Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Szathmáryné Vantara Klaudia)
Szafi Free-Szafi Reform szénhidrátcsökkentett vegán kenyér
Szafi Free-Szafi Reform szénhidrátcsökkentett vegán kenyér
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„A legfinomabb Szafi Free-Szafi Reform kenyérke. Vera házasítása szerintem már mindenki előtt ismert (RECEPT ITT!). Nemrég viszont kipróbáltam a 3 lisztet vegyíteni és fenomenális végeredménye lett ez a kenyér.”
Hozzávalók:
- 150 g Szafi Free hajdinás házikenyér lisztkeverék (Szafi Free hajdinás házikenyér lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksüti lisztkeverék (Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksüti lisztkeverék ITT!)
- 50 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 4-5 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 40 g almaecet vagy citromlé (almaecet ITT!)
- 350 g langyos víz
Elkészítés:
Külön edényben elkeverjük a száraz és nedves hozzávalókat, majd összegyúrjuk.
Pár perc után átgyúrjuk és kenyeret formázunk belőle.
190-200 fokra előmelegített sütőben 60-65 percig sült, teljesen kihűtjük fogyasztás előtt.
Update (Ti Készítettétek):
Pileczky Kyra fotója:
Szafi Free szénhidrátcsökkentett magvas kenyér
Pileczky Kyra magvas kifliket is készített:
Szafi Free szénhidrátcsökkentett magvas kifli
Kovács Szandra fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Szia,
Én nem tudom mit csinálhattam rosszul, de nekem 80 perc alatt sem sült meg a kenyér 🙁 A külseje kész, de a belseje szinte nyers maradt…
Nagyon fontos, hogy a lisztek alaposan elkeveredjenek, aztán pedig, már a bekevert tésztát nagyon alaposan át kell gyúrni. A kenyeret inkább hosszabbra és vékonyabbra célszerű formázni, nem ducira. Másrészt pedig a sütő erőssége lehet a hiba forrása. Ha kenyérnek nem jó, készüljön belőle zsemle, úgy elvileg garantáltan átsül.
Sziasztok!
Nekem szalonnás lett, többszöri próbálkozásra is 🙁 Tudtok segíteni, hogy min kellene változtatnom? Betűre betartottam a receptet. Még zsemlének is szétszedtem az adagot, de így sem lett jó 🙁
Nagyon fontos, hogy a lisztek alaposan elkeveredjenek, aztán pedig, már a bekevert tésztát nagyon alaposan át kell gyúrni. A kenyeret inkább hosszabbra és vékonyabbra célszerű formázni, nem ducira. Másrészt pedig a sütő erőssége lehet a hiba forrása. Ha kenyérnek nem jó, készüljön belőle zsemle, úgy elvileg garantáltan átsül.
Én is jól összekevertem és átgyúrtam mégis szalonnás és nyers lett még másfél órai sütés után is!
Nekem is nyers maradt 5x probálgatásra ispedig mindent úgy csináltam ahogy kell!
8 zsemlére osztottam, s légkeverésesen sütöttem kb. 50 percet. Egész jó lett, kicsit nekem is „szalonnás” a belseje, de nem mondanám, hogy nyers, így még pont bejön, legalább nem száraz, a külseje meg igazi „kenyérhéjas”, amivel engem teljesen lekenyerez. 🙂