Puha, lukacsos, mellékízmentes, légiesen könnyű, formatartó, nagyon finom paleo „cukros” kifli vagy briós recept!
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Ezek nagyon nagyra nőttek, akár 4 péksüti is lehetne belőle. Teljesen olyan, mint a búzalisztes elődje!
Hozzávalók:
- 75 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 25 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
- 25 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 0,5 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- késhegynyi Szafi Reform vaníliapor (Szafi Reform vaníliapor ITT!)
- 6 g bio citromhéj
- 10 g bio citromlé
- 1 db M – es tojás (52 g)
- 1 db M-es tojássárga (18 g)
- 30 g cocomas (cocomas ITT!)
- 5 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 60 g víz
- + 4 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Sütés előtti kenéshez:
- 6 g tojásfehérje
Sütés utáni kenéshez és szóráshoz :
- 1 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 18 g Szafi Reform eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és keverjük csomómentesre.
Pihentessük 5 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és készítsük elő a tojásfehérjét.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyenlő súlyú darabra.
Készítsünk mind a 6 darabból kis gombócot, majd sodorjunk belőlük 25 cm hosszú rudat.
Ezután 2-2 szálat lazán tekerjünk össze, és csípjük össze a két végét, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
Hajlítsuk a fonott tésztákat kifli alakúra és rakjuk őket a tepsire.
Kenjük le a tojásfehérjével. (Ezt a sütőbe helyezés előtt ismételjük meg -addig hagyjuk száradni az 1. kenés után, míg bemelegszik a sütő-.)
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 45 perc.
Rácson hagyjuk kihűlni, majd kenjük le a kókuszolajjal és forgassuk meg az eritritben.
Beltartalmi értékei darabonként (73g) a szóráshoz és kenéshez használt eritrit és olaj nélkül:
- Energia: 172,7 kcal (rosttal együtt számított érték!)
- Fehérje: 6,1 g
- Zsír: 7 g
- Szénhidrát: 12,6 g
Alanyag ára darabonként: 178 Ft
- Energia: 234,4 kcal (rosttal együtt számított érték!)
- Fehérje: 8,2g
- Zsír: 9,5 g
- Szénhidrát: 17,1 g
- A tészta kemény lesz, de gyúrás közben szépen kisimul, nem kell hozzá több folyadék.
- A kigombócozott tészta kicsi lesz, de sütés közben nagyra fog nőni.
- Ha kétszer kenjük le a tojásfehérjével, szebb színt fog kapni.
- Az alapanyagok szobahőmérsékletűek legyenek, sokkal jobban lehet így dolgozni a nyers tésztával.
- Ha van robotgépünk, akkor annak a spirál szárával is összedolgozhatjuk a tésztát, sokkal jobb állagú lesz.
Briós alakúra is formázhatjuk a tésztát (4 db briósra elegendő a fenti tészta)
- Energia: 131 kcal (rosttal együtt számított érték!)
- Fehérje: 4,5 g
- Zsír: 5,4 g
- Szénhidrát: 9,4 g
*****************
Zsírszegény, tojásmentes, vegán brióst így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free gluténmentes vegán brióst így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free bagett lisztkeverékből így tudtok szénhidrátcsökkentett vegán briós készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Fitt & Free osztrák/német hivatalos forgalmazónk mákos kalácsot készített, ezt írta fotójához:
„a tészta a „cukros kifli“ receptje alapján készült, dupla adagban. A töltelek pedig mák, mandulatej, rum, eritrit, mazsola keveréke! Ne legyen folyós a töltelek, inkább morzsálódó!”
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett mákos kalács
Virág Andrea diós csigákat készített Szafi “cukros”kifli vagy briós receptje alapján:
Vizler-Bokréta Veronika készítette ezt a finomságot a „cukros” kifli recept alapján, ezt írta róla: „Mákimádók figyelem! Ez a kifli “nyomokban” tésztát is tartalmaz. Szafi Reform szénhidrát-csökkentett kenyér- és péksüti lisztből sütöttem, nagyon gyorsan megvan, keleszteni sem kell! Imádom, nagyon finom, bár lehet kissé túltoltam a tölteléket!”
Mák töltelék receptje:
– 80 g darált mák
– 40 g Szafi Reform kristályos eritrit
– 1 citrom reszelt héja
– 70 g Cocomas kókusztejszín
A kifliket 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük. (A sütési idő eltérő lehet!)
Farkas Zsófia mákos kalácsot készített a mákos kifli alapján:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo mákos kalács
Vizler-Bokréta Veronika a briós/”cukros kifli” receptből kalácsot formázott, és ezt írta róla:
„Nagyon-nagyon finom lett, másnap is ugyan olyan puha, mint frissen! Annyira imádom a brióst és az édes kiflit ebből a receptből, hogy fonott kalácsot is készítettem belőle! Olyan puha, nagyon szépen megtartotta a formáját, illatos és iszonyú finom!
Szerintem számtalan formában elkészíthető, nagyon könnyű bánni a tésztával, nem tapad, nem ragad, tök jól lehet formázni!”
