Hozzáadott cukortól mentes, élesztő nélkül készíthető
gluténmentes vegán
MÁKOS ÉS DIÓS bejgli recept
Szafi Free gluténmentes, tojásmentes, tejmentes vegán bejgli
Mielőtt elkezdenéd a sütést, nagyon szépen kérlek, hogy OLVASD VÉGIG a receptet, mert nincs benne felesleges információ, csak a lényeget írtam le, mindent pontosan be kell ahhoz tartani, hogy ilyen gyönyörű bejglit kapjatok, mint én!
- SEMMI NEM HELYETTESÍTHETŐ SEMMIVEL!
- SEMMI NEM HAGYHATÓ KI A RECEPTBŐL!
- A TÖLTELÉK IS NAGYON FONTOS, MÁS TÖLTELÉKKEL (BEVÁLT, MEGSZOKOTT, RÉGI RECEPTBŐL ÁTHOZOTT) NEM HELYETTESÍTHETŐ!
- CSAK ÍGY LESZ JÓ A BEJGLI, EZEKKEL AZ ALAPANYAGOKKAL, ÍGY AHOGY LEÍRTAM!
Tészta hozzávalói (kb. 450 grammos bejglihez):
- 125 g Szafi Free Expressz lisztkeverék (Szafi Free Expressz lisztkeverék ITT!) (VAGY Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék (Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!) )
- 20 g Szafi Reform por eritrit (Szafi Reform por eritrit ITT!) – nagyon fontos, hogy por állagú legyen, sima porcukorral is készíthető, annak, aki fogyaszt cukrot!
- 0,5 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé) (almaecet ITT!)
- 140 g szoba hőmérsékletű víz
Bejgli töltelék hozzávalói:
- 80 g darált dió
- 40 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!) – aki fogyaszt cukrot annak kristályos cukor is jó
- 1 citrom reszelt héja (kb. 10 g)
- késhegynyi Szafi Reform bourbon vanília őrlemény (Szafi Reform bourbon vanília őrlemény ITT!)
- 5 g Szafi Reform útifűmaghéj (nem liszt!) (Szafi Reform útifűmaghéj ITT!)
- 20 g hozzáadott cukormentes sűrű sütésálló sárgabaracklekvár (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!) vagy helyettesíthető esetleg sütésálló kemény narancslekvárral (Sütésálló narancslekvár ITT!) – folyékony, híg lekvár nem jó, és muszáj bele NEM LEHET KIHAGYNI, és pont ennyi amennyit írtam, 1 grammal sem több, vagy kevesebb!
- 25 g mazsola vagy más aprított aszalt gyümölcs (Szafi Reform arany mazsola ITT!)(aszalványok ITT!) – akár ki is hagyható, de szerintem nem érdemes
- 80 g darált mák (őrölt mák ITT!)
- 40 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!) – aki fogyaszt cukrot annak kristályos cukor is jó
- 1 citrom héja (kb. 10 g)
- 5 g Szafi Reform útifűmaghéj (nem liszt!) (Szafi Reform útifűmaghéj ITT!)
- 30 g hozzáadott cukormentes sűrű sütésálló sárgabaracklekvár – helyettesíthető kemény sütésálló szilvalekvárral (EZZEL!), esetleg kemény sütésálló áfonya lekvárral (EZZEL!) vagy házi kemény lekvár is jó (amiben megáll a kanál 🙂 ) -> folyékony, híg lekvár nem jó, és muszáj bele NEM LEHET KIHAGYNI, és pont ennyi amennyit írtam, 1 grammal sem több, vagy kevesebb! (sárgabaracklekvár ITT!)
- 20 g frissen facsart narancslé – 1 grammal se legyen több, vagy kevesebb!
- 25 g mazsola vagy más aprított aszalt gyümölcs (Szafi Reform arany mazsola ITT!) (Szafi Reform fekete mazsola ITT!) (aszalványok ITT!) – akár ki is hagyható, de nem érdemes
- 10 g frissen facsart narancslé (természetesen, aki nem tojásérzékeny, és nem is vegán, az tojássárgájával is lekenheti!)
