Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kakaós piskóta
Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kakaós piskóta
Szafi osztotta meg Instagram oldalán (https://www.instagram.com/szafi_fitt/):
Hozzávalók (20 cm-es tortaformához, vagy kisméretű tepsihez):
- 240 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú lisztkeverék (Szafi Free csökkentett rosttartalmú lisztkeverék ITT!)
- 10 g Szafi Reform holland kakaópor (Szafi Reform holland kakaópor ITT!)
- 20 g Szafi Reform negyedannyi édesítő (Szafi Reform negyedannyi édesítő ITT!)
- 1,5 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 1 tk. vanília
- 12 g foszfátmentes sütőpor (foszfátmentes sütőpor ITT!)
- 20 g citromlé
- 250 g víz
Elkészítés:
Keverjük ki a hozzávalókat (úgy, hogy a lisztet adjuk hozzá utoljára), majd előmelegített sütőben süssük készre, 180 fokon 30-35 perc alatt (sütő függő).
****************
Szafi Free gluténmentes vegán proteines barna piskótát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free vegán karobos piskótát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform paleo kakaós piskótát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform kenyér- és péksütemény lisztkeverékből így tudtok paleo kakaós piskótát készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinás piskótaliszt+Szafi Reform süteményliszt keverékéből így tudtok kakaós piskótát készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartamú vegán kakaós piskótát így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Pálinkás Évi csokis piskótát készített, ezt írta fotójához:
„Végre szép lett a töltött piskótám, el sem hiszem! Hála a csoki ízű muffinlisztnek, ez a krém úgy áll a közepében, mint Katiban a gyerek, úgyhogy dagad a mellem a büszkeségtől. A piskóta Szafi rostcsökkentett piskótája, csak én nem kakaóport, hanem karamellás zabpudingport tettem bele. És milyen jól áll neki!
KARAMELLÁS PISKÓTA: 220 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyérliszt 30 g Szafi Free karamellás zabpudingpor (Szafi Free karamell ízű zabpuding por ITT!) 20 g Szafi Reform négyszeres édesítő 1 g só, egy löttyintés vaníliaaroma, 6 g szódabikarbóna (nem volt sütőporom) 20 g frissen facsart citromlé, 250g víz. Vizesekhez kevertem a szárazakat, szilikon kenyérformában 180 fokon, légkeveréssel kb. 30 perc alatt sült meg. Brutális illata van!
⠀
NARANCSOS-CSOKIKRÉM:
- 150 g kókusztejszín
- 50 g mandulatej
- 2 csepp vadnarancs aroma
- 1 evőkanál Szafi Reform kakaópor
- ízlés szerint négyszeres édesítő
- annyi Szafi Reform csokoládé ízű muffinliszt, hogy sűrű krém legyen (3-4 evőkanál lehetett kb.)⠀(Szafi Reform étcsoki ízű muffin lisztkeverék ITT!)
⠀
A piskótát kihűlés után kettévágtam, megkentem a krémmel, tetejét csokimázzal kentem le, és hűtőbe csusszantottam pár órácskára. Gyönyörűen szeletelhető, és még finom is (nagyon).
Szafi Free vegán csokikrémes karamellás piskóta
Csikós Gabi Fanta szeletet készített a piskótából:
Piskóta hozzávalói:
- 120 g Szafi fFree csökkentett rosttartalmú liszt
- 5 g Szafi Reform holland kakaópor (20-22%)
- 10 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
- 1 csipet Szafi Reform himalaya só
- 1 kk. vanília aroma
- 6 g foszfátmentes sütőpor
- 10 g frissen facsart citromlé
- 125 g víz
„Túró”krém (a vegán „túró” recept alapján – RECEPT ITT!)
- 60 g Szafi Free köles
- 80 g Szafi Reform süteményliszt
- 20 g frissen facsart citromlé
- 3 g citromhéj
- 1 kk. vanília aroma
- 10 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
- 50 g kókusztejszín
- 75 g víz
Narancs zselé:
- 3 dl frissen facsart narancslé
- 20 g Szafi Reform vaníliás pudingpor
- 30 g Szafi Reform vaníliás eritrit
- 8 g zselatinpor
A piskótakészítés az első. A hozzávalókat összekeverjük, legvégül a lisztet adjuk hozzá. Formába öntjük és előmelegített 180°C-os sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk rácson teljesen kihűlni.
Közben nekiállhatunk elkészíteni a túrókrémet. A kölest megfőzzük, kihűtjük. A többi hozzávalóval összeturmixoljuk, legvégül a süti lisztet adjuk hozzá. Krémes állaga legyen.
