Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes joghurtos kenyér
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes joghurtos kenyér
Hozzávalók:
- 300 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék ITT!)
- 5 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 5 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 2 g Szafi Free ötszörös kókuszvirágcukor (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!)
- 145 g MIZO laktózmentes szoba-hőmérsékletű joghurt (tejérzékenyeknek kókuszjoghurt)
- 150 g langyos víz
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat, majd robotgép spirálszárával 2-3 percig dagasszuk.
Ezután öntsük a tésztát egy 20×9,5 cm-es (belső méret) szilikon kenyérformába és nedves spatulával simítsuk el a tetejét.
Pihentessük 15 percig.
Sütés:
Rakjuk a formát a hideg sütőbe, és állítsuk 210 fokra (alsó – felső program), majd süssük 65 percig.
A sütés végeztével vegyük ki a formából a kenyeret és rácson hűtsük ki.
Én (Szafi) is elkészítettem, Mizo joghurt helyett kókuszjoghurttal.
Nagyon illatos, nagyon ropogós a héja, nagyon puha belül, és akár üresen is megenném….
Szafi Free gluténmentes vegán csökkentett rosttartalmú kenyér
Szafi Free gluténmentes vegán kenyér Szafi Free lekvárral (Szafi Free lekvárok ITT!)
Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes kenyér
Update (Ti Készítettétek):
Serfel Tímea az új Szafi Free magyaros alapporból készült „rántotta” mellé fogyasztotta a joghurtos kenyeret és ezt írta fotójához: „Nekem nagyon bejön az új alappor! Hagyma,cukkini és sonka került bele! Joghurtos rost csökkentett kenyérrel (ami tényleg sokkal finomabb, mint az alaprecept!)” -írta fotójához Serfel Tímea (Szafi Free tojás nélküli magyaros reggeli/vacsora alappor ITT!)
Szafi Free gluténmentes joghurtos kenyér és „rántotta”
Nyitrayné Bakos Annamária melegszendvicse:
Szafi Free gluténmentes joghurtos kenyér
„Én már lassan nem győzöm követni a jobbnál jobb új kenyér/kifli/zsemle recepteket. És azt pedig már végképp nem tudom megmondani, hogy melyik a kedvencem… mert mindegyik annyira nagyon jó. A bőség zavara, ugye…Most épp Julika joghurtos Szafi Free kenyere vett le a lábamról teljesen, ami a kedvenc lisztemből készült. Hihetetlen, hogy mennyire finom, jó állagú! Igaza volt Szafinak, ez akár magában is isteni. Az alaprecept is nagyon jó, de ez a joghurtos verzió… Álom!” -írta fotójához Lakatos Angi
Szafi Free gluténmentes joghurtos kenyér
„Hmmm, ez a kenyér: kívül ropog, belül puha.” -írta fotójához Anett
Szafi Free gluténmentes joghurtos kenyér
„Alig bírtam kivárni, hogy szeletelhetőre hűljön! Aki teheti és szeretné, az mindenképpen süsse meg! ” -írta fotójához Ulrich-Heblinger Nikolett
Szafi Free gluténmentes joghurtos kenyér
„Nekem egy ideje ez a legjobb kenyér! Imádom az illatát, ízét, állagát… szóval úgy mindenét. (Amikor már nem annyira friss, akkor bundás kenyérként vagy melegszendvicsként szoktam enni, isteni finom úgy is.)” -írta fotójához Lakatos Angi
Szafi Free gluténmentes joghurtos kenyér
Lovas Barbitól ezeket a sorokat kaptuk:
„Gyakran felteszitek nekem a kérdést hogy melyik a kedvenc lisztkeverékem?! Nehéz erre válaszolni, de ha csak egyet mondhatnék akkor a Szafi Free rostcsökkentettre esne a választásom. A túlzott rostbevitel nagyon sok embernél okoz problémát, nekik ez a liszt a tökéletes megoldás. Ebből készülnek a legfinomabb lángosok,pizzák és péksütemények.”
Én egy joghurtos kenyeret sütöttem belőle kókusz joghurttal.
Készítettem linzereket (RECEPT ITT!)
Valamint egy kis sós ropogtatni valót (RECEPT ITT!)
Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér, sós rúd és linzer
Lovas Barbi fotója:
Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Kedves Szafi!
Tanácsot szeretnék kérni az első recepthez.
Több alkalommal sütöttem már az új kenyérlisztedből, követve a recepteket, de sajnos minden alkalommal( ma is sajnos 🙁 ) a kihűlés után nagyon nedves marad.
Betartom a sütési időt is és mégis ilyen lesz 🙁
Mit tanácsolsz? Mitől lehet ez?
Válaszod előre is köszönöm!
Timi
Biztos, hogy jó a hőfok a sütődben? Érdemes beszerezni egy sütőhőmérőt, sokaknál kiderült, hogy az volt a gond, hogy alacsonyabb volt a hőfok.