Mérjük ki egy edénybe a folyékony összetevőket, majd adjuk hozzá a sót/édesítőt keverjük jól el, végül a liszttel együtt gyúrjuk jól össze (először nagyon lágy lesz a tészta, de kb. 2 per alatt gyúrhatóvá válik, ne adjatok hozzá plusz lisztet!).
Összeállítás után 5 percig pihentessük a tésztát.
Ezalatt keverjük ki a tölteléket: Előbb a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd kézzel vagy kanállal gyúrjuk bele a nedves összetevőket is. Az összetevőket külön edénybe mérjük ki, hogy véletlenül se menjen bele több!
20×25 cm-es lapot nyújtsunk a tésztából. (Aki nem tapadásmentes felületen nyújtja, lehet, hogy igényelni fog 2 gramm lisztet a nyújtás)
Töltsük meg a választott töltelékkel, úgy hogy a széleitől 1,5 cm. szabad helyet hagyjunk ki, a felső végétől pedig 3,5 cm.-t. Miután rásimítottuk a tölteléket, hajtsuk be a (rövidebb) oldalsó széleket.
Megjegyzés a töltelékkel kapcsolatosan:
- A tölteléket nem kell megfőzni, és nem is lesz túl száraz ilyennek kell lenni, sütés közben az eritrit megolvad benne, ezért jó állagú lesz! Ne adjatok hozzá plusz vizet/lekvárt/narancslét mert úgy túl híg lesz és szét fog repedni oldalt a bejgli!
- A fenti töltelék pont egy rúd bejglihez van kikísérletezve, se kevesebbet se többet ne tegyetek bele.
- Ha nem így készítitek szét fog repedni a bejgli!!!
Sütés előtt narancslével kenjük le, és a tetejét vastag szívószállal szurkáljuk meg kb. 7 helyen.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon (tehát nem légkeverésen!) 30 percig, majd kenjük le újra és süssük tovább 200 fokon 22 percig. (nagyon erős sütő esetén lehet, hogy pár perccel rövidebb ideig is elég sütni).
Miután kivettük a sütőből még forrón fújjuk vagy kenjük le olajsprayvel (EZ Coat olaj spray ITT!), hogy fényesebb és szebb legyen! Rácson hagyjuk langyosra kihűlni, majd szeleteljük.
- Energia: 249,4 kcal
- Fehérje: 7 g
- Zsír: 7,9 g
- Szénhidrát: 30 g
Diós bejgli tápértékei 100 grammonként, mazsolával:
- Energia: 270 kcal
- Fehérje: 6 g
- Zsír: 13 g
- Szénhidrát: 27,6 g
Ha több töltelékkel szeretnéd elkészíteni, akkor ezt a receptet nézd meg: Több és szaftosabb töltelékkel így készíthető, KATTINTS IDE A RECEPTÉRT!
Ha mégis valamilyen oknál fogva kirepedne a bejlgi, mert nem sikerül teljesen úgy elkészíteni, ahogy leírtam, akkor annyi baj legyen 🙂 ha nagyon picit szétreped az oldala (van aki szerint a szeretettől reped meg, mert olyan szeretettel készítjük :D), viccet félre téve: még forrón igazítsátok vissza, vagy egyszerűen éles késsel vágjátok le ami a repedésnél kifolyt (a sült tölteléknél nincs is finomabb), mire kihűl nem is látszódik, hogy volt ott repedés!
Szafi Free vegán gesztenyés bejgli recept Julikától
A bejgli tészta ugyanúgy készül, mint a mákos/diós bejglié!
Töltelék hozzávalói:
- 100 g főtt gesztenye (főtt gesztenye ITT!)
- 25 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 5 g Szafi Reform útifű maghéj (Szafi Reform útifű maghéj ITT!)
