Édesburgonyás pogácsa Szafi Reform galuska lisztkeverékből
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Édesburgonyás pogácsa Szafi Reform galuska lisztkeverékből
Hozzávalók:
- 200 g Szafi Reform galuska lisztkeverék (Szafi Reform galuska lisztkeverék ITT!)
- 20 g tojásfehérjepor (tojásfehérjepor ITT!)
- 8 g só (Szafi Reform Himalaya só ITT!)
- 5 g porélesztő (porélesztő ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 30 g citromlé (nem frissen csavart, flakonos)
- 2 db tojás (113 g héj nélküli súly)
- 150 g fehérhúsú, főtt, tört édesburgonya
- 120 g kézmeleleg víz
- + 6 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és nyújtáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + 8 g kissé felvert tojás, a sütés előtti kenéshez
Elkészítés:
Külön edénybe keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Tegyük a lisztes keverékbe a burgonyát, és morzsoljuk össze őket egymással.
Ezután öntsük hozzá a folyadékot és gyúrjuk össze.
Fedjük le az edényt, majd pihentessük fél órát.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát, majd nyújtsuk 2 cm vastagra.
Szúrjuk ki 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval. (A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újból, míg az összes tészta elfogy.)
Összesen 21 db lesz.
Sodorjuk meg őket, és rakjuk a pogácsákat sütőpapírral borított tepsire, végül kenjük le a tetejüket a tojással.
Pihentessük 20 percig.
Sütés:
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 35 perc.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!