Szafi Free gluténmentes diós-almás croissant
Szafi Free gluténmentes diós-almás croissant
Tészta hozzávalói (12 db-hoz, 563 g):
- 200 g Szafi Free expressz lisztkeverék (Szafi Free expressz lisztkeverék ITT!) helyettesíthető Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeverékkel – Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék ITT!)
- 14 g Szafi Free ötszörös édesítő (Szafi Free ötszörös édesítő ITT!) (vagy Szafi Reform negyedannyi édesítő) (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g citromlé
- 3 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 25 g Cocomas (Cocomas ITT!)
- 300 g kézmeleg víz
- + 10 g lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
- + 10 g Szafi Free Pirosbogyós gyümölcsvelő a sütés előtti kenéshez (Szafi Free pirosbogyós gyümölcsvelő ITT!)
Töltelék hozzávalói:
- 35 g őrölt dió
- 12 db kb. 2 cm széles cikkre vágott alma
- 1 g őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 5 g Szafi Free ötszörös édesítő (Szafi Free ötszörös édesítő ITT!)
Töltelék elkészítés:
Keverjük össze az édesítőt a fahéjjal és a dióval, majd forgassuk bele az almaszeleteket.
Tészta elkészítése:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és fakanállal addig keverjük, míg a tészta megkeményedik.
Egy konyharuhával takarjuk le az edényt, és pihentessük a tésztát 15 percig.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsunk belőle egy 42 cm átmérőjű körlapot.
Vágjuk 12 egyenlő nagyságú cikkre, rajunk egy-egy szelet almát (amit előtte a dióval összekevertünk) a szélére és szorosan tekerjük fel.
Pihentessük, míg a sütő melegszik. (Ez kb. 15 perc)
200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső programon) 40 percig süssük.
Tápértéke darabonként:
- Energia: 92 Kcal
- Fehérje: 1,8 g
- Zsír: 2,8 g
- Szénhidrát: 13,9 g
Tápértéke 100 grammban:
- Energia: 196 Kcal
- Fehérje: 3,8 g
- Zsír: 5,9 g
- Szénhidrát: 29,7 g
Gesztenyés-narancsos croissant
Szafi Free gluténmentes vegán narancsos-gesztenyés croissant
A tészta a fenti recept alapján készült, annyi különbséggel, hogy a tésztába is került 3 gramm narancshéj.
Töltelék:
- 180 g natúr cukrozatlan gesztenye massza
- 8 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!) (vagy 6 g Szafi Free ötszörös erősségű édesítő) (Szafi Free ötszörös édesítő ITT!)
- 3 g reszelt narancshéj
- 5 g rum aroma (rum aroma ITT!)
- 40 g sűrű, házi kókusztej (házi kókusztej RECEPT ITT!)
Ezeket alaposan keverjük össze.
Elkészítés:
A begyúrt és pihentetett tésztát, lisztes felületen nyújtsuk 42 cm átmérőjű körlappá, majd vágjuk 12 egyenlő nagyságú cikkre.
Osszuk el bennük a tölteléket, majd szorosan tekerjük fel.
Rakjuk őket sütőpapírral borított tepsire és kenjük le a tetejüket az olajjal. (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
200 fokon, 40 percig süssük.
A 12 db kifli súlya 600 g.
Beltartalmi értékei darabonként:
- Energia: 83 Kcal
- Fehérje: 1,6 g
- Zsír: 1,2 g
- Szénhidrát: 14,5 g
Szafi vegán „túró”töltelékkel (RECEPT ITT!) is elkészítette, Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/) osztotta meg fotóját:
Szafi Free vegán „túrókrémes” táska
Szilvalekváros bukta Szafitól:
Szafi Free gluténmentes vegán szilvalekváros bukta
Update (Ti Készítettétek):
„Mákos-almás croissant. Az eredeti recept diós-almás, de én nem igazán szeretem a diót, inkább a mákot, az alábbi recept szerint készült, csak dió helyett mákkal. Nagyon gyorsan kész és isteni finom!” -írta fotójához Schull Hajnalka
Szafi Free gluténmentes vegán almás-mákos croissant
„Azt mondják, az újdonságot mindig ki kell próbálni… Jelentem tesztelve! A tészta állaga formázás előtt puhább, mint a többi amit eddig elkészítettem, de nagyon jól lehet vele dolgozni. Én most diós alma helyett Mucikám télire előre lereszelt, befűszerezett almás – datolyáját tettem. Se cukor, se plusz adalék… ” -írta fotójához Csikós Gabi
Szafi Free gluténmentes almás-datolyás croissant
„Annyira vártam már, hogy kipróbáljam ezt a Szafi Free receptet. Egyszerűen tökéletes! Annyira nagyon finom! Annyit változtattam, hogy eritrittel készült a tésztája, a töltelék vaníliás eritrittel és a tetejét Szafi Reform fahéjas szilva lekvárral kentem le.” írta fotójához Németh-Csatlós Orsi. (Szafi Reform lekvárok ITT!)