- 10 g narancslé
- 20 g hozzáadott cukotól mentes sütésálló narancslekvár (narancslekvár ITT!)
- 25 g mazsola (Szafi Reform mazsola ITT!)
- 1 kk. rumaroma (2 g) (rumaroma ITT!)
Elkészítés:
Daráljuk le késes aprítóban a gesztenyét.
Öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot és villával dolgozzuk össze.
Egyenletesen kenjük a tölteléket a tésztára. Vigyázzunk közben, hogy a tészta ne szakadjon ki és ne vékonyodjon el, mert sütés közben kiszakadhat.
Szorosan tekerjük fel és néhány helyen szívószállal szúrjuk át a felső tésztaréteget.
Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire. Szúrjuk meg szívószállal a tetejét néhány helyen és kenjük le narancslével.
Sütése:
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35 percig süssük.
Ekkor kenjük le megint narancslével és további 25 percig süssük.
Összesen 55 percig sül.
Rácson hagyjuk kihűlni.
Ha sütés közben felpúposodna, ne ijedjünk meg. Ahogy hűl a tészta el fog tűnni a pukli és a tészta szépen rásimul a töltelékre (szóval ezért nem lett olyan szép).
Tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 168,4 kcal
- Fehérje: 4,3 g
- Zsír: 0,7 g
- Szénhidrát: 33,6 g
Megjegyzés: Direkt főtt gesztenyével készült, mert a hozzáadott cukortól mentes gesztenyemasszák nagyon eltérőek, és azokkal lehet nem lesz jó!
Szafi Free vegán kókuszos bejgli recept Julikától
Mindenkire gondolunk!
A mákos, diós és gesztenyés bejgli után, itt a kókuszos is. Szintén Julika kísérletezte ki azoknak, akik nem ehetnek magokat (mák, dió), a gesztenyét pedig a magas szénhidráttartalom miatt kell kerülniük.
Íme a glutén-, tej-, tojás-, élesztőmentes kókuszos bejgli:
A bejgli tészta ugyanúgy készül, mint a mákos/diós/gesztenyés bejglié!
A töltelék:
- 55 g Szafi Reform kókuszreszelék (Szafi Reform kókuszreszelék ITT!)
- 20 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 10 g Szafi Reform vaníliás eritrit (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!)
- 5 g Szafi Reform útifű maghéj (Szafi Reform útifű maghéj ITT!)
- 1 bio citrom héja (12 g)
- 20 g kókuszkrém azaz kókusztejszín vagy cocomas
- 10 g víz
- 5 g kókuszkrém (csak egyszer kell a sütés előtt lekenni
A tészta elkészítése előtt kavarjuk össze a tölteléket, hogy fel tudja szívni a nedvességet.
Elkészítése:
Tápértékei 100 grammonként:
- Energia: 206,5 kcal
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 10,5 g
- Szénhidrát: 20,6 g
A gesztenyés bejglihez hasonlóan ez is oldalt egy kb. 6 cm-es részen kipúposodott (viszont nem repedt ki!) de mire kihűlt rálapult a töltelékre, és gyönyörűen vághatóvá vált.
–>Kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudtok szénhidrátcsökkentett bejglit készíteni: RECEPT ITT!
–>Szafi Free csökkentett rosttartalmú, gluténmentes, vegán bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
–>Szafi Free gluténmentes élesztős bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
–>Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú vegán bejglit így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
–>Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett UNIVERZÁLIS lisztkeverékből így tudtok bejglit készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Khoór Krisztina készítette a diósat, és a mákosat is, neki is nagyon ízlett:
Láng Krisztina Szafi Free bejglije:
Helga bejglije ilyen lett:
Dóri is elkészítette, Szafi Reform kókusztekercs töltelékkel (RECEPT ITT!):
Schreighart Ágnes Szafi Free mákos bejglije:
„Reggel kaptam meg a csomagot, és már meg is sütöttem a mindenmentes mákos bejglit. Soha nem volt ilyen egyszerű bejglit készíteni, gyönyörű lett, és az íze is nagy ott van!