Ha kihűlt a piskóta tegyük vissza a torta formába, rá a túrókrém egyenletesen elosztva.
Legvégül a narancsos zselé réteg.
A narancsokat kifacsarjuk (de használhatunk 100% dobozos narancslevet is). Lábasba öntjük a pudingporral, eritrittel elkeverve és melegíteni kezdjük.
Kicsit sűrűsödni kezd akkor vegyük le, keverjük el benne a zselatint (de ne legyen túl forró) és addig keverjük, míg el nem olvad benne. Végül öntsük a túrókrém tetejére és irány a mélyhűtő dermedésig. Nekem kb. 30-40 perc volt.
Szafi Free gluténmentes Fanta szelet
Botos Reni karamellás csokitortát készített (Szafi Free karamell ízű zabpudingpor ITT!)
Szafi Free vegán csökkentett rosttartalmú karamellás torta
„Karamell pudingos Szafi Free kakaós piskóta az új kedvenc sütikénk. Ez valami brutál finom.”- írta fotójához Botos Kati
Karamell pudingos Szafi Free kakaós piskóta
Bartháné Molnár Réka Fanta szeletet készített, ezt írta fotójához: „Nagyon finom, nem lehet róla megmondani, hogy nem igazi túróval készült.”
Szafi Free gluténmentes Fanta szelet
Pelenczei Petránál Szafi Free csökkentett rosttartalmú epermousse torta készült (krém RECEPT ITT!), ezt írta fotójához:
„Tetejére: epret és eper lekvárt kevertem ki pici édesítővel és citromlével.”
Szafi Free gluténmentes eper mousse torta
Botos Kati Szafi Free karamell pudingos piskótát sütött csokiöntettel, ezt írta fotójához:
„A krém 15 dkg karamellás pudingot ízlés szerint édesítünk, 7,5 dl növényi tejjel sűrűre főzzük. Hidegen kenjük a piskótára. Olvasztott 70%-os étcsokival vonjuk be.”
Szafi Free gluténmentes karamell pudingos piskóta
„Szafi Free csökkentett rosttartalmú karamellás piskóta, karamellás – narancsos-csokis hajdina kásával rétegezve, dióval, mazsolával! A darabolt piskótát kávéba mártottam, és így rétegeztem a kásás pudinggal!”- írta fotójához Pelenczei Petra
Szafi Free csökkentett rosttartalmú karamellás piskóta
Juhász Vivien somlói galuskát készített a piskótából (krém RECEPT ITT!):
Szafi Free csökkentett rosttartalmú somlói galuska
Botos Kati vegán karamell pudingot tortát készített, ezt írta fotójához:
„Isteni finom, nem érdemes kihagyni.
A krém receptje:
- 150 g karamellás pudingpor
- 30 g négyszeres édesítő
- 6 dl növényi tej (nálam zabtej)
Felfőzni, hidegen a kihűlt piskótára kenni.”
Szafi Free vegán karamell pudingos torta
Majzik-Benkő Adrienn hólabda sütit készített a piskótából (krém RECEPT ITT!)
Szafi Free gluténmentes hólabda süti
Juhász Vivien somlóit készített a piskótából, ezt írta fotójához: „A krém: 20 g vaníliás puding, 2 dl növényi tejjel, 10 g negyedannyival megfőzve, majd ha kihűlt 50 g vegán habtejszínt felverve hozzáadni.”
Szafi Free csökkentett rosttartalmú somlói galuska
Juhász Vivien narancsos túrós pohárdesszerthez használta a piskótát. Ezekkel az arányokkal készítette:
- 60 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék
- 3 g Szafi Reform holland kakaópor
- 5 g negyedannyi édesítő
- csipet só
- egy csepp vanília aroma
- 4 g sütőpor
- 5 g citromlé
- 62,5 g víz
Hozzávalókat csomómentesre elkeverjük, majd 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, felvágjuk és késes aprítóba rakjuk. Így egy kakaós morzsa lesz belőle, amit a poharak aljába rétegzünk.
Krém:
- 300 g zsírszegény krémtúró
- 100 g Rama lm növényi margarin
- 20 g negyedannyi édesítő / vaníliás édesítő
- Reszelt citromhéj
A margarint elkeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a túrót. A kakaós morzsára kanalazzuk.
Narancsos réteg:
- 2 dl cukormentes szénsavas, narancsos üdítő
- 20 g vaníliás pudingpor
- 10 g negyedannyi édesítő
Ezeket elkavarjuk, majd felforraljuk, és pár perc alatt besűrítjük (mintha pudingot főznénk). Még melegen a túrós krémre öntjük.
