Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
Sütőtökös vegán köles”kolbásszal” töltött lasagne
Sütőtökös vegán köles”kolbásszal” töltött lasagne
HÁZI LASAGNE TÉSZTA (a Szafi Free gluténmentes házi tészta alapján – RECEPT ITT!):
- 280 g Szafi Free nokedli és házi tészta lisztkeverék (Szafi Free nokedli és házi tészta lisztkeverék ITT!)
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 160 g víz
4 vékony lapot nyújtottam ki belőle.
KÖLESKOLBÁSZ:
- 100 g Szafi Free kölest (Szafi Free köles ITT!)
- 250 g vízben megfőztem,
- adtam hozzá Szafi Reform kolbászfűszert (Szafi Reform kolbász fűszerkeverék ITT!) , és Szafi Reform füstölt paprikát. (Szafi Reform füstölt paprika ITT!)
Ez lett a „darált hús”.
SZÓSZ:
- 300 g sült sütőtököt
- kb. 2 dl kókusztejjel leturmixoltam, (Alpro kókusz”tej” ITT!)
adtam hozzá sót, Szafi Reform olasz fűszerkeveréket (Szafi Reform olasz fűszerkeverék ITT!), és felöntöttem Szafi Free paradicsomszósszal (Szafi Free fűszeres paradicsomszósz ITT!) (kb. az üveg 2/3-ával). Ebbe a szószba forgattam bele a köleskolbit.
Rétegezés 4 rétegig: tészta-köleskolbis szósz-Violife mozzarella sajt. A tetejére már nem raktam sajtot, szósszal fejeztem be.
180 fokon, légkeveréssel sütöttem, kb. 25 percig lefedve, 10 percig fedél nélkül. Eszméletlen jó!
RECEPT 2.
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
Sütőtökös paradicsomos kölessel töltött csillagtök
Sütőtökös paradicsomos kölessel töltött csillagtök
„Kb. 15 perc munkám volt vele, a többit a sütőm intézte.
- 4 csillagtök kalapját levágtam, kivájtam a magos részt, besóztam a belsejüket.
TÖLTELÉK:
- 185 g Szafi Free kölest (Szafi Free köles ITT!) 500 g vízben megfőztem.
- 300 g sült sütőtököt villával pépesítettem, adtam hozzá érzésre Szafi Free paradicsomszószt (Szafi Free fűszeres paradicsomszósz ITT!), sót, Szafi Reform olasz fűszert (Szafi Reform olasz fűszerkeverék ITT!), a végén forgattam bele a főtt kölest.
Megtöltöttem a tököcskéket, öntöttem alájuk egy kis vizet, lefedve 220 fokon légkeveréssel 30 percig sütöttem, utána fedő nélkül 200 fokon újabb 25 percig sült.
A Violife mozzarella sajtot a végén dobtam rá. Nálam továbbra is hódít a köles + sütőtök + paradicsomszósz variáció, isteni finom.”
RECEPT 3.
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
Sütőtökös-paradicsomos-spenótos kölessel töltött krumplitekercs
Sütőtökös-paradicsomos-spenótos kölessel töltött krumplitekercs
„Volt itthon egy doboz fonnyadozó bébispenót, azt akartam elsősorban megmenteni. Ez lett belőle. Kivételesen laktózmentes sajtot használtunk, és nem növényit, mert az képez olyan ropogós kérget, amitől a krumpli tekerhető lesz.”
RECEPT (2 főre):
Egy sütőpapírral bélelt tepsit egyenletesen megszórtam reszelt sajttal. 5 krumplit vékonyra szeleteltem, befedtem vele a sajtot úgy, hogy a krumpliszeletek átfedésben legyenek, aztán megsóztam, és ismét reszelt sajttal szórtam meg. Légkeveréssel, 180 fokon 25 percig sütöttem.
KÖLESES RÉTEG:
100 g Szafi Free kölest megfőztem 250 g vízben.
Fűszerek: Szafi Reform só+ kolbászfűszer+füstölt paprika.
