Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán linzer
A receptet köszönjük Julika kolléganőnknek!
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett vegán linzer
Hozzávalók:
- 125 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 125 g őrölt mandula
- 60 g eritrit (Szafi Reform eritrit ITT!)
- 2 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 g szódabikarbóna (Szafi Reform szódabikarbóna ITT!)
- 4 g vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 3 g reszelt citromhéj
- 10 g flakonos citromlé
- 110 g langyos víz
- + 5 g Szafi Reform bambuszrostliszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
- + sárgabarack lekvár a töltéshez (Szafi Free lekvárok ITT!) (Szafi Reform lekvárok ITT!)
Elkészítés:
Keverjük a lisztbe a mandulát, a sót, az édesítőt a szódabikarbónát, a citromhéjat, majd öntsük hozzá a vizet, a citromlevet és a vaníliát.
Alaposan gyúrjuk össze, ezután csomagoljuk frissen tartó fóliába és legalább 1 órára tegyük a hűtőbe.
Ha letelt a pihentetési idő, enyhén lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és nyújtsuk kb. 4-5 mm vastagra.
Szafi Free gluténmentes vegán linzer
Szaggassuk ki 5,5 cm átmérőjű (tetszőleges méret) kiszúróval.
A leeső részeket addig gyúrjuk, nyújtsuk és szaggassuk újból, míg a tészta elfogy.
Összesen 46 db lesz. (23 teli és 23 lukas)
Tegyük őket sütőpapírral fedett tepsire és pihentessük, míg a sütő melegszik.
Sütés:
180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 15-16 perc.
Ha kihűltek a korongok, töltsük meg lekvárral és tegyük őket zárható dobozba.
Néhány óra alatt omlóssá válnak.
A 46 db tészta súlya 334 g.
Beltartalmi értékei darabonként, poliol és lekvár nélkül:
- Energia: 26 Kcal
- Fehérje: 0,9 g
- Zsír: 1,5 g
- Szénhidrát: 2,1 g
100 grammban:
- Energia: 363 Kcal
- Fehérje: 11,7 g
- Zsír: 20,6 g
- Szénhidrát: 28,7 g
RECEPT 2.
(A recept készítője: Pintér Alexa)
Szafi Free rostcsökkentett vegán linzer
Szafi Free rostcsökkentett vegán linzer
Hozzávalók:
- 180 g Szafi Free univerzális hajdinamentes lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 30 g poreritrit (Szafi Reform poreritrit ITT!)
- Egy kk vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- Egy citrom reszelt héja
- 20 g citromlé
- 40 g víz
- 40 g zabtejszín (zabtejszín ITT!)
- Csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 20 g kókuszolaj olvasztva (Szafi Reform kókuszolaj ITT!)
A folyékony hozzávalókat összedolgozzuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalókat és 10 percig pihentetjük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk, szaggatjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 12 percig sütjük.
Puha marad a kisült tészta.
Poreritrittel, lekvárral díszítjük.
*********************
Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudtok paleo linzer készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverékből így tudtok vegán linzert készíteni:
Szafi Free hajdinás rostcsökkentett lisztkeverékből így tudtok vegán linzert készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free szénhidrátcsökkentett vegán linzert így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free-Szafi Reform gluténmentes vegán linzert így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform paleo-vegán linzert így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
Mazán Krisztina fotója:
Szafi Free rostcsökkentett vegán linzer
Krámli Anita islert készített:
“Linzerkarikák házi (hozzáadott)cukormentes áfonya lekvárral.”-írta fotójához Botos Kati.
“Én imádom az aprósüteményeket, és ezt a linzert is többször elkészítettem és isler is készült már belőle. Azonban a Szafi Reform matcha porral (Szafi Reform matcha teapor ITT!) igazán különleges lett. Került a tésztába is, és a töltelékbe is. Ami a hagyományos lekvár töltelék helyett, most egy lágy, krémes sajtkrém és cukormentes cseresznye lekvár.”-írta fotójához Dávid Krisztina.
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!