„Mártott csiga. Avagy briós újragondolva. Finom, puha illatos vaníliás tészta, ropogós csokoládé mázzal… Mintha csak a pékségből hoztam volna!” – írta nagyon guszta briósához Dalma Patkos.
Andi gluténmentes bejglit sütött, a „cukros” kifli&briós recept alapján: „Imádom Tögyi Júlia briós receptjét. A múltkori mandulás bejgli után, most mákos bejglit készítettem, Julika szavait megfogadva száraz töltelékkel és a tetejét néhány helyen nagy lyukú szívószállal beszúrtam.Nagyon boldog vagyok a linzer mellett ez lesz a másik karácsonyi sütim. A töltelék 70g mák és 15g 1;4 édesítő.”
Kakaósan is készíthető a #szénhidrátcsökkentett#gluténmentes „cukros” kifli, és briós!
A recepten csak annyit kell változtatni, hogy mikor ketté szedjük a tésztát, az egyik felébe teszünk kakaóport is!
Ettberger Kersánszki Gabriella harapnivaló félig kakaós „cukros” csavart kiflijeit láthatjuk a képen:
Kaczur Orsi kifli formában készítette el, és ezt írta: „Ezt mindenkinek meg kell kóstolni! Nagyon finom a#szafireform ,,cukros”
kifli! Azt hiszem mindennapos lesz a sütése! Hihetetlenül finom!! Az egyik a fele már el is tűnt!”
F. Ágota briós és kifli formájában is elkészítette, ezt írta: „Naaaaaagyon finom! Enyhén érezni a citromhéjat, a vaníliát, hihetetlen finom!”
Frigy Lilla is elkészítette, Ő ezt írta: „Ez volt ma a reggelink, isteni finom, ez lesz az új kedvencünk!”
Barna Éva reggelire készítette: „Édes reggel tökéletes hozzávalója finom, saját készítésű Szafi Reform briós! Azt persze mondanom sem kell, hogy a briós fenomenális volt!”
Doránt Bernadettnek is nagyon ízlik: „Olyan finom, hogy duplán kell készítenem!”
Patkós Dalma is elkészítette némi változtatással: „Elkészült a briós.
Ezt mindenkinek ki kell próbálnia, full olyan íz és állag, mint a hagyományosnak!
Amiben változtattam a recepten:
A tojásfehérjébe is tettem 1 tk. eritrit es kókuszolajat, jó alaposan elkevertem és ezzel kentem le, hogy a máz is jó édes legyen és fényes!
Nem kaptam sehol bio citromot így én almaecetet használtam helyette.
Brutálisan finom, mennyei, igazi foszlós briós.
Újabb kedvenc kipipálva glutén-, tej-, adalékmentesen! Sírok!!!”
Hatala Dia ezt írta: „Ebből többet kell csinálnom legközelebb, mert az összeset befaltuk egyszerre!”
Lizi Bizi ezt írta a fotója mellé: „Egyszerűen isteno, el sem hiszem, hogy brióst ettem. 4 db-ot készítettem a receptben megadott mennyiségekből, reggelire 1 db bőven elég volt egy pohár mandulatejjel :)”
Olah Susi ezt írta a csavart kiflikről: „Köszönöm, nagyon ízlik, perfekt!”
„Nagyon puha és pontosan olyan íze van, mint anno a búzás briósnak!”- írta Vizler-Bokréta Veronika.
Krenn Andi is elkészítette: „Isteni finom briós reggelire!”
„Olyan, mintha a pékségből hoztam volna! Isteni!”- írta Vitéz Viktória.
@benotokids is elkészítette a gyerekeinek:
Balog Suzy ezt írta róla: „Annyira puha és finom! Cocomas helyett tejjel készült, de így is bárhol megállja a helyét. Egy újabb kedvenc a sok között!”
Morris Zsuzsanna nagyon finomakat sütött:
->Szafi Free fánk recept ITT!
->Szafi Reform briós
->Szafi Reform croissant recept ITT!
Mihálka Zsófia is elkészítette a brióst, és ezt írta a kép mellé: „Nekem is meg kellett sütnöm, annyira dicséri mindenki, habár sosem szerettem igazán. … Hát azt kell, mondjam ez isteni! Páromnak is nagyon ízlett! Meg van az újabb kedvenc!! Köszönjük szépen ismét, Szafi!
Annyit változtatással, hogy a tésztába vaníliás eritritet tettem, a tetejét pedig eritrites fehérjével kentem le! Isteni!!”
Radi Bernadett is megsütötte:
Tímea Szafi Reform briósai:
László Márti is elkészítette: „Csavart „cukros”! Isteni finom!”
Gula Anna is elkészítette a kalácsot a Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér- és péksüti lisztből, a „cukros” kifli receptje alapján:
Fitt & Free hivatalos osztrák/német forgalmazónk készítette ezeket a mutatós rózsákat, még hozzá így:
„A csavart cukros kifli receptje alapján készült, csak rózsaformában, úgy feltekerve, mint az almarozsát szoktuk.
