Kelkáposzta főzelékre hasonlító gluténmentes, vegán, zsírszegény mángold főzelék
Kelkáposzta főzelékre hasonlító mángold főzelék
A kedvenc főzelékem kiskoromban a kelkáposzta főzelék volt, úgyhogy ez nagyon nagyon jól esett, mert pont olyan íze van, ellenben nem puffasztott egyáltalán (a kelkáposzta puffasztó).
Aki nem fogyaszt krumplit, az készítse el paszternákkal, vagy fehér édesburgonyával, esetleg sárgarépával.
Én kicsit másképp készítem a kelkáposzta főzeléket, mint ahogy azt megszokhattátok, mert anyabarát (sietős) verzióban fűszerezem, illetve én soha nem készítek rántást a főzelékhez.
Így szól a receptem (nem mértem semmit, csak kb.):
- 50% mángold levél
- 50% burgonya
- Szafi Reform kacsa fűszersó (Szafi Reform kacsa fűszersó ITT!)
- Szafi Reform őrölt fokhagyma (Szafi Reform őrölt fokhagyma ITT!)
- őrölt kömény (egész kömény is mehet még bele, de Benike azt még nem tudja megemészteni)
- víz
- Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt (Szafi Reform gluténmentes zabpehelyliszt ITT!)
Elkészítés:
A mángold leveleket megmostam, a vastagabb fehér részét eltávolítottam, majd csíkokra vágtam a zöld leveleket.
A burgonyát szintén megpucoltam, és kockára vágtam.
Feltettem annyi vízbe főzni, hogy háromnegyedik ellepje a krumplit és a leveleket.
Ízlés szerint fűszereztem (a vizet kóstoltam, hogy tökéletes legyen).
Ezután félpuhára főztem, ismét megkóstoltam, és utána fűszereztem.
Ekkor kivettem 2 merőkanál főzőlevet, majd fedő alatt tovább puhítottam őket.
A kivett főzőlé közben kihűlt, majd ehhez szórtam zabpehelylisztet, és kézi habverővel elkevertem. (azért kell megvárni, hogy kihűljön a főzőlé, mert ha forrón kevernénk ki a zabliszttel, akkor össze csomósodna).
Miután teljesen megpuhult a burgonya hozzáöntöttem a zabliszttel elkevert főzőlevet, és folyamatos kevergetés mellett még pár percig főztem.
Aki eheti, és szereti a kelkáposztát próbálja ki azzal is, ezt az expressz verziót.
Szafi Free fehérjés zsemlével ettük mindketten. (Szafi Free vegán fehérjés zsemle RECEPT ITT!)
Update (Ti Készítettétek):
„Szerintem én még nem ettem korábban mángold főzeléket… Ami igen nagy hiba volt, mert nagyon-nagyon finom! Főleg Szafi Free répafasírttal. (RECEPT ITT!) Anyukám készítette…én pedig majdnem az összeset betoltam (Mármint az egész adagot, nem csak a tányéron lévő „fotóalanyt” ) Be kell hoznom a lemaradást. Próbáljátok ki, tényleg isteni.”- írta Lakatos Angi
Mángold főzelék Szafi Free vegán répafasírttal
Dóri Szafi Free proteines fasírttal (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Csikós Gabi vegán köleskolbásszal (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
„Zsírszegény, vegán mángold főzelék, hajdinás kiflivel (RECEPT ITT!). Rendkívül finom, laktató ebéd, ami nem nehezíti el a gyomrot! „- írta fotójához Fürst Eszter
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!