Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Kisné Gáspár Éva)
Szafi Free gluténmentes szénhidrátcsökkentett pizza
Szafi Free szénhidrátcsökkentett gluténmentes pizza
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
„Jól látszik az állaga, hogy alul-felül kapott egy kérget, amitől szinte roppant még melegen a tészta! Tényleg olyan, mint az eredeti!”
Hozzávalók:
- 1 db M-es tojás
- 130 g langyos víz
- 5 g friss citromlé
- 5 g olívaolaj vagy Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 2 g himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g fokhagyma granulátum (Szafi Reform fokhagyma granulátum ITT!)
- 70 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (Szafi Free Expressz lisztkeverék ITT!) (Helyettesíthető Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékkel – Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!)
- 30 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
Elkészítés:
Folyékony hozzávalókat simára keverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot és gyorsan szép simává gyúrjuk!
5 percet pihentetjük, addig 200 fokra előmelegítjük a sütőt (alsó-felső, nekem ez egy villanyos pizzasütő).
A tésztából egy nagyobb, vagy két db kisebb pizzát nyújtunk, lisztezett felületen. Sütőpapírral bélelt sütőre tesszük, (mi tortaforma alját használjuk) majd öt percig elősütjük. Megszurkáljuk villával és tetszés szerint kenjük és feltétezzük.
Visszatesszük a sütőbe és 25-30 percig sütjük. Igen, kell neki ennyi idő, hogy szépen átsüljön és ropogjon. Figyelgessük, forgassuk és igazítsuk a sütést a saját sütőnkhöz, ha kell kicsit vegyük lejjebb!
Ropogós sajtos grissini
Éva sajtos grissini-t is készített ebből a tésztából és ezt írta fotójához: „Uhh.. képzeljétek ezt tegnap készítettem és még ma is ROPOGOTT! Nem szabad dobozba tenni, vagy lefedni, mert akkor megpuhul! A ropogós ch csökkentett pizza receptem alapján készült sajtos grissini tésztáját nagyon vékonyra nyújtottam, (kb.1 mm) lekentem tojással, megszórtam reszelt sajttal, kb. 1 cm széles csíkokra szeltem, megcsavartam és sütőpapírra fektettem őket. Meghintettem nagy szemű tengeri sóval és 200 fokon 20-25 percig ropogósra sütöttem.”
Szénhidrátcsökkentett quesadilla
Kisné Gáspár Éva így készítette:
„Egy adag pizza tésztát gyúrtam, majd pihentetés után kettéosztottam és nagyon vékonyra nyújtottam.
Száraz teflonserpenyőben kisütöttem a tortillákat, majd megtöltöttem rétegezve sajttal, zöldségekkel, pirított csirkemellel, ananásszal salátával és ismét sajttal.
Tehát a lényeg, hogy alul-felül sajt legyen ami majd megolvad és összefogja a két lapot a töltelékkel.
Grill serpenyőben kissé lenyomva, ropogósra sütöttem mindkét felét. Végül felszeltem mint a pizzát.”
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!