirulna a teteje, letakarjuk alufóliával.
Hidegen szeleteljük.
Kb. 28*18 cm-esre sikerült. Nem baj, ha nagyobb a tepsi, nem folyik ki.
Célszerű a tésztát nyújtás után mindig a sütőpapírról ráborítani a következő rétegre. 

**************************

Szafi Free TOJÁSMENTES, gluténmentes flódnit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…