Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Bodorkós-Pintér Alinka)
Szafi Free gluténmentes Duna hullám süti
Szafi Free gluténmentes Duna hullám süti
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók (20×20 cmm-es tepsihez):
2 tojásos Szafi Free hajdinás piskóta (RECEPT ITT!):
- 50 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 25 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 10 g frissen facsart citromlé
- 2 db M-es tojás (104 g)
- + 0,5 g Szafi Reform kókuszolaj a forma kenéséhez (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
Elkészítése:
Válasszuk szét külön edénybe a tojásokat.
Verjük fel a tojásfehérjét a sóval.
Adjuk az édesítőt a sárgákhoz, majd habosítsuk ki.
A végén öntsük hozzá a citromlevet és ezzel is dolgozzuk össze.
Ezután öntsük a tojásfehérjehab 1/3 -t a sárgákhoz, keverjük össze, majd szórjuk bele a lisztet és dolgozzuk csomómentesre.
Adjuk 2 részletben a maradék fehérjehabot is hozzá, amit kézi habverővel forgassunk bele.
2 tojásos Szafi Free karobos piskóta (RECEPT ITT!):
- 50 g Szafi Free karobos piskóta és muffin lisztkeverék (Szafi Free karobos piskóta és muffin lisztkeverék ITT!)
- 25 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform kristályos eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 10 g frissen facsart citromlé
- 2 db M-es tojás (104 g)
Elkészítése:
Válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéhez adjuk hozzá a fele édesítőt és a sót, majd verjük kemény habbá.
A végén öntsük bele a citromlevet, és 2 percig, magas fokozaton ezzel is habosítsuk.
A sárgáját habosítsuk a maradék édesítővel.
Ezután kézi habverővel keverjük a sárgájához a fehérje 1/3 részét, adjuk hozzá a lisztet és keverjük csomómentesre.
A maradék habot 2 részletben forgassuk a sárgájához óvatosan, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
Plusz:
- 15 dkg meggy
A kétféle piskótát felváltva kanalazzuk kókuszolajjal kikent formába, szórjuk bele a meggyet és előmelegített sütőben (180 fokon) süssük készre.
Vaníliakrém hozzávalói és elkészítése:
- 1 csomag Szafi Reform bourbon vaníliás pudingpor (Szafi Reform bourbon vaníliás pudingpor ITT!)
- 5 dl növényi tejjel felfőzve (Alpro kókusz”tej” ITT!, Alpro mandula”tej” ITT!)
majd melegen még belekevertem 10 g zselatint és édesítettem. (zselatin ITT!)
Langyosan tettem hozzá 100 g kókuszkrémet (kókuszkrém ITT!), mixerrel felhabosítottam, majd hűtőbe tettem dermedni.
Ha már nem folyik le a piskótáról, akkor jó, bár, én keretet tettem a piskóta köré.
Tetejére kakaópor, csokireszelék. (Szafi Reform kakaópor ITT!)
**********************
A tojásmentes vegán változatot itt találjátok: RECEPT ITT!
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!