Meghoztam a világos piskóta receptet, Szafi Reform negyedannyival vagy Szafi Free ötszörössel készítve!
Mert az eredeti recept porcukorral készült (RECEPT ITT!), de sokan kérdeztétek hogyan kell elkészíteni negyedannyi cukorhelyettesítővel, egy kicsit változtatni kellett a recepten ahhoz, hogy ne legyen kemény és nagyon morzsálódós a piskóta.
Tökéletes tortaalapnak is!
Íme a recept
Hozzávalók (530 grammos piskótához):
- 250 g Szafi Free hajdinás piskóta liszt (Szafi Free hajdinás piskóta liszt ITT!)
- 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!) . vagy 12 g Szafi Free ötszörös édesítőszer (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
- 30 g frissen facsart citromlé(citromlé ITT!)
- 200 g víz
- (ízlés szerint: 1 tk. vanília aroma, 1 citrom reszelt héja)
- 100 g Szafi Reform sárgabarack lekvár (Szafi Reform sárgabarack lekvár ITT!)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal. (EZ Coat olaj spray ITT!)
- Egy tálba mérjük ki a lekvárt, vizet, majd a citromlevet, ezután adjuk hozzá az édesítőt, és alaposan keverjük el.
- Végül adjuk hozzá a hajdinás piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet. (Én ebben a 27*27 cm-es formában sütöttem)
- Előmelegített sütőbe 180 fokon kb. 19-21 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (A sütési idő teljes mértékben a forma méretétől függ, ha a piskóta teteje már megkeményedett, akkor jó a piskóta, az általam használt tepsiben 19 perc volt a sütési idő, kisebb fomában akár több is lehet).
- Mivel ebben a piskótában se tojás, se sütőpor nincs így csak kissé fog megemelkedni, de nagyon szépen kettévágható így is, és megtölthető a kedvenc krémünkkel.
Megjegyzés:
A sütést követő 10 perc elteltével kenjük fújjuk le EzCoat olajsprayvel, ha nem szeretnénk, hogy nagyon kirepedezzen a teteje.
Tápértékei 100 grammonként (1g EZ Coat-tal számolva):
- Energia: 176 kcal
- Fehérje: 4 g
- Zsír: 0,7 g
- Szénhidrát: 37 g
Hupikék törpikék áfonyás muffin
A vizet és a citromlevet egy az egyben lecseréltem 100%-os narancslére, és adtam hozzá 100 g áfonyát, így viszont elég volt bele 7 g negyedannyi is.
******************
->TOJÁS HOZZÁADÁSÁVAL így tudtok ugyan ebből a lisztkeverékből nagyon finom piskótát sütni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Pálinkás Éva Szafi Free karamell ízű zabpudinggal készített réteges piskótát, ezt írta fotójához:
„200 g víz, 30 g frissen facsart citromlé, 100 g Szafi Free kajszibaracklekvár, 15 g Szafi Reform négyszeres édesítő, 15 g Szafi Free karobos protein por (Szafi Free karobos protein por ITT!), 60 g Szafi Free hajdinás piskótaliszt, 140 g Szafi Free karobos piskótaliszt (Szafi Free karobos piskóta lisztkeverék ITT!). Szilikon formában 180 fokon, légkeveréssel kb. 25 percig sült.
KARAMELLÁS SZÓSZ: 800 g The bridge bio hungary kókusztejbe kevertem, 100 g Szafi Free karamellás zabpudingport (Szafi Free karamell ízű zabpudingpor ITT!), 10 g Szafi Reform négyszeres édesítőt, majd sűrűsödésig főztem. Rétegezés: Szafi Reform instant kávéba (Szafi Reform instant kávé ITT!) mártott piskótakockák + Szafi Free karamellás zabpuding, 2 réteg lett belőle.”
Szafi Free vegán piskóta karamell ízű zabpudinggal
Pálinkás Éva csokis-narancsos hajdinás muffinokat sütött, ezt írta fotójához:
” Annyira megkívántam a csokis-narancsos hajdinakását! Szívás, mert pont most nincs itthon. Volt viszont narancs, kakaópor, csoki, és puffasztott hajdina is, úgyhogy ezeket tettem a muffinokba.
MUFFINOK (5 nagyobb): 125 g Szafi Free hajdinás piskótaliszt 8 g Szafi Reform 4-szeres édesítő, 1 evőkanál Szafi Reform kakaópor, 10 g Szafi Free puffasztott hajdina (Szafi Free puffasztott hajdina ITT!), 1 narancs leve, 100 g víz, rumaroma, 30 g összetördelt cukormentes étcsoki. Szilikonos muffinformában, 180 fokon, légkeveréssel 20 perc alatt sültek meg.