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
„Ez valami mennyei finom!” -írta fotójához Serfel Tímea
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
„Az első Szafi Free almás -diós croissantok kis “töltött galambok” ” -írta fotójához Barbara
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Siposné Vámos Annamária készítette, és ezt írta: „Atya gatya ez brutál almás diós (nálam mogyorós) croissant lett, ezek az ízek .… Eszméletlen finom lett, aki eddig még nem sütötte meg, feltétlenül pótolja!”
Szafi Free gluténmentes vegán almás-mogyorós croissant
Pelcz Renáta is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Molnár Judit is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Mészáros Izabella fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
„..hát ez elég durva lett! Szafi Free diós-almás croissant! Olyan igazi kelt tésztás feeling! Nyújtás közben szabályosan lehet hallani, ahogy a levegőbuborékok pattognak benne!” -írta fotójához Vizler-Bokréta Veronika
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Androvics Anettnál is elkészült a diós-almás croissant:
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
„Diós-almás croissant. Eddig bírtam a posztot nézni,meg kellett sütni! Nagyon finom,gyors.” -írta fotójához Nagy-Gellai Katalin
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Szabó Nikolett mákos-almás töltelékkel készítette:
Szafi Free gluténmentes vegán almás-mákos croissant
Párné Ancsa is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Szabó Edina fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Fekete Krisztina is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Nyári Katalin fotója:
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
„Nem is írok semmit, ezt úgyis ki kell próbálni!” -írta fotójához Szigetiné Huszkó Klára
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Szabó Éva Anita is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Néhány fotó tőletek:
- Dévai Alexandrának is nagyon ízlett
- Andi is elkészítette
- Mészáros Izabella is tesztelte
- „Kipróbáltam Szafi expressz lisztkeverékéből készült almás-diós croiassant-ját! Igazán kellemes az ízvilága” -írta fotójához Erika
- Alexandránál is elkészült
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
„Isteni finom!” -írta fotójához Baki Andrea
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Halek Gyöngyi is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes vegán almás-diós croissant
Nagy Dóra is megsütötte:
Szafi Free gluténmentes almás-diós croissant
„Sárgabarackos, mogyorós kifliket sütöttem a hétre reggelire. Fantasztikus ez a tészta. Könnyű vele dolgozni, a végeredmény pedig nagyon finom puha, légies. Biztosan kipróbálom más töltelékkel is.”- írta fotójához Tankó Georgina
Szafi Free gluténmentes barackos-mogyorós kifli
„Almás fahéjas diós croissant. Hát … Ez lett az új kedvencünk.”- írta fotójához Pileczky Kíra
Szafi Free gluténmentes almás-diós croissant
Juhász Napsi kakaós csigát készített, a töltelék a Szafi Free vegán proteines kakaós csiga (RECEPT ITT!) alapján készült:
Szafi Free gluténmentes kakaós csiga
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free gluténmentes diós-almás croissant
Kovács Szilvia szerint álompuha, Szandinál is elkészült, Szász Edina datolyával, Mile-Kovács Erika, Alexandra, Nagy Dóra, Nyitrayné Bakos Annamária és Ökrös Lilla szilvalekvárral töltötte:
Szafi Free gluténmentes vegán datolyás, lekváros, mákos, almás péksüti
Gyárfás Zsófia fotója:
Szafi Free vegán lekváros bukta
„A hétvégi desszerten nem kellett gondolkoznom, hogy mi legyen, mivel már mindenki megsütötte ezt a receptet, így kötelező volt nekem is kipróbálnom és uhhh, milyen jól tettem. Nálam vegán túrókrém került bele tölteléknek. „- írta fotójához Gyimesiné Kocsis Anita
Szafi Free vegán „túró”krémes bukta
Serfel Tímea almás-mákos buktát sütött:
Szafi Free gluténmentes almás-mákos bukta
Zsikla Dóri vegán „túró”krémmel töltött párnákat sütött:
Szafi Free gluténmentes vegán „túrós” párna
Mile-Kovács Erika vegán „túrókrémmel” töltött kifliket készített:
Szafi Free gluténmentes vegán „túró”krémes kifli
Talián Andrea fotója:
Szafi Free vegán „túró”krémes táska
Sallai Gabriella vegán kesuellával (RECEPT ITT!) töltötte:
Szafi Free vegán kesuállás croissant
Sallai Gabriella mogyorókrémmel töltötte:
Szafi Free gluténmentes mogyorókrémes croissant
Nagy Dóra szilvalekváros batyut készített:
Szafi Free gluténmentes szilvalekváros batyu
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!