A sütési időt 30 percre a fokot pedig 190-re csökkentettem. Sütőfüggő is! 3 db rózsám lett, de attól függ, mekkora a muffin forma, azaz mekkora „rózsaid“ vannak!”
Krenn Andi csokiöntetes Szafi Reform briósa és csavart kiflije:
Németh-Csatlós Orsi briósként, és „cukros” kifliként is megsütötte:
Fitt & Free hivatalos oszrák/német forgalmazónk fahéjas briósokat sütött a „cukros” kifli receptje alapján, ezt írta fotóihoz: „Mini fahéjas briósok a „cukros“ kifli receptjéből! A tésztát sodráskor belehempergettem negyedannyi és fahéj keverékébe, utána feltekertem és a recept alapján sütöttem!”
„Egy fincsi cukros brióst valaki? Talán általános iskolában ettem utoljára, amikor még ott kaptuk a tízórait… mostanában sokszor megkívánta a szemem, amikor a szupermarketben egymásra tornyozva láttam őket… na meg a fatörzs kifliket. Lényeg a lényeg, elkészítettem a gluténmentes, tejmentes, szénhidrátcsökkentett, hozzáadott cukor nélküli verziót, és valami isteni lett, puha és nosztalgikus. Tízóraira ettem egy alma kíséretében. A tetejére egyébként kristályos eritrit került.” – írta gyönyörű fotójához Garádi Zsófia.
Nusi brióst készített reggelire:
Fitt & Free oszrák/német hivatalos forgalmazónk kalácsot is készített a „cukros” kifli receptje alapján, dupla adagban.
Ági guszta „cukros” kiflit készített:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo cukros kifli
Horváthné Anett gyönyörű húsvéti finomságai (Szafi Reform paleo linzer RECEPT ITT!):
Szafi Reform paleo fonott kalács és linzer
„Azt hiszem ezzel kihúzom ebédig. Nem túl szép házi füstölésű főtt csülök, főtt tojás, retek, újhagyma, torma, Szafi Free + Szafi Reform házasságos kenyér, valamint Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo fonott kalács!” -írta guszta húsvéti reggelijéhez Vizler-Bokréta Veronika. (Szafi Free-Szafi Reform kenyér RECEPT ITT!)
Szafi Reform paleo fonott kalács és Szafi Free gluténmentes vegán kenyér
Borsodi Viktória is megsütötte:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo „cukros” kifli
@gabriellapeko Instagramon osztotta meg fotóját, brióst készített:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett briós
Botos Katis is elkészítette:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett briós
Forján Petra is megsütötte és ezt írta: „Hihetetlen laktató, és nagyon finom!”
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett briós
Balogh-Konkoly Fruzsina fotója:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett „cukros” kifli
„A legfinomabb cukros briós ch-csökkentetten, cukormentesen, vacsira tökéletes választás.”- írta fotójához Vivien
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett „cukros” briós
„Szafi Reform briós, Koko tejmentes margarinnal és az új Szafi Free feketeribizli lekvárral. A legfinomabb lekvár! Próbálok vele spórolni, de nem nagyon megy.”- írta fotójához Vivien (Szafi Free lekvárok ITT!)
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett „cukros” briós
Szabó Melinda kakaós csigát készített:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kakaós csiga
„Csodás páros a Szafi “cukros” briós Szafi Free feketeribizli lekvárral.”- írta fotójához Patkos Dalma
Szafi Reform gluténmentes „cukros” briós
Sebők Csilla fotója:
Kiss Gáspár Mónika mákos kalácsot sütött a tésztából ezt írta fotójához: „Hangolódunk az ünnepekre folyamatosan, mai reggelre mákos kalácsot sütöttem. Nagyon finom lett. Meggyújtottuk a gyertyákat és olyan érzésem volt, mint ha már karácsony lenne …. Imádtam.”
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett mákos kalács
Patkos Dalma fotója:
Sebők Csilla is elkészítette:
Barna Bodor Éva csodás fonott kalácsa:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett fonott kalács
„Így ismét nekilattam a TOP kedvencemnek: a világ legjobb briósának sütéséhez. Én 3x-os mennyiséget keverek be, és teszek hozza 1 tasak Haas instant porélesztőt (porélesztő ITT!), Szafi vaníliás eritritet (Szafi Reform vaníliás eritrit ITT!), vaníliás stevia cseppeket és rengeteg bio citrom héjat reszelek bele…! A leg-, leg- legtökéletesebb briós/kalács tészta ez a világon.”-írta fotójához Patkos Dalma
Szafi Reform gluténmentes briós
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Sziasztok!
Ha nekem nincsen reform kenyer es peksutemeny lisztkeverekem csak a -ch rostkeverekem, azt esetleg helyettesithetem mas liszttel? Pl bambuszrosttal?
Ahhoz külön receptek vannak fent itt a blogon, a lisztkeverék alatt. 🙂
A cocomast lehet helyettesíteni rendes tejszínnel?
igen
Briósnak is szuper, de kakaóscsigát is sütöttem már belőle, hiába a blogon a rengeteg csigusz recept, nekem ebből a tésztából ízlett a legjobban. Igazi édes „kelt” tészta alaprecept.