Gluténmentes, tejmentes, szójamentes,
hozzáadott cukortól mentes lekváros papucs és szilvalekváros bukta, Julika receptje alapján
- 150 g Szafi Reform gluténmentes szénhidrátcsökkentett paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!) (régi nevén: Szafi Reform gluténmentes szénhidrátcsökkentett paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék)
- 30 g Szafi Reform kristályos eritrit (Szafi Reform kristályos eritrit ITT!)
- 1 g Szafi Reform rózsaszín himalája só (Szafi Reform rózsaszín himalája só ITT!)
- 10 g frissen facsart citromlé
- 20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 2 db M- es tojás (105 g)
- 110 g víz
- +8 g Szafi Reform paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
Töltelék:
- 100 g hozzáadott cukortól mentes szilvalekvár (Szafi Reform szénhidrátcsökkentett lekvárok ITT!)
Sütés előtt kenéshez:
- 5 g tojássárga
- 10 g víz
Elkészítése a papucsnak:
Mérjük ki és külön edénybe, majd keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Mérjük ki a lekvárt.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.
Nyújtsunk belőle 6 mm vastagságú lapot és vágjunk belőle 8×8 cm – es lapokat.
A leeső részeket mindig gyúrjuk össze, nyújtsuk ki újból és vágjuk méretre.
Ezt folytassuk, míg a tészta el nem fogy. (8 db lesz összesen)
Rakjuk a lapok középre a lekvárt és hajtsuk rá a tészta két sarkát úgy, hogy azok fedjék egymást.
Tegyük őket az előkészített tepsire és kenjük le a tojással.
Mérjük ki és külön edényben keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.
Mérjük ki a lekvárt.
Vágjunk belőle 8 * 8 cm. – es lapokat.
A leeső részeket mindig gyúrjuk össze, vágjuk méretre.
Ezt folytassuk addig, míg a tészta elfogy.
8 db-ot fogunk kapni.
Rakjuk a méretre vágott tészta egyik szélére a lekvárt.
Kenjük le a vizes tojással a szabadon maradt részt (erre azért van szükség, hogy sütés közben ne nyíljon szét) és rakjuk a tepsibe.
Kenjük le a tetejüket a tojással.
Ezt ismételjük meg, mielőtt a sütőbe rakjuk.
Sütése mindkettőnek:
Előmelegített 180 fokos sütőben (alsó- felső programon) 45 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni.
- Energia: 138 kcal – rosttal!
- Fehérje. 3,5 g
- Zsír: 4,4 g
- Szénhidrát: 18,2 g
- Energia: 251 kcal – rosttal!
- Fehérje: 6,3 g
- Zsír: 8 g
- Szénhidrát: 33 g
*********************
Szafi Free szénhidrátcsökkentett, zsírszegény lekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett élesztős szilvalekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes, vegán élesztős lekváros buktát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinás kenyér lisztkeverékből így tudtok gluténmentes, vegán, lekváros buktát készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverékből így tudtok vegán lekváros buktát készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből így tudtok lekváros buktát készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Diós csiga a fenti recept alapján:
„Óriás diós csiga. A lekváros papucs tésztáját használtam. Nagyon hosszúra (kb. 80-90 cm) és nagyon keskenyre (kb. 10 cm) nyújtottam. Megkentem kókuszolajjal, rányomkodtam az összetört diót. Feltekertem, és utána nem vágtam belőle csigákat, hanem a nagy rudat maga körül tekertem, így lett az egész egy nagy töltött csiga. A tetejét szintén megkentem kókuszolajjal, és mehetett a sütőbe.” -írta fotójához Katona Zsuzska.
Olah Susi diós kalácsot készített belőle:
„A tésztát kinyújtottam, megkentem olvasztott ghee- vel*, és megszórtam vaníliás eritrit-darált dió – reszelt citromhéj keverékével jó gazdagon! Feltekertem, 180 fokon 30 percig sütöttem (alsó- felső), aztán lekentem cocomas- negyedannyi- vanília keverékével és visszatettem meg 15 percre! Legújabb kedvenc reggelire!”
* a ghee-t folyékony kókuszolajjal tudjátok helyettesíteni
Rácsos péksütemény a fenti recept alapján.
Bachusz Kriszta csokikrémes szedres párnát sütött:
Ferdinánd tekercs a fenti recept alapján.
