Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Lakatos Angi)
Húsmentes hamis vadas leves
Házi kókusztejjel készítve, az egész adag leves ára: 540 Ft. Két adagra osztva, 1 adag leves: 270 Ft. (2019. 01. 10-i Diétás Termék Webshop és Tesco áron számolva)
Hozzávalók:
- kb. 400 g tisztított sárgarépa
- kb. 4-5 dl folyadék (nekem most rizstejem volt, de lehet bármilyen életmód szerinti tej, vagy tej/tejszín és víz keveréke ízlés szerint) (rizs”tej” ITT!) (házi rizses kókusztej RECEPT ITT!)
- 20-25 g Szafi Reform vadas szósz alap (Szafi Reform vadas szósz alap ITT!)
- 1 ek citromlé
- mustár (kb. 1 tk) (mustár ITT!)
- egy nagy csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
Elkészítés:
A karikára vágott répát egy kevés vízzel felöntjük, fedő alatt puhára főzzük.
A vadas port kikeverjük egy kevés tejjel, ráöntjük a répára, felöntjük a maradék tejjel.
Hozzáadjuk a citromlevet, mustárt, sót és összefőzzük. Ízlés szerint adhatunk még hozzá vizet, tejet, nekem így pont megfelelt az állaga/íze.
Szafi az Instagramján (https://www.instagram.com/szafi_fitt/) osztotta meg ezt a képet, (50% burgonyával és 50% sárgarépával készítette) és ezt írta:
„Sárgarépás-burgonya leves: nagyon finom ízletes, semmilyen plusz ízt nem kívántam utána, kerek egész, tartalmas leves.” (A palacsinta így készült: RECEPT ITT!)
Szafi Reform húsmentes vadas leves és palacsinta
RECEPT 2.
(A recept készítője: Pelenczei Petra)
Krumplifőzelék Szafi Reform vadas alapporral
Krumplifőzelék Szafi Reform vadas alapporral
„Sosem ettem még ilyen finom krumplifőzeléket, vérré vált bennem mikor először megkóstoltam! Krumplit feltettem sós vízbe főni 1 hagymával (egészben, csak a héját húztam le) 2 db babérlevéllel! Mikor megfőtt a krumpli, hagymát babérlevelet kivettem, tettem hozzá 2 ek Szafi free sörélesztőpelyhet (Szafi Free sörélesztőpehely ITT!) és Szafi Reform vadas poralappal (Szafi Reform vadas szósz alap ITT!) sűrítettem be amit a zacskón levő recept szerint (fél adag) előtte kikevertem! A mustárt most kihagytam véletlenül.”
Szafi is elkészítette, Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/) osztotta meg, ezt írta:
Krumplifőzelék Szafi Reform vadas alappal vegán fasírttal
„Mára egy igazán finom ebédötlet, kicsit retro, kicsit modern, és nagyon vegán.
- Krumplifőzelék újra gondolva
- Répa fasírttal (RECEPT ITT!)
- Túró rudi muffin (RECEPT ITT!)
Krumplifőzelék, a Szafi Reform vadas leves mintájára, sörélesztőpehellyel, Pelenczei Petra ötlete alapján.
A Szafi Free répa fasírtba került főtt zabtöret. (Szafi Free zabtöret ITT!)
Számomra csillagos 5-ös ebéd!”
RECEPT 3.
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
Vadasos-vöröslencsekrémleves pirított sörélesztőpelyhes kókuszchipsszel
„Vadasos-vöröslencsekrémleves pirított sörélesztőpelyhes kókuszchipsszel 15 perc alatt. Ez valami fenséges lett! „- írta fotójához Pálinkás Éva
KRÉMLEVES:
- 1 bögre vöröslencse
- 3 bögre víz
- 40 g Szafi Reform vadas alap (Szafi Reform vadas szósz alap ITT!)
- 40 g zabtejszín + 2 dl víz (zabtejszín ITT!)
- 5 g citromlé
- 5 g mustár
- só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- gyömbér (Szafi Reform őrölt gyömbér ITT!)
Elkészítés:
A vöröslencsét a 3-szoros mennyiségű vízzel, és a fűszerekkel puhára főztem (kb. 10 perc), ezután kevertem bele a vadas alap + zabtejszín + citromlé + mustár + 2 dl víz keveréket, majd 1 perc alatt összerottyantottam.