Nagyon ellett találva ez a recept, nem repedt meg, nem száraz, és az íze is olyan békebeli 🙂
Nálunk biztos, hogy ez fog készülni karácsonykor.”
Ezt írta Andi:
„Olyan szép,finom és egyszerű volt elkészíteni.
most csináltam először és megmondom az őszintén hogy féltem lesz mellékíze. Valamiért a mai napig ez van a fejeben hogy tuti nem lesz olyan mint az eredeti, és mindegy egyes alkalommal meglepődök, hogy DE, én nem tudok sütni, nincs időm se bogarászni vele…ezért számomra tényleg ideális az összes Szafi termék!! Nagyon egyszerű, kb 2-3dolgot össze öntök és mehet a sütőbe…ízre azt kapom amit várok,így az agyam maximálisan elhiszi hogy ez olyan mint az “eredeti” közben pedig nem, mert ez amellett hogy finom ,még lehetőség azok számára akik ételintolarenciával küzdenek. Amit mindenképpen szerezzenek be főleg mert sok ünnepi recepthez jó lesz, az a por eritrit!”
Rapiné Berkes Zsuzsanna is tesztelte:
Ti készítettétek #szafifree bejglik!!! Nagyban zajlanak a tesztsütések nálatok is, szerencsére kivétel nélkül mindenkinek sikerül is (a visszajelzések alapján):
Vizler-Bokréta Veronika: „Sütöttem már jó pár bejglit gluténérzékeny pályafutásom alatt, de ennyire egyszerűvel, légiesen könnyűvel még sosem találkoztam.”
DIÓS BEJGLI: Klipacs Kinga: „Elkészült a teszt bejgli, nagyon finom lett és keleszteni sem kellett a tésztát. :)”
GESZTENYÉS BEJGLI: Sulyán Alexandra: „Gesztenyés bejgli, a legjobb bejgli amit eddig ettem.”
Puskás Bettinek ilyen gyönyörű lett a Szafi Free mákos bejgli:
Még annak is megy, aki soha azelőtt nem készített bejglit! Ezt a képet Kecskés Krisztina készítette, és ezt írta: „Szafi Free expressz lisztkeverékből, és mondhatom rég volt ekkora sikerélményem úgy izgultam, hogy sikerüljön 🙂 életem első bejglije.”
Ezzel a bejglivel tuti sikert arattok karácsonykor, és még ételallergia mellett is nyugodtan fogyaszthat belőle a vendégsereg, ezeket már nem csak én állítom, Ti is alátámasztottátok! Örömmel látom, hogy érkeznek a Szafi Free bejgli tesztsütésekről a fotók tőletek!
– Hidi Marika a mákos verziót készítette el és gyönyörű lett neki! (felső kép) Ezt írta róla: „Mindent a recept szerint csináltam, de mazsola helyett vörösáfonyát tettem bele. Finom lett. ”
– Nyitrainé Bakos Annamária diós Szafi Free bejglit sütött (bal alsó kép) Neki így ízlett: „Imádnivaló fincsi #szafifree diós bejgli- Amilyen hamar elkészült, olyan hamar el is fogyott 🙂 Imádjuk! Egyszerű, gyorsan elkészíthető, isteni finom!Köszönjük neked Szafi!”
– Asztalos-Slavóczky Ramónánál a kókuszos verzióra esett a választás. Ő ezt írta róla: „Próbaképp elkészült a bejgli, most kókuszosan. Hát ez valami fenomenális. Nagyon finom!”
Tóth Cynthia gyönyörű Szafi Free vegán mákos és diós bejglijei:
Soós Kriszti diós bejglije ilyen lett:
Holik Mariann élete 1. bejglije, ezt írta róla: „Karácsonyra készülve… Szafi free mákos beigli. Ajánlom mindenkinek!”
