Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Csikos Gabi)
Gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes „békebeli” töltött zsemle
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Ki emlékszik még a régi, békebeli imádott töltöttzsemlére? Most újragondoltam.
Az alap a finom #szafireform zsemle recept, de Szafi Free Expressz lisztből. Amibe 50 g víz helyett 80 g-ot tettem és 8 db 37 g-os nyers zsemlét formáztam meg.”
Zsemle a Szafi Reform fehérjés zsemle alapján (RECEPT ITT!) az alábbi módosításokkal:
- 100 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (Szafi Free Expressz lisztkeverék ITT!) (helyettesíthető Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékkel – Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!)
- 1,5 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 10 g almaecet (almaecet ITT!)
- 3 db M-es tojásfehérje (102 g)
- 80 g víz
Sütés előtti kenéshez :
- 1 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1 adag totu (totu RECEPT ITT!)
- 25 g Szafi Reform vaníliás puding (Szafi Reform vaníliás puding ITT!)
- növényi tej (kb. 1,1 dl) (házi kókusztej – RECEPT ITT!)
- édesítő ízlés szerint (Szafi Reform eritrit ITT!, Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!, Szafi Free ötszörös édesítő ITT!)
Elkészítés:
Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a tésztát.
Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ami a pihentetési idő végére lesz megfelelő állagú.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. (alsó-felső program)
Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát.
Osszuk 8 egyenlő súlyú darabra és szintén lisztezett felületen formázzunk belőlük gombócokat, majd lapítsuk el a tenyerünkkel körlapokká.
Rakjuk őket az előkészített tepsire (egymástól távol, mert nagyra fognak nőni) és kenjük le a tetejüket az olajjal.
Sütés:
Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső programon) 40 percig süssük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
A töltelék elkészítése:
„Mazsolás túró helyett 1 adag totut készítettem a fenti recept szerint. A totuhoz pedig 25 g Szafi Reform vaníliás pudingot készítettem el és ezt hozzákevertem. (A zacskón levő recept részarányosan elkészítve!)
A krém édes, a zsemle finom, szóval én meg elégedett! De ízesítheted még jobban kedved szerint. Annyi még, hogy nem tettem be újra a sütőbe összesütni, mint a békebeli elődjét tettük anno.”
Update (Ti Készítettétek):
Feke Renáta fotója:
Szafi Free gluténmentes töltött zsemle
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Nyitrayné Bakos Annamária újra elkészítette:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!