Ti Készítettétek Recept
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
A „Ti készítettétek” jelöléssel ellátott receptekért a Szafi Products Kft. nem vállal felelőséget.
Hozzávalók:
- 160 g mandulatej
- 20 g friss élesztő
- 20 g kristályos édesítő (Szafi Reform eritrit ITT!) (próbáltam eritrittel és cukorral is, nekem sajnos a cukros jobban bejön, így maradok ennél)
- 240 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
- 30 g laktózmentes vaj
- csipet só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- 2 db L-es tojás sárgája
Elkészítés:
A meleg mandulatejhez adjuk a cukrot/édesítőt, belemorzsoltjuk a friss élesztőt, alaposan összekeverjük és állni hagyjuk.
Egy másik tálba kimérjük a lisztet, sót, puha vajat és a tojások sárgáját majd hozzáöntjük az élesztős keveréket és kézzel alaposan összegyúrjuk a tésztát. Meleg helyen 15 percet kelesztjük.
A megkelt tésztát pici liszttel megszórt felületre borítjuk, átgyúrjuk és 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Egy 8 cm átmérőjű fánk szaggatóval köröket formázunk, közepét kiszúrjuk.
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes fánk
Ezt addig folytatjuk míg el nem fogy a tészta, tehát szaggatás után újra összegyúrjuk, nyújtjuk, szaggatjuk stb.. Végül 9 db fánkunk lesz amit további 10 percig a konyhapulton kelesztünk.
Közben serpenyőben olajat forrósítunk és a fánkokat szép aranybarnára sütjük.
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Igazi fánk illata és íze van, pont olyan mint a búzalisztes! Hihetetlen számomra is, mert már vagy 8-9 éve nem ettem ehhez hasonlót!”
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Szafi Free gluténmentes rostcsökkentett fánk készítése TikTok videó:
|
Vizler-Bokréta Veronika csöröge fánk formában is elkészítette:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett csöröge fánk
Szafi Free gluténmentes csöröge fánk készítése TikTok videó:
|
RECEPT 2.
(A recept készítője: Vizler-Bokréta Veronika)
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett tojásmentes fánk
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett tojásmentes fánk
Hozzávalók:
- 185 g mandulatej
- 40 g laktózmentes vaj
- 20 g friss élesztő
- 20 g cukor
- 3 g só (Szafi Reform himalaya só ITT!)
- pici vanília aroma (vanília aroma ITT!)
- 240 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék (Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék ITT!)
Elkészítés:
Kimérjük a mandulatejet, a vajat és megmelegítjük. Belemorzsoljuk a friss élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, sót, vanília aromát végül a lisztet.
Összegyúrjuk a tésztát, majd 10-15 percet pihentetjük.
Pici liszttel szórt felületen átgörgetjük, 5-7 mm vékonyra nyújtjuk, kiszúrjuk (én szívecske formákat készítettem) és forró olajban pár pillanat alatt kisütjük.
RECEPT 3.
(A recept készítője: Farkas Szilvi)
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett tojásmentes fánk és bukta
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett tojásmentes fánk és bukta
Farkas Szilvi csodás receptje így hangzik:
„2 evőkanál arany lenmaglisztett elkevertem 6 evőkanál vízzel, hűtőben pihentettem míg a tészta többi hozzávalóit kimértem és az élesztő felfutott.
160 g mandulatej vagy kesutej, ebbe tettem egy nagy csipet kókuszvirágcukrot, meglangyosítottam, ment bele a 20 g friss élesztő, hagytam felfutni.
Kimértem a 240 g Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett lisztkeveréket, 2 g sót, 10 g Szafi Free ötszörös erősségű édesítőt (Szafi Free ötszörös erősségű édesítő ITT!), 30 g lágy növényi vajat, majd hozzáöntöttem a felfutott élesztőt és a lentojásokat, összegyúrtam és kelesztettem majd olajban sütöttem.
A buktát kesutejjel és napraforgóolajjal lekentem, míg a sütő felmelegedett, kelesztettem.
Légkeverésen 180 fokon 30 percet sütöttem (ez sütőfüggő)
Nagyon jó állagú a nyers tészta, könnyű veled dolgozni, formázni. A kisült tészták könnyűek, puhák, nagyon finomak.”
*******************
Tojás nélkül így tudtok Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverékből fánkot készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free fánk lisztkeverékből így tudtok élesztőmentes vegán fánkot készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform minimális szénhidrát-tartalmú, gluténmentes, light PALEO fánkot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Reform szénhidrátcsökkentett kenyér és péksütemény lisztkeverékből így tudtok PALEO fánkot készíteni: RECEPT ITT!
Szafi Free-Szafi Reform szénhidrátcsökkentett vegán fánkot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Szénhidrátcsökkentett zablisztes fánkot így tudtok készíteni: RECEPT ITT!