Czinege Ildikó is megsütötte és ezt írta róla: „Nagyon finom és nagyon egyszerű elkészíteni! Köszönöm!”
Rácz Erika #szafifree bejlgije is ilyen szép, repedésmentes lett:
Ő ezt írta róla: „Kelesztés nélküli, gluténmentes, vegán bejgli. Tényleg hülye-biztos recept és az íze isteniiii :), nagyon csúcs ez a recept, soha életemben nem készítettem ilyen gyönyörű bejglit ennyi idő alatt. Szerintem nem lehet elrontani, ha követjük a receptet. Az egész család imádja, nálunk ez fog készülni karácsonykor is! Köszönöm a receptet, ismét!”
Mercédesz Kátai tesztelte DIÓS ÉS MÁKOS bejglit, neki ilyen lett 🙂 :
Dénes Rita GESZTENYÉS bejglit készített, neki így sikerült:
Dobos Beáta is elkészítette a mákos recept szerint, neki is nagyon szép lett:
Audrey Rojo gesztenyés és mákos bejglit sütött, na meg egy kis Szafi Reform linzer és mézeskalácsot készített (RECEPT ITT!):
Nikolett Foldenyi mákos és diós bejglije ilyen lett:
Duro Kata bejglije ilyen lett, és ezt írta róla: „Nagyon ízlett mindenkinek. Karácsonykor az asztalon a helye, mert pillanatok alatt elkészül.”
Petra Pelenczei is készített az általa készített Szafi Free diós bejgliről fotót: „#szafifree diós bejgli. Életem első bejglije isteni finom lett! ”
Ammer Orsinak is nagyon szép bejglik sikerültek:
Joanna Horváth-Warzyszyńska is elkészítette, és ezt írta:
„Megcsináltam én is, Szafi free Expressz mákos bejglit, sokadszorra már.
Most sima eritrit helyett, vaníliás raktam bele és mazsola helyett, datolya került bele. Mennyei lett. Bal oldali a lekvár nélküli recept szerint készült el, a jobb oldali pedig a lekváros töltelékkel készült.”
A szuper csinos Zsófia finomságai: Szafi Free zserbó és bejgli. 🙂 Azt írta, hogy öröm volt vele dolgozni, a végeredmény pedig magáért beszél! 🙂
–>Szafi Free vegán zserbó recept ITT!
Barabás Nóri diós Szafi Free bejglije ilyen lett:
Barabás Nóri is megsütötte a Szafi Free mákos bejglit, neki ilyen lett:
Melinda Somogyi karácsonyi sütijei ilyenek lettek:
Horváth Petra karácsonyi sütése:
–>Szafi Free zserbó recept ITT!
–>Szafi Free mellékízmentes kenyér recept ITT!
Noncsi #szafifree bejglije ilyen lett:
Tamás Bettina karácsonyi finomságai:
–>Szafi Free vegán linzer recept ITT!
Valentin-Bodor Zsuzsanna rácsos túróst készített a bejgli tésztájából. Receptet ITT TALÁLTOK hozzá!
Bettus pöttyös #szafifree bejglije, ami neki sem repedt meg:
Tóth Barbara Szafi Free mákos bejglit készített, neki ilyen lett:
Szafi Free bejgli és zserbó (RECEPT ITT!) Sági Anettől:
Brigi gyönyörű, őszi, szilvás-fahéjas pitét készített a fenti recept alapján:
Puskás Tímea Szafi Free bejglije:
Balogh-Konkoly Fruzsina is tesztelte:
Püschl Gábor is tesztelte:
Zsigray Erika Szafi Free gluténmentes vegán bejglije:
Rapiné Berkes Zsuzsanna vegán bejglije:
Vivien is bejglit sütött:
„Szafi Free gluténmentes bejgli. Annyira finom! Hamarosan készül a második adag!”- írta Kozma Zsanett.
