Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Farkas Szilvi)
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes málnás mousse-csokikrémes torta
Szénhidrátcsökkentett málnás-mousse csokikrémes torta
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Piskóta recept és elkészítés:
- 3 tojásfehérje
- 15 g Szafi Reform poreritrit (Szafi Reform poreritrit ITT!)
Ezeket habosra felvertem és félre tettem.
Majd:
- 90 g Szafi Reform mandulalisztet (Szafi Reform mandulaliszt ITT!)
- 20 g Szafi Reform poreritritet (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- 3 tojással felhabosítunk.
Majd beleszitálunk:
- 10 g Szafi Reform gluténmentes rostkeveréket. (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
A tojásfehérjehabot három részletben belekeverjük, az utolsó részletnél belecsurgatunk 30 g felolvasztott, lehűtött laktózmentes vajat. (Kókuszmargarinnal helyettesíthető.- Kókuszmargarin ITT!)
200 fokon 7 percig sütjük, ebből 2 adagot készítünk.
Az első lesz az alsó lap, ezt elsimítottam a tepsiben és kihűlés után tortakarikával nyomtam ki a formát, a második lapot kisebbre öntöttem a tepsibe, kb. úgy, hogy félbe tudjam vágni, ezt tovább sütöttem (14perc).
A csokis krémhez a gluténmentes Fekete erdő torta krémjét használtam: RECEPT ITT!
A málna mousse így készült:
500 g málnát felmelegítünk, átpasszírozzuk. 500 ml laktózmentes tejszínt édesítővel habbá verünk. 2 tk. agar-agar port (agar-agar por ITT!) 1 ek. vízzel elkeverjük, beleöntjük a málnaszószba egy picit melegítjük, lehűtjük majd belecsurgatjuk a tejszínhabba.
A piskótalap köré formát teszünk, ráöntjük a málnakrém 1/3-át, 10 percre hűtőbe tesszük, rátesszük a csokikrémes piskótát, erre öntjük a maradék málna krémet.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!