Botmixerrel leturmixoltam (itt lehet még hígítani rajta plusz zabtejszínnel, ha nagyon sűrű lenne.)
SÖRÉLESZTŐS KÓKUSZCHIPS:
2 marék Szafi Reform kókuszchipset (Szafi Reform kókuszchips ITT!) 1 kiskanál kókuszolajjal (Szafi Reform kókuszolaj ITT!), 1 evőkanál Szafi Free sörélesztőpehellyel (Szafi Free sörélesztőpehely ITT!), 1 csipet sóval összekevertem, és palacsintasütőben kb. 2 perc alatt erősebb lángon hirtelen megpirítottam. Iszonyú finom ropogós, és a sörélesztőpehelynek hála ott van benne a sajtos íz.”
RECEPT 4.
(A recept készítője: Gergely Gabriella)
Lencse-krémelves Szafi Reform vadas alapporral
Gergely Gabriella lencse krémlevest készített Szafi Reform vadas alapporral, ezt írta fotójához:
„Lencse krémleves
Recept:
- 100 g lencse (száraz)
- kb fél liter víz
- 20 g Szafi Reform vadas alappor (Szafi Reform vadas szósz alap ITT!)
- 50 ml zabtejszín (vagy más növényi tejszín) (zabtejszín ITT!)
- só, fokhagyma(por) (Szafi Reform fokhagymapor ITT!)
Elkészítés:
A lencsét fél liter vízben puhulásig főztem sós vízben, majd hozzáadtam a vadas port, fokhagymaport, tejszínt és összeturmixoltam. Végül kicsit összeforraltam. Petrezselyemmel és zabtejszínnel tálaltam.”
RECEPT 5.
(A recept készítője: Pálinkás Évi)
Pikáns krumplifőzelék Szafi Reform indiai álom szósz alappal
Pikáns krumplifőzelék Szafi Reform indiai álom szósz alappal
„Ronda, de piszok finom indiai fűszerezésű retro krumplifőzi látható a képen.
Az elmúlt 1 évben úgy leszoktam a fűszerekről, hogy szinte már csak a só maradt. Az emésztést viszont nagyon jól tudják támogatni a megfelelő fűszerek, úgyhogy gyorsan visszahozom őket az életünkbe. El is kezdtem rögtön egy garam masala fűszerkeverékes csodával, amiben ott figyel a tápiókakeményítő is, ergo becsülettel besűríti az ételt (viszlát rántás). Yeees!”
INDIAI KRUMPLIFŐZI (3-4 adag):
10-12 meghámozott, felkockázott újburit feltettem annyi vízben főni, amennyi épphogy elfedi. Adtam a vízhez 3 csipet sót, és puhára főztem a krumplikat (kb. 25-30 perc).
Közben összekevertem
20g Szafi Reform indiai álom szószalapot (Szafi Reform indiai álom szósz alap ITT!) 40 g mandulatejjel, és 40 g kókusztejszínnel. Kicsit mertem hozzá a krumpli forró főzővizéből, elkevertem, és így öntöttem a főzelékbe. Egyet rottyantottam rajta, majd a végén tettem még bele 1 kiskanál ajvár sültpaprikakrémet is (elhagyható).
Lehúztam a tűzről. Kb. a főzi felét botmixerrel leturmixoltam, majd összekevertem a másik felével. Isteni krémes, sűrű lett a főzink, plusz maradtak benne krumplikockák is, hogy legyen min nyammogni közben.
Szafi Instagram oldalán (https://www.instagram.com/burjan_szafi/) osztotta meg fotóját, indiai burgonyát készített, sült karfiollal. Ezt írta:
„Az én fitt formámhoz bizony a magas JÓ minőségű szénhidrát és a zsírszegény táplálkozás kell! (70-15-15%-os aránnyal, ami a szénhidrátot-fehérjét-zsírt illeti) Hoztam ehhez egy finom ételt mára.”
INDIAI BURGONYA, SÜLT KARFIOLLAL
Hozzávalók:
- Édesburgonya
- Burgonya
- Valamilyen fehérje (pl. csicseri, vagy tofu de el is maradhat)
- Karfiol
- Kókusztej
- Szafi Reform indiai álom szószalap
- Szafi Reform curry madras fűszerkeverék (Szafi Reform fűszerek ITT!)
Elkészítés:
Főzzük meg a burgonyákat.
