Szafi Free gluténmentes quinoa pelyhes fahéjas muffin
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free gluténmentes quinoa pelyhes fahéjas muffin
Hozzávalók:
- 75 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék (Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék ITT!)
- 55 g quinoa pehely (Szafi Free gluténmentes quinoa pehely ITT!)
- 40 g kristályos eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 1 g őrölt fahéj (Szafi Reform őrölt fahéj ITT!)
- 50 g kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
- 15 g citromlé
- 125 g Alpro kókuszital (Alpro kókuszital ITT!)
Töltelék:
- 6 nagy szem, fagyasztott szeder
Szafi Free gluténmentes quinoa pelyhes fahéjas muffin
Elkészítés:
Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe, és dolgozzuk csomómentesre.
Fedjük le az edényt és pihentessük a masszát 30 percig.
Ezután tegyünk 1 ek. tésztát szilikon muffin formába, majd rakjunk rá egy szem szedret.
Végül fedjük le 1 ek. tésztával.
Összesen 6 db lesz.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 30 perc.
A 6 db muffin súly 356 g.
Beltartalmi értékei darabonként, a gyümölcs nélkül:
- Energia: 105 Kcal
- Fehérje: 2,6 g
- Zsír: 3,2 g
- Szénhidrát: 16 g
100 grammban:
- Energia: 177 Kcal
- Fehérje: 4,4 g
- Zsír: 5,4 g
- Szénhidrát: 26,9 g
Update (Ti Készítettétek):
Fürst Eszter Szafi Free kakaós zabpudinggal (RECEPT ITT!) fogyasztotta:
Szafi Free quinoa pelyhes fahéjas muffin kakaós zabpudinggal
Németh Edina fotója:
Szafi Free gluténmentes quinoa pelyhes epres muffin
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!