ÖNTET: 1/2 narancs leve + Szafi Reform kakaópor + Szafi Reform 4-szeres édesítő.
Szafi Free gluténmentes narancsos-csokis muffin
„Vegán „túrós” hajdinás piskóta fahéjas szilvalekvárral, ezt sikerült összehoznom reggelire. Édes Istenem, hogy ez milyen finom!”- írta fotójához Pálinkás Éva
Így készítette:
250g SzafiFree hajdinás piskótaliszt , 20 g Szaf iReform 4-szeres édesítő, 30 g frissen facsart citromlé + 1 citrom reszelt héja, 1 alma lereszelve, 180 g víz. 180 fokon légkeveréssel 25 perc alatt megsült. (Vegán”túrókrém” RECEPT ITT!)
Szafi Free vegán túrókrémes sütemény
K-Holecz Anita készítette a Szafi Free piskóta recept alapján. Ezt írta róla:
„Szafi lisztes, vegán, mindenmentes kókuszkocka hajdinás piskóta lisztből, Szafi csokipuding bevonattal. Nagyon finom! Végre nyugodt szívvel (gyomorral) megehetem a kedvenc sütim.”
–>Szafi Reform csokipuding ITT RENDELHETŐ!
@manna_diet eperkrémes sütit készített ebből a receptből. Így készítette: Így készítette: „Az alap piskótát kisütöttem (Szafi Free zsírszegény világos piskóta recept ITT!), megcsináltam a pudingkrémet, amihez epret használtam málna helyett és belekevertem egy adag vegán „túrókrémet” ami a következő recepted szerint készült: VEGÁN „TÚRÓKRÉM” RECEPT ITT!
Az alapra ment a krém a süti a hűtőbe 1 órára, onnan a pocakomba.”
Kemecsei Éva készítette:
„A tészta a tasakon lévő recept szerint készült. Krém: 25 dkg túró, egy marék fagyasztott erdei gyümi, 1 tasak vanília, és zselatin. Tetejére díszítésnek is gyümölcs + tejszínhab (ez már annyira nem diétás.)”
Kovács Mónika készítette: pikk-pakk tiramisu, hozzáadott cukor-, gluténmentesen
„A piskóta #szafifree hajdinás piskóta lisztkeverékből készült a recept alapján, amit kihűlés után csíkokra vágtam és kávéba forgattam.
Krém: 4 tojás sárgáját elkevertem ízlés szerint#szafifitt vaníliás eritrittel (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!), és hozzáadtam 500 g mascarponét.
Majd óvatosan hozzákevertem a keményre vert négy tojásfehérjét is.
Ezután rétegeztem a piskótát és a krémet. A rétegek közzé és a tetejére Szafi Reform kakaóport (Szafi Reform kakaópor ITT!) szitáltam.”
Katus gyümölcstortát készített a Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverékből:
Gál Edina készítette ezt csodás Szafi Free sütit:
„Bátran állítom, ez a világ legfinomabb tiramisuja (nekem biztosan) A „hagyományosért” sosem voltam oda, de ennek az íze egy csoda.
A piskóta receptje a fent olvasható.
A krém: 1 tojássárgájából, mandulatejből, és konjak lisztből eritrittel pudingot főztem, ezt összekevertem egy doboz zsírszegény krémsajttal és a felvert tojásfehérjével.
A piskótát rumos kávéban forgattam meg, a rétegek közé kakaóport szitáltam.”- írta @vis_vitalis_1 az Instagramon.
Szűcs Brigitta Szafi Free gluténmentes, zsírszegény tortája:
Nyári Katalin kapros „túrós” sütit készített: (Vegán „túró”krém RECEPT ITT!)
Szafi Free vegán kapros „túrós süti
Fürst Eszter kakaós mini kuglófokat sütött:
Szafi Free gluténmentes vegán kuglóf
Fürst Eszter mogyorós (Szafi Reform mogyorókrém ITT!) mini kuglófot sütött:
Szafi Free gluténmentes vegán mogyorókrémes mini kuglóf
Fürst Eszter cseresznyés sütije:
Szafi Free vegán cseresznyés piskóta
Pelenczei Petra fotója (krém RECEPT ITT!):
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi!
Ebből a lsiztből lehet piskótatekercset készíteni, vagy annál keményebb vagy morzsálódó?
Üdv Gabi
Ebből sajnos nem lehet. 🙁