Nagy-Bálint Dórától hoztam az ötletet:
„Beköszöntött az ősz és nekem muszáj volt valami diós finomságot sütni.
A férjem egyik kedvence a Ferdinánd tekercs, így ezt készítettem el Szafi Reform gluténmentes szénhidrátcsökkentett paleo kenyér és péksütemény lisztkeverékből.
A tésztája ugyanaz, mint a lekváros papucsé.
A töltelék pedig:
40 dkg darált dió (nem spóroltam a töltelékkel)
1 db citrom reszelt héja
Szafi Reform négyszeres erősségű édesítőszer ízlés szerint
vanília
A kinyújtott tésztát megkentem olvasztott vajjal és erre szórtam rá a diót, majd feltekertem. Sütés előtt tojással megkentem.
Imádom ezt a lisztkeveréket, hiszen rengeteg finomság készíthető belőle, nem kell bajlódni a kelesztéssel, nagyon könnyű a tésztával dolgozni, és extra gyorsan elkészül.
És az íze…hmm…isteni finom.”
@twinharmony Instagramra töltötte fel ezt a képet, Ő most szénhidrátcsökkentett, paleo pitét készített a fenti receptből: „Szuper finom lett! Az almát lereszeltük, megszórtuk fahèjjal, hagytuk egy kicsit állni, majd jól kinyomkodva a levét rá simítottuk a tésztára.”
Nagy Mariann elkészítette reggelire, és azt írta, hogy isteni finom az íze:
Vig-Opra Erika is tesztelte, neki ilyen lett:
Major Flóra ez alapján sütött töltött háromszögeket. Természetesen kihagyta a receptből az eritritet.
Kocsis Vanda készítette a fenti recept alapján: „Ch csökkentett túrós-barackos batyuk #szafireform lisztkeverékből! Imádom, hogy szinte elronthatatlan és mennyei az íze!”
Léna Kedvencei Insta fotója:
„Szénhidrátcsökkentett almáspite. A süti paleo, glutén és laktózmentes, de a legfontosabb, hogy nagyon-nagyon finom!”
Nagy Fruzsi gyönyörű fotóját látjuk, ezt írta: „Szafi Reform paleo péksütik: túrós és baracklekváros/csokikrémes/rebarbaralekváros töltelékkel. Legutóbb kb. 4 éve ettem rebarbaralekvárt és azóta kértem mamát, hogy csináljon nekem. Én is elkészíthettem volna, de semmi nem ér fel mama lekvárjához. Múlt hétvégén kaptam 2 üveggel is (persze cukormentes) és annyira imádom, mert olyan az íze, mint a köszmétének, ami pici gyerekkoromra emlékeztet.”
Katona Zsuzska diós-lekváros papucsot sütött:
Baki Andrea is elkészítette:
Szafi Reform paleo lekváros papucs
„Frissen a sütőből: Szafi Reform szilvalekváros bukta és Szafi Free kakaós csiga. Szuper finom lett mindkettő.” -írta fotójához Siposné Vámosi Annamária. (Szafi Free kakaós csiga RECEPT ITT!)
Szafi Reform paleo lekváros bukta és Szafi Free kakaós csiga
Stiber Judit készítette a képen látható guszta diós csiguszokat, ezt írta fotójához: „A ch csökkentett paleo lekváros papucs recept alapján készült. Eszméletlen finom és valóban gyorsan kész lettem vele!”
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo diós csiga
Siposné Vámos Annamária túrós papucsot készített és ezt írta fotójához: „Elképesztően brutál és hatalmas lett! Az illatáról meg ne is beszéljünk!”
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett túrós batyu
Horváthné Anett guszta túrós batyukat sütött:
Szafi Reform gluténmentes túrós batyu
„Epres túróval töltött diétás Szafi Reform batyu. Miért kellene lemondani diéta alatt a péksüteményekről? ” -írta fotójához Kriszti.
Szafi Reform gluténmentes epres túrós batyu
Lakasz Gabi sütötte hamis „túrókrémes” (RECEPT ITT!) háromszögeket készített:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett hamis „túrós” háromszög
Barna Bodor Éva fotója:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett lekváros bukta
Herskovits Zsuzsa vegán „túrókrémmel” (RECEPT ITT!) töltött batyukat készített:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!