1 éjszakát hagytam hűtőben pihenni. Nagyon finom és egyszerű desszert!
Szafi Free rostcsökkentett narancsos-túrós pohárdesszert
Zsikla Dóri Fanta tortát készített a piskótából:
Piskóta:
- 125 g víz
- 10 g citromlé
- 15 g negyedannyi édesítő
- 2 g só
- 15 g Szafi Reform kakaópor
- 5 g sütőpor
- 110 g Szafi Free rostcsökkentett vegán lisztkeverék
A fenti sorrendben keverjük össze a hozzávalókat, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. (tűpróba!)
Túrókrém:
- 500 g rögös túró
- 2 púpos evőkanál tejföl
- 1 cs zselatinfix
- édesítő ízlés szerint
- + mehet bele reszelt citromhéj is
Tetejére:
Narancsos üdítő+ 4 csapott teáskanál zselatin összefőzve, (de nem túlforralva!) majd ha picit már kihűlt öntsük a túrókrém tetejére. 1-2 óráig pihentessük, majd fogyaszthatjuk is.
Szafi Free gluténmentes Fanta torta
Juhász Vivien málnakrémes tortát készített:
Piskóta hozzávalói:
- 60 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverék
- 3 g Szafi Reform holland kakaópor
- 5 g negyedannyi édesítő
- csipet só
- egy csepp vanília aroma
- 4 g sütőpor
- 5 g citromlé
- 62,5 g víz
Hozzávalókat csomómentesre elkeverjük, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt, sütőpapírral bélelt, 18 cm tortaformában készre sütjük.
Tejszínes-mascarpone krém:
- 200 g light mascarpone
- 100 g cukormentes tejszín
- ízlés szerint édesítő (kb. 20 g negyedannyi)
- vanília aroma
- 1 marék málna
- zselatin fix, ha nem elég kemény a krém, nekem most nem igényelte
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzá keverjük a többi hozzávalót. Simítsuk a kihűlt kakaós piskótára.
Málnazselé:
- 2 marék fagyasztott málna
- ízlés szerint édesítő
- 2 ek. víz
- 1 ek. vaníliás pudingpor
Tegyük fel főni a málnát az édesítővel. Mikor már levet engedett, és felforrt, adjuk hozzá a vízben elkevert pudingport és sűrűsítsük be. Hagyjuk picit hűlni, majd egy szűrő segítségével passzírozzuk le (magok miatt) és egyengessük el a krémen. Tegyük hűtőbe pihenni. Nekem 2 órát dermedt.
Málnás túrókrém:
- 125 g zsírszegény krémes túró
- 80 g zsírszegény natúr joghurt (0,1%fat)
- ízlés szerint édesítő
- 1 csomag zselatin fix
- 2 marék fagyasztott málna
Keverjük össze a hozzávalókat, majd kézi robotgép segítségével aprítsuk bele a málnát is. A krémet simítsuk a dermedt zselére.
Csoki ganache:
- 50 g cukormentes tejcsokoládé
- 50 g cukormentes tejszín
Ezeket olvasszuk fel, majd öntsük a málnás krémre. Hagyjuk dermedni a hűtőben. A tetejét díszíthetjük tejszínhabbal, málnaszemekkel.”
Szafi Free csökkentett rosttartalmú málnakrémes torta
Almási Zsuzsanna kakaós piskótát sütött majd mascarpone, édesítő és eper keverékével rétegezte:
Pohárdesszert Szafi Free rostcsökkentett piskótával
Pelenczei Petra Fekete-erdő pohárdesszertet készített a piskótából, ezt írta fotójához:
„Szafi Free Kakaós zabpuding készre főzve a lecsöpögtetett meggylével és kókusztejjel.
75 g kakaós zabpuding (Szafi Free kakaós zabpuding por ITT!)
600 g folyadék (meggylé+kókusztej)
14 g ötszörös édesítő
Rétegeztem: puding, piskóta, meggy, pudingok, piskóta, meggy, puding, tejszínhab.”
Szafi Free vegán Fekete-erdő pohárdesszert
Botos Reni karamellás csokitortát készített a piskótából. A krémet így készítette: „3 adag Szafi Free karamellás puding (Szafi Free karamell ízű zabpuding por ITT!) a zacskó hátulján található recept alapján 6 dl növényi tejjel. Teteje: 1 tábla étcsoki és 2 tk kókuszolaj megolvasztva.”
Szafi Free gluténmentes karamellás csokitorta
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
1 hozzászólás