Szafi Reform szénhidrátcsökkentett aszalt paradicsomos-sajtos bagett
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett aszalt paradicsomos-sajtos bagett
Hozzávalók (6 darabhoz):
- 200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék (Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék ITT!)
- 4 g Szafi Reform himalaya só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 3 g porélesztő (kihagyható) (porélesztő ITT!)
- 30 g libazsír
- 20 g fehérborecet (fehérborecet ITT!)
- 20 g Grana Padano reszelt sajt
- 20 g szárított paradicsom (szárított paradicsom ITT!)
- 1 db tojás (52 g)
- 200 g Alpro mandulaital (Alpro mandulaital ITT!)
- + 3 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és a formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
Sütés közben:
- 1 g Szafi Reform kókuszolaj (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
- 10 g Grana Padano reszelt sajt
Elkészítés:
Külön edényben mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és kézi robotgép spirálszárával dagasszuk át.
Pihentessük 10 percig.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 egyenlő súlyú darabra.
Formázzunk belőlük 15 cm hosszú rudat, majd tegyük őket sütőpapírral borított tepsire.
Sütés:
200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 25 percig süssük.
Ekkor vegyük ki, kenjük le az olajjal a tetejüket és szórjuk meg a sajttal.
Rakjuk vissza tepsit és tovább 17 percig süssük.
Update (Ti Készítettétek):
Csámpai Orsolya olívabogyóval készítette:
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett olívabogyós bagett
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!