Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Csikos Gabi)
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes máglyarakás
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Kifli a gluténmentes paleo sörkifli alapján (RECEPT ITT!), kisebb módosítással:
- 30 g Szafi Reform nyújtható sós lisztkeverék (Szafi Reform nyújtható sós lisztkeverék ITT!)
- 30 g Szafi Reform nyújtható édes lisztkeverék (Szafi Reform nyújtható édes lisztkeverék ITT!)
- 60 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 3 g Szafi Reform Himalaya só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- 3 db M-es tojás
- 2 db M-es tojásfehérje
- 25 g folyékony Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 100 g langyos víz
Az alapanyagokat összegyúrjuk és 5 percet pihentetjük. Ezután 2 egyforma súlyú részre osztjuk a tésztát. Egyenként 29 cm-es köröket nyújtunk belőlük. Az 1 db 29 cm átmérőjű kört 6 cikkre vágtam, feltekertem és tojássárgájával megkentem a tetejét. (Előmelegített 200 fokos (alsó-felső) sütőben 25 percig sütjük.) Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.
Fotó a kisült kifliről:
Kifli réteg:
- 5 kifli a 6-ból
- 3 dl Cocomas kókusztejszín (Cocomas ITT!)
- 20 g Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 20 g Szafi Reform vaníliás pudingpor (Szafi Reform vaníliás pudingpor ITT!)
- 2 M-es tojás sárgája
- 1 tk. Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
Alma réteg:
- 2 közepes alma
- 1 ek. Szafi Reform fahéj (Szafi Reform fahéj ITT!)
- 25 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!) (tejfogyasztóknak: vaj)
- 2 ek. Szafi Reform vaníliás pudingpor (Szafi Reform vaníliás pudingpor ITT!)
- 0.5 dl víz
- 1 ek. Szafi Reform négyszeres erősségű cukorhelyettesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
Tetejére:
- 2 db M-es tojásfehérje
- 4 ek. Szafi Reform fahéjas-szilva-alma lekvár (Szafi Reform lekvárok ITT!)
Elkészítése:
Végy egy 22 cm-es jénait. Felkarikázzuk a kihűlt kifliket. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a negyedannyi édesítővel és a vaníliapudinggal eldolgozzuk a kókusztejszínben, ráöntjük a kiflikre, alaposan összekeverjük. Soknak tűnhet, de beszívja a kifli sütéskor. Az almákat meghámozzuk, (én lereszeltem), meghintjük fahéjjal, 1 evőkanál negyedannyi édesítővel, majd serpenyőben, kókuszolajon párolni kezdjük pár percig. 2 evőkanál vaníliás pudingport a fél deci vízben elkeverünk és az almára öntjük. Egyet hagyjuk rottyanni aztán hagyjuk kihűlni.
A jénait (22cm) kikenjük, és a tejes-tojásos kifli felével kibéleljük, erre jön az alma, amit előzetes pároltunk, majd a kiflis massza másik fele. Megkenjük 3 evőkanál lekvárral (én éppen szilvát használtam).
20 percig sütjük 180°C -on, majd kivesszük. A tojásfehérjét felverjük 1 teáskanál vaníliás eritrittel megkenjük a kifli tetejét és pár percre visszatoljuk a sütőbe, barnulásig sütjük.
******************
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, gesztenyelisztből készült, paleo máglyarakás RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!