Az édeset turmixoljuk össze kókusztejjel, szósz alappal és curry madras fűszerkeverékkel.
Ehhez a szószhoz adjuk a megfőtt sózott burgonya karikákat (és fehérjét aki szeretne), majd picit főzzük össze, és kész is.
A karfiolt is megpároltam és sütőben megsütöttem (Szafi Reform favágó steak fűszerkeverékkel ízesítettem), végül ezzel tálaltam.
Olajat semmihez nem adtam!
Vegán indiai burgonya sült karfiollal
Update (Ti Készítettétek):
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Ági is elkésztette:
Szafi Reform húsmentes vadas leves
Lovas Barbi fotója:
Szafi Reform hamis vadas leves
„Aki sulis évei alatt járt valaha a menza közelében, az pontosan tudja, hogy milyen illata és íze van az ott készült krumplifőzeléknek. Na ez a Szafi Reform változat pont olyan mint a klasszik verzió, csak ebben nincs rántás, habarás és semmilyen lisztes cucc.”- írta fotójához Vizler-Bokréta Veronika
Szafi Reform vegán krumplifőzelék vadas alappal
„Hónapok óta nem ettem krumplit, nem mondom, hogy mostanában sokat fogok, de, ha igen, akkor ez a főzelék lesz az amivel a krumpli fel lesz használva.”- írta fotójához Csikós Gabi
Szafi Reform vegán krumplifőzelékkel vadas alapporral
„Mai ebédem ötletet természetesen Szafi adta. Vegán burgonya főzelék, nekem lencse fasírttal volt. A régi hagyományosan készített főzelék is mindig a kedvencem volt, de ez visz mindent. Próbáljátok ki bátran. Isteni ízek.”- írta fotójához Szász Edina
Szafi Reform vegán burgonyafőzelék
„Én most 30 g Szafi Reform vadas szósz alappal + 10 g Szafi Reform magyaros paprikás szósz alapporral (Szafi Reform magyaros krémes paprikás szósz alappor ITT!) készítettem így is nagyon nagyon finom lett.”- írta fotójához Nyitrayné Bakos Annamária
Szafi Reform vegán burgonyafőzelék
Szász Edina vörösbab főzeléket készített Szafi Reform vadas poralappal:
Vörösbabfőzelék Szafi Reform vadas alappal
Szabó Annamária zöldbab főzeléket készített Szafi Reform vadas poralappal:
Zöldbabfőzelék Szafi Reform vadas alappal
Kiss Beatrix finomfőzeléket készített Szafi Reform vadas szósszal, köleskolbásszal (RECEPT ITT!).
Vegán köleskolbász Szafi Reform finomfőzelékkel
Csikós Gabi krumplis tésztát készített, ezt írta fotójához: „Krumplis tészta kicsit másképp. Múltkorról maradt Petra receptje alapján készült krumplifőzelékből a mélyhűtő nevű találmányban. Úgyhogy ma csak elővettem a „maradékot” és tésztának tészta lett hozzá készítve, de ott a svéd csavar, amit mindig be kell oda csavarni. 1 adag Szafi Free nokedlit főztem ki hozzá és a mai ebéd letudva.”
Szafi Free vegán krumplis nokedli vadas alappal
Nyitrayné Bakos Annamária vegán répafasírttal (RECEPT ITT!) fogyasztotta a krumplifőzeléket:
Szafi Reform krumplifőzelék vegán répafasírttal
Nyitrayné Bakos Annamária újra elkészítette:
Krumplifőzelék Szafi Reform vadas alapporral
„A külalakja nem túl izgalmas, az íze viszont annál inkább. Krumplifőzelék Szafi Reform vadas alappal”- írta Lakatos Angi
Krumplifőzelék Szafi Reform vadas alapporral
Vizler-Bokréta Veronika vadasos vajbabfőzeléket és vegán fasírtot (RECEPT ITT!) készített:
Szafi Reform vadasos vajbabfőzelék vegán fasírttal
Pálinkás Éva vadasos cukkinifőzeléket készített répás-quinoás vegán fasírttal.