Zsuzsanna első bejglije:
Nemes Alexandra Szafi Free gluténmentes, kelesztés nélküli bejglit sütött:
Harfouch-Gál Edina Szafi Free vegán bejglit sütött:
Sütő Richárd gyönöyrű Szafi Free bejglijei:
Botos Kati is megsütötte:
Garádi Zsófia Szafi Free vegán bejglije:
Balogh-Konkoly Fruzsina is elkészítette:
Harfouch-Gál Edina is elkészítette:
Schulungsakademie / Onlineshop mákos és diós Szafi Free bejglijei:
Bodnár Réka fotója:
Szafi Free gluténmentes mákos bejgli
Nagyová Anna is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes mákos bejgli
„Mázli, hogy kettőt sütöttem , egy már majdnem elfogyott. Szafi Free mákos bejgli. Nagyon szeretem.” -írta Instagram fotójához @mentesmami
Szafi Free gluténmentes mákos bejgli
Tóth Cynthia fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán mákos bejgli
Mészáros Izabella Szafi Free mákos bejglije:
Szafi Free gluténmentes vegán mákos bejgli
Mészáros Izabella újabb fotója:
Szafi Free gluténmentes mákos bejgli
Harcos Adél Szafi Free vegán mákos és diós bejglit sütött:
Szafi Free gluténmentes vegán mákos és diós bejgli
Horváth Enikő Szafi Free mákos bejglije:
Szafi Free gluténmentes mákos bejgli
„Pontosan olyan az íze mint eredetié!!! Csak sokkal gyorsabb és egyszerűbb elkészíteni! IMÁDOM! ” -írta fotójához Kitty
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
„Életem legelső bejglije! Szafi Free gluténmentes mákos vegán bejgli. Isteni finom lett!!!!! Hogy miért féltem eddig ezt elkészíteni?!? Sokáig szemezgettem vele, de tegnap este már nem bírtam tovább, muszáj volt elkészítenem. Úgy hiszem egy jó darabig minden héten az asztalon „ő” lesz az egyik főszereplője az ebédünknek! ” -írta fotójához Citronella Reformbolt
Szafi Free gluténmentes vegán mákos bejgli
Kinga Szafi Free mákos bejglije:
Szafi Free gluténmentes vegán mákos bejgli
Tóth Cynthia bámulatosan guszta karácsonyi hangulatú süteményeit:
- Mákos és diós bejgli
- Szafi Free gluténmentes, vegán zserbó (RECEPT ITT!)
- Szafi Free gluténmentes, vegán diós kifli (RECEPT ITT!)
Szafi Free gluténmentes vegán sütemények
Alex nagyon guszta Szafi Free mákos bejglije:
Szafi Free gluténmentes mákos bejgli
„Mindig azt hittem, hogy bejglit sütni nagyon-nagyon nehéz dolog.. Ő itt a képen sütési idővel együtt (!!) 50 perc alatt elkészült, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, nincs benne hozzáadott cukor (eritrittel helyettesítettem), és mégis nagyon finom! Szafi Free Expressz lisztkeverékből készítettem” – írta Instagram fotójához @raspberry_well
Szafi Free gluténmentes mákos bejgli
@vegstern Instagramon osztotta meg fotóját:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Tóth Cynthia ünnepi finomságai:
- Szafi Free zserbó (RECEPT ITT!)
- Szafi Free almás pite (RECEPT ITT!)
- Szafi Free bejgli
Szafi Free gluténmentes vegán karácsonyi sütemények
„Ezt a bejglit muszáj volt újrasütni! ” -írta fotójához Riba-Kálmán Anett
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
@vegstern Instagramon osztotta meg fotóját, ezt írta:
„Nálunk nincs karácsony bejgli nélkül. Ez általában a mamáink “feladata” szokott lenni, de mivel ők ugye a hagyományos verziót sütik, amihez szükség van tojásra, így mi készítettünk Szafi Free vegán bejgliket, hogy nekünk se kelljen lemondani a családi szokásainkról. Szafi blogján lévő vegán bejgli receptnél 4 különböző töltelék is fel volt sorolva, s mivel nem tudtunk választani, elkészítettük mindegyiket, és az egész családdal végigkóstoltattuk. Nekünk a diós ízlett a legjobban, de mindegyik nagyon finom volt!”
