Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, zsírszegény,
szénhidrátcsökkenett Szafi Free pizza
- 150 g Szafi Free pizza lisztkeverék (Szafi Free pizza lisztkeverék ITT!)
- 20 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g frissen facsart citromlé
- 160 g langyos víz
-
+ 3 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 50 g Violife kenhető növényi „krémsajt”
- 150 g friss spenótlevél (fonnyasztva, kinyomva 51 g)
- 2 kis paradicsom szeletelve (75 g)
- 0,5 g bors
- 1 g Szafi Reform fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
- 1 ek. víz
- 2 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
Először készítsük el a spenótot:
Fonnyasszuk meg a leveleket az 1 ek. vízzel.
Hűtsük langyosra és nyomjuk ki a maradék folyadékot is belőle.
A pihentetett tésztát nyújtsuk 28 cm körlappá, majd kb. 1,5 cm-t hajtsunk vissza szélekből. (Így 23 cm lesz.)
Kenjük rá a sajtot.
Rakjuk rá a szeletelt paradicsomot.
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben, alsó – felső programon 35 perc. (Sütés után ropogós lesz, de később bepuhul!)
Vegyük le a papírról és rácson hűtsük langyosra.
Fogyasztás előtt rakjunk rá rukkolát vagy más zöldséget.
CSIGAKÉNT IS ELKÉSZÍTHETŐ!
- 50 g Violife kenhető növényi „krémsajt”
- 30 g nyers, vékony csíkokra vágott spenótlevél
- 0,5 g bors
- csipetnyi Szafi Reform fokhagymapor (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki, majd keverjük össze a tészta száraz és folyékony hozzávalóit.
Ezután öntsük őket egybe és fakanállal dolgozzuk csomómentesre.
Pihentessük 10 percig.
Addig borítsunk le sütőpapírral egy tepsit és készítsük elő a töltelék hozzávalóit.
Ha letelt a pihentetési idő:
lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsunk belőle egy 18×25 cm-es lapot.
Egyenletesen kenjük rá a sajtkrémet, majd szórjuk rá a csíkozott spenótlevelet, borsot, és a fokhagymaport.
Szorosan tekerjük fel és vágjuk 10 egyforma vastagságú szeletre.
Rakjuk őket a tepsibe.
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 25 perc.
Sütés után vegyük ki a tepsiből és rácson hűtsük ki.
A 10 db tekercs súlya hidegen: 324 g
Update (Ti Készítettétek):
Ági tesztelte a receptet, neki ilyen lett:
„Ch csökkentett pizza. Az utóbbi időben mindig visszahajtom a tészta szélét, így lesz ilyen szép pufi. Egy kicsit odakapott a bacon a tetején, de attól még nagyon finom.” -írta fotójához Katona Zsuzska.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!