„2 kisebb cukkinit nagylyukú reszelőn lereszeltem, sóztam, adtam hozzá Szafi Reform szárított vöröshagymát, majd kevés vízzel feltettem főni. Pár perc alatt megpuhult a cukkini, ezzel sűrítettem be: 20 g Szafi Reform vadas alappor 5 g mustár, 5 g frissen facsart citromlé, 10 g Szafi Free instant hajdinapehely, 50 g víz, 50 g kókusztejszín keveréke. A fasírtok reszelt répával, Szafi Free puffasztott quinoával készültek Szafi Free proteines vegán fasírtpor alapból. (RECEPT ITT!) Imádom ezt a fasírt alapot!”
Szafi Reform vadasos cukkinifőzelék Szafi Free fasírttal
Pelenczei Petra kolbásztökből készített főzeléket, Szafi Reform tejszínes-sajtos poralappal, ezt írta fotójához: „Ugyanúgy készítettem, mint a vadas poralappal készült krumplifőzeléket csak most tejszínes-sajtos poralappal (Szafi Reform tejszínes-sajtos poralap ITT!) helyettesítettem.”
„Vadasos-magyaros krumplifőzi. Nagyon-nagyon szeretjük, gyakran készül nálunk, most épp így csináltam: A kockákra vágott krumplit kevés forrásban lévő sós vízbe dobtam, puhára főztem (kb. 20 perc), sűrítéshez Szafi Reform vadas szósz alap+Szafi Reform magyaros paprikás szósz alap+The Bridge Bio kókusztejszín keverékével egyet rottyantottam még rajta, és ezzel be is sűrűsödött.”- írta fotójához Pálinkás Éva
Szafi Reform vadasos-magyaros krumplifőzelék
Szász Edina fotója:
Szafi Reform vadasos krumplifőzelék
Vizler-Bokréta Veronika ezt írta fotójához:
„Mióta egyszer kóstoltam, már csak így készítem mert hihetetlen finom és mert a régi menzás vagy a habarással készült házi változat köszönő viszonyban sincs vele! Ez egy sűrű, krémes, kissé pikáns ízű főzelék, zöldbabbal és borsóval is isteni! A kenyér a „házasságrecept” (RECEPT ITT!) szerint készült.”
Szafi Reform vadasos krumplifőzelék
Nyitrayné Bakos Annamária vegán répás fasírtgolyókkal (RECEPT ITT!) fogyasztotta a krumplifőzeléket:
Szafi Reform vadasos krumplifőzelék
Nyitrayné Bakos Annamária hamis vadas levese:
Szafi Reform húsmentes vadas leves
Vizler-Bokréta Veronika Szafi Free-Szafi Reform kenyérrel (RECEPT ITT!) fogyasztotta a krumplifőzeléket:
Szafi Reform vadasos krumplifőzelék Szafi Free-Szafi Reform kenyérrel
Nyitrayné Bakos Annamária tárkonyos vegán palóclevest (RECEPT ITT!), Szafi Free proteines növényi fasírtot (RECEPT ITT!) és krumplifőzeléket készített.
Vegán palócleves, Szafi Free vegán fasírt és krumplifőzelék
„Jesszum pepi… Nem vagyok nagy leves imádó, de ez nagyot ütött! Annyira el lett találva az íze, hogy az tuti, hogy ezt sűrűn fogom elkészíteni! Férjem is dícsérte anélkül, hogy tudta volna miként készült. Azt is megmondta, hogy olyan mint egy ragu leves, vadas ízvilággal. Láss csodát, tényleg az! Tejszínes vadas levest készítettem ma ebédre! Ha valami újat szeretnétek kipróbálni, akkor ez mindenképp szerepeljen a listán! Nem fogtok csalódni!”- írta fotójához Bíró Szilvi
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Krumplifőzelék Szafi Reform vadas alappal
Kisné Gáspár Éva így készítette:
„Megfőztem a krumplit pici sóval, babérlevéllel, besűrítettem a Szafi Reform vadas szósz alappal, amit mandulatejben kevertem előtte el. Kurkumával, friss vágott citromfűvel, ecettel, pici édesítővel és apróra kockázott paprikával ízesítettem. Pikáns, krémes, új, de nagyon izgalmas ízűre sikerült így a krumplifőzelékem.”
Krumplifőzelék Szafi Reform vadas alappal
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Húsmentes Szafi Reform vadas ízű leves
Retró ebédölet Pelenczei Petrától: céklás-édesburgonya krokett (RECEPT ITT!) krumplifőzelékkel:
Szafi Free vegán céklás krokett és krumplifőzelék
Nyitrayné Bakos Annamária vegán fasírtgolyókkal (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!