1/2 üveg Szafi Free paradicsomszósszal, és 4 szelet sült sütőtökkel összekevertem.
SPENÓTOS RÉTEG:
500 g bébispenótot 2 gerezd fokhagymával, sóval, kevés vízzel+ The bridge bio kókusztejszínnel kb. 3 perc alatt összerottyantottam. A krumplira először a spenótos, majd a köleses cuccot simítottam rá, feltekertem, mint egy tortillát, és még 10 percre visszatoltam a sütőbe. Nagyon jó, és piszok laktató!
RECEPT 4.
(A recept készítője: Pálinkás Éva)
Tojás ízű sütőtökös köleses rakott cukkini
Tojás ízű sütőtökös köleses rakott cukkini
„Majdnem elsírtam magam örömömben, hogy milyen intenzív tojás ízt ad a fekete só! Régen oda voltam a főtt tojásért, de pár éve már nem ehetek tojást, ezért örülök ennyire. A tojás ízű szósz a CUKKINIS-SPENÓTOS-KÖLESKOLBIS rakott kajcsim éke lett.
TOJÁS ÍZŰ SÜTŐTÖKÖS SZÓSZ:
- 200 g sült sütőtök villával pépesítve
- 4 g fekete himalája só (fekete himalája só ITT!)
- 10 g Szafi Free sörélesztőpehely (Szafi Free gluténmentes sörélesztőpehely ITT!)
- 100 g kókusztejszín összekeverve.
Isteni finom!
KÖLESKOLBI (darált hús feeling):
- 100 g Szafi Free kölest megfőztem (Szafi Free köles ITT!)
- 280 g vízben, adtam hozzá
- Szafi Reform kolbászfűszert (Szafi Reform kolbász fűszerkeverék ITT!) + füstölt paprikafűszert (Szafi Reform füstölt paprika ITT!)
RÉTEGEK: nyers cukkinikarikák, bébispenót, tojás ízű szósz, köleskolbimassza, 2 rétegben. 190 fokon, légkeveréssel 35 percig sütöttem. Nagyon-nagyon finom, diétába is beilleszthető étel.”
Update (Ti Készítettétek):
Pálinkás Évi vegán köleskolbászos-sütőtökös nokedlit készített:
„NOKEDLI (5-szörös adag) (alaprecept ITT!):
- 450 g víz
- 10 g só
- 375 g Szafi Free hajdinás nokedli liszt.
Pár perc alatt megfőztem.
SZÓSZ:
- 200 g sült sütőtököt
- 100 g The bridge bio hungary mandulatejjel leturmixoltam, hozzáadtam
- 200 g Szafi Free ketchupot,
- sót
- Szafi Reform olasz fűszert, végül
- 150 g köleskolbász-masszát (75 g köles 2,5-szeres vízben megfőzve+füstölt paprikafűszer+kolbászfűszer).
A szószt összeforgattam a nokedlivel, tepsibe tettem, és légkeveréssel, kb. 200 fokon sütöttem 15 percet. Sajtot mi most nem tettünk rá, de az sem állna rosszul neki.”
Szafi Free vegán köleskolbászos-sütőtökös nokedli
Lakatos Anginál rendszeres vendég lesz a konyhában, azt írta többször is elkészíti majd, annyira finom:
Szafi Free gluténmentes vegán köleskolbászos lasagne
Lakatos Angi újra elkészítette:
Szafi Free gluténmentes köles”kolbászos” lasagne
Fürst Eszter is elkészítette, ezt írta fotójához: „Fantasztikusan finom, (szerintem olyan, mint a hagyományos).”
Szafi Free gluténmentes vegán köleses lasagne
Fürst Eszter fotója:
Szafi Free vegán édesburgonyás köleskolbásszal töltött lasagne
Lakatos Angi újra elkészítette. A tésztát Szafi Free csökkentett rosttartalmú lisztből készítette (RECEPT ITT!):
Szafi Free gluténmentes köleskolbászos sütőtökös lasagne
Fürst Eszter fotója:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!