Gluténmentes datolyszilvás sajttorta (hozzáadott cukortól mentes, szójamentes)

Ti Készítettétek Recept

(A recept készítője: Lakatos Angi)

Gluténmentes, datolyszilvás sajttorta

Gluténmentes, datolyaszilvás sajttorta

A torta alapja a Szafi Free karobos quinoa kásából készült, a blogon található keksz recept alapján, amit Angi, az összeállítás után a torta alapjaként használt fel (eredeti keksz RECEPT ITT!)!
A sajttorta hozzávalói és elkészítése a következő:

Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához:

A krémsajthoz részhez:

A tetejére:

Elkészítés:

A quinoa-a keksz alap hozzávalóit kézi habverővel vagy villával összekeverjük, hűtőbe tesszük kb. 10 percre, majd sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk.
A krém hozzávalóit (a datolyaszilva kivételével) kézi habverővel elkeverjük.
A datolyaszilvát meghámozzuk, apróra vágjuk. Eloszlatjuk az alapon, meglocsoljuk citromlével, majd ráöntjük a krémet és előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.

170 fokon kb. 30 percig sütöttem.
A zselés réteghez a meghámozott, apróra vágott datolya szilvát, édesítőt, gyümölcslevet, zselatint elkeverjük, alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve összefőzzük. Kicsit kihűtjük majd a tortára önjük és dermedésig hűtőbe tesszük.

100 gramm kész süti: 16 g ch és 138 kcal

FIGYELEM! Az ételek tápanyagtartalma (a lisztkeverékek/összetevők tápanyag változása miatt) eltérhet/változhat a receptben megadott tápértéktől!
Ezért a webshopban megadott tápértékekkel kérlek ellenőrizzétek a számításokat, mert nem tudom az összeset (több ezer recept) folyamatosan átszámolni és frissíteni!

Köszönöm! Szafi :)

Hozzászólás írása

Receptkereső

MEGTALÁLHATÓAK VAGYUNK

Twitter Facebook Google Plus Instagram RSS Feed Pinterest

ALAPANYAGOK JÓ ÁRON…