Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Lakatos Angi)
Gluténmentes, datolyaszilvás sajttorta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
A torta alapja a Szafi Free karobos quinoa kásából készült, a blogon található keksz recept alapján, amit Angi, az összeállítás után a torta alapjaként használt fel (eredeti keksz RECEPT ITT!)!
A sajttorta hozzávalói és elkészítése a következő:
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
- 85 g Szafi Free reggeliző karobos quinoa kása alap (Szafi Free reggeliző karobos quinoa kása alap ITT!)
- kb. 30-40 g cukornak megfelelő édesítő (Szafi Reform 1:4 édesítő ITT!)
- csipetnyi Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 75 g víz
A krémsajthoz részhez:
- 1 db tojás
- 200 g light (laktózmentes) krémsajt
- 0,5 dl kókusztej (házi kókusztej RECEPT ITT!)
- 15 g Szafi Free vaníliás zabpudingpor (Szafi Free vaníliás zabpudingpor ITT!)
- édesítő (kb. 80 g cukornak megfelelő)
- egy fél datolya szilva kockára vágva (tisztított súly kb. 80 g)
- egy tk. frissen facsart citromlé
A tetejére:
- 50 g (tisztán mérve, héj nélkül) datolya szilva kockára vágva
- édesítő ízlés szerint (kb. 15 g cukornak megfelelő)
- 60 g kókusztej (házi kókusztej RECEPT ITT!)
- fél tk (3 g) étkezési zselatin (étkezési zselatin ITT!)
Elkészítés:
A quinoa-a keksz alap hozzávalóit kézi habverővel vagy villával összekeverjük, hűtőbe tesszük kb. 10 percre, majd sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk.
A krém hozzávalóit (a datolyaszilva kivételével) kézi habverővel elkeverjük.
A datolyaszilvát meghámozzuk, apróra vágjuk. Eloszlatjuk az alapon, meglocsoljuk citromlével, majd ráöntjük a krémet és előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.
170 fokon kb. 30 percig sütöttem.
A zselés réteghez a meghámozott, apróra vágott datolya szilvát, édesítőt, gyümölcslevet, zselatint elkeverjük, alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve összefőzzük. Kicsit kihűtjük majd a tortára önjük és dermedésig hűtőbe tesszük.
100 gramm kész süti: 16 g ch és 138 kcal.
RECEPT 2.
(A recept készítője: Lakatos Angi)
Narancsos-csokis mézes sajttorta
Narancsos-csokis mézes sajttorta
Az alap a Szafi Free narancsos-csokis hajdina keksz alapján készült (RECEPT ITT!), az alábbi módosítással:
Hozzávalók az alaphoz:
(18 cm-es formához)
- 150 g Szafi Free narancsos-csokis ízű hajdina kása/keksz alap (Szafi Free narancsos csokis hajdina kása/keksz alap ITT!)
- édesítő ízlés szerint (Szafi Reform négyszeres erejű édesítő ITT!) (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
- 100 g Kara light kókusztej (Kara light kókusztej ITT!)
Krém hozzávalói:
- 1 tojás
- 200 g light krémsajt
- 15 g Szafi Free vaníliás zabpuding por (Szafi Free vaníliás zabpuding por ITT!)
- édesítő ízlés szerint
- 50 g Kara light kókusztej (Kara light kókusztej ITT!)
- csipetnyi só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- rum aroma (rum aroma ITT!)
Plusz:
- 50 g narancsos-csokis krémméz (persze enélkül is jó, de nagyon finom ízt adott neki)
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit aprítógéppel összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit kézi habverővel összekeverjük.
Az alapot lekenjük (a felmelegített) krémmézzel, ráöntjük a krémet, és előmelegített sütőben megsütjük. 170 fokon kb. 35-40 percig sütöttem. Akkor kell(ene) kivenni, amikor még úgy tűnik, hogy nem sült meg, mert ahogy hűl, úgy fog dermedni. Én egy kicsit túlsütöttem, ezért mire kihűlt, megrepedt a teteje, de ez csak a szépségén ront, az ízén nem. Ez amolyan “sajttorta-mumus” .
Még annyi, hogy nem lett túl magas, érdemes duplázni a krémet, de nekem ennyi alapanyagom volt, abból kellett kihozni a “legtöbbet”. Viszont – szerintem – ez is csak a külalakon “rontott”, ugyanis így is bőven elég egy szelet egy ilyen süteményből.
Szénhidrát és kalória:
Az egész adag kb.: 145 g ch és 1140 kcal.
(Krémméz nélkül: 105 g ch és 990 kcal.)
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!