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Pileczky Kyra fotója:
Szafi Free gluténmentes mákos bejgli
Balogh-Konkoly Fruzsina fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán mákos bejgli
Karácsonyi finomságok tőletek:
- Nyitrayné Bakos Annamária diós bejglit és hókiflit (RECEPT ITT!)
- Mészáros Izabella pedig zserbót sütött. (RECEPT ITT!)
Szafi Free gluténmentes karácsonyi sütemények
Életem első, ráadásul vegán bejglije. Nem gondoltam volna, hogy így fog sikerülni. És az íze, hmmmm.”-írta fotójához Mihály Zsanett
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
„Egyszerűen nem várhattam tovább, hogy leteszteljem ezeket a Szafi Free „mindenmentes” bejgli recepteket.. Csak attól tartok, hogy mostanában mindig az első próba sikerül a legjobban.. Mi lesz így karácsonykor?! „- írta fotójához Kelemen Lilla
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Czink Fruzsina fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Kovács Szilvia fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Alexandra karácsonyi sütijei:
- Bejgli
- Linzerek: RECEPT ITT és ITT!
- Kókusztekercs: RECEPT ITT!
Gluténmentes karácsonyi sütemények
Visnyei Emese Szafi Free vegán bejglije:
Balogh-Konkoly Fruzsina fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Cziffra Vivien gesztenyés-mogyorós és diós-lekváros bejglit sütött:
Szafi Free gluténmentes bejgli
Nagy Dóra fotója:
Heni fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
Kovács Szandra is elkészítette:
Szafi Free vegán mákos és diós bejgli
@magickate89 Instagram fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán bejgli
„A kedvenc bejgli receptem pedig Szafi expressz bejglije, amit akkor is megsütök, ha utána én eszem napokig, mert hogy napokig finom marad sütés után, folpackba csomagolva.”- írta fotójához Ökrös Lilla
Szafi Free gluténmentes mákos bejgli
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kesves Szafi! Az útifű maghéj helyettesíthető konjac liszttel vagy tápióka keményítővel? Ha igen, milyen arányban? Útifű maghéj lisztem van, de azt írod, az nem jó, és szeretném korlátok között tartani a konyhámban az alapanyagokat – pénzügyi és elhelyezési okokból egyaránt. Köszönöm! És köszönöm a sok fantasztikus receptet meg a lisztkeverékeidet! Annyira megkönnyítik az életemet! A gm lisztkeverékekből készült péksütik nem esnek jól, nem laktatóak, pár óra altt kiszáradnak és hízlalnak is. 2 hónapja váltottam át ezekről a te paleo keverékeidre, és nem csak jobban érzem magam, de sokat javult az emésztésem is, és lement rólam 3-4 kg.
Szia 🙂 Örülök, hogy jól vagy. Nem próbáltam még mással helyettesíteni, így sajnos nem tudok erre pontos választ adni. A konjac nagyon erős, abból tuti sok az 5 g, a tápióka biztos nem lesz jó. 🙁
Sikerült esetleg kipróbálni a gesztenyés receptet sütőtökkel? Szeretném megsütni, de sajnos hetek óta készlethiány a narancslekvár, szóval nagyon örülnék valami alternatívának. Köszi!
Igen, de sajnos nem lett jó. 🙁 Kapható a webshopban a sütésálló narancslekvár, ő az: https://www.dietas-termekek-webshop.hu/dia_wellness_paleo_narancslekvar_380_g_4443
Én is megsütöttem, nagyon nagyon klassz recept:-))))!!!!!
Kedves Szafi!
A mákos beigli töltelékéhez használt narancslé helyettesíthető facsart citromlével vagy bármi mással?
(ételérzékenység miatt)
Előre is köszönöm a segítséget 🙂