Update (Ti Készítettétek):
„KürtősFÁNK. gluténmentes fánk receptet használtam, a tésztát feltekerve kókuszolajban sütöttem ki, fahéjas eritrites, fehércsokis és baracklekváros diós ízekben.”- írta fotójához Tóth Cynthia
Szafi Free gluténmentes kürtősfánk
„A legfinomabb gluténmentes ÉS egészséges F Á N K. Nincs benne sem glutén, sem tojás, sem tejtermék, mégis az eddigi legjobb amit ettem, habkönnyű a tésztája, nem esik össze sütés után, igazi fánk illata és íze van, mint a hagyományos fánknak.”- írta fotójához Kovács Szilvia, aki így készítette a fánkokat a fenti alaprecept szerint:
HOZZÁVALÓK (9 db fánkhoz):
160g növényi tej (mandula-/rizstej)
20g friss élesztő (vagy 5g por, de érdemes frisset használni)
10g kristályos eritrit
10g nádcukor
csipet só
240g Szafi hajdinamentes univerzális lisztkeverék
60g növényi joghurt szobahőmérsékletű)
Kókuszolaj sütéshez”
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes fánk
Juhász Vivien fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Savanya Mariann fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Csikós Gabi is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes rostcsökkentett fánk
Ornyiné Páli Barbara is elkészítette:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
„FÁNK. Már harmadjára sütöttem meg ezt a fánkot, viszont annyira finom, hogy mindig megettük egyből, a gyerekek nem bírták kivárni, hogy lefényképezzem na meg persze én sem, de most erőt vettem magamon és kivártam. Az új liszttel pedig most is nagyon könnyű dolgozni! Nagyon szeretem, nagyon jó állaga van! írta fotójához Elek-Tóth Évi
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
„Tél és farsangi időszak nem múlhat el fánk nélkül. Ez a recept pedig az eddigi legdurvább F Á N K. Vaj helyett növényi margarin és kristályos eritrit került bele, és reszeltem hozzá egy kevés bio citrom héját is. Egy igazi, cukormentes baracklekvárral fogyasztottam elég nagy lendülettel.”- írta fotójához Tóth Anita
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Mészáros Laura is elkészítette:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Szafi free fánk az új univerzális lisztkeverékből. Nem túlzott Vera amikor azt írta, hogy olyan az íze mint az igazi búzalisztes társának! Ez még jobb, sokkal jobb! Ízre, állagra, elkészítésben… mindenhogy! Habkönnyű a tésztája.”- írta fotójához Pelenczei Petra
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
„Ez valami brutális. Nagyon finom, puha, nincs mellékíz és nem tocsog az olajtól sem. Nagyon sokszor fogok csinálni, az tuti.”- írta Kovácsné Kalmár Edina
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
„Erre nem tudok mit mondani, csak azt, hogy tökéletes.”- írta fotójához Király Dia
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Takács Andrea fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett gluténmentes fánk
Daniella is megsütötte:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
R.Beatrix vanília krémmel töltötte:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Nyitrai Alexandra fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Ornyiné Páli Barbara fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
„Nagyon szeretem a fánkot, viszont a bő olajban sütést már annál kevésbé…kifekszek tőle és ugyebár nem is kifejezetten diétabarát.
Mióta van a mi kis airfryer-ünk egyre több mindent próbálgatok elkészíteni benne, ezzel is minimalizálva a hozzáadott zsíradék mennyiséget. Ma a fánk volt a soron, amihez Vera receptjét használtam alapul. És jelentem működik! Szaggatás után kis olajjal vékonyan megkentem és úgy tettem a fryerbe. 8-10 perc sütés után (200 fokos programon) pirospozsgás puha fánkok mosolyogtak rám. Kajszi-szőlő és eper-alma lekvárokkal közelíti az igazi fánkélményt! ”- írta fotójához Eszti.
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett gluténmentes fánk
Sebők Gábor is elkészítette:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Várnoki Szaniszló és Dóra fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Muszáj volt nekem is megsütnöm a legfinomabb Szafi FÁNKot „- írta fotójához Pajor Krisztina
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett gluténmentes fánk
„Na, igen. Ez az igazi gluténmentes fánk, ami mennyei finom, légiesen könnyű&puha tésztájú, megtévesztésig hasonlít az igazi búzalisztes társára illatra és ízre is! Cukorral, friss élesztővel, olajban sütve. köszi Vera a receptet és a tippeket! Nem csalódtam. Szafi Free hajdinamentes, univerzális lisztből készült, nekem ez lett a kedvenc lisztem, már a kezdetek óta, mióta először kipróbáltam! Egyáltalán nem szívja meg magát olajjal, friss élesztővel sokkal jobb, és 2g cukor/db-tól semmi bajunk nem lesz! Én próbáltam édesítővel, porélesztővel, kókuszolajban, de ezzel össze nem lehet hasonlítani, most már csak így fogom készíteni.”- írta fotójához Juhász Vivien
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett gluténmentes fánk
„A FÁNK!Egy az egyben olyan az íze, mint az igazi fehérlisztes natúran, áfonyalekvárral és házi cukormentes baracklekvárommal megtöltve is átment a teszten, ezer hála a receptért.”- írta fotójához Tóth Cynthia
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
„Nem igazán tudtam még reggel,hogy mit ma csináljak a zöldbableves mellé, de jobban nem is dönthettem volna. Az biztos, hogy ez a Szafi Free fánk megszólalásig hasonlít a búzalisztes verzióra,puha, könnyed tészta, ízben pedig teljesen hozza az élményt.”- írta fotójához Mezei Brigi
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Majzik-Benkő Adrienn a tojásmentes változatot próbálta ki:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett tojásmentes fánk
Várkonyi Nikoletta fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Németh Bianka is elkészítette:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Krámli Anita is elkészítette:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Borbély Adrienn is tesztelte:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Juhász Vivien a tojásmentes változatot is tesztelte:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett tojásmentes fánk
Gothár-Vári Ibolya fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Nagy Lilla is elkészítette:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Nyitrayné Bakos Annamária fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Netti is megsütötte:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Botos Kati fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Pusztai Dóri fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
„Csak azokhoz tudok csatlakozni, akik szerint isteni finom, puha, mellékízmentes, igazi fánk, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok, próbáljátok ki!”- írta fotójához Judit
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Dani Dorottya fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Sebők Gábor fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Tóth Cynthia fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Juhász Vivien fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Majoros Viktória is elkészítette:
Szafi Free gluténmentes rostcsökkentett fánk
Zsikla Dóri fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Tóth Cynthia fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Juhász Vivien a 2. recept szerint készítette:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
„Nagyon finom, puha, könnyű és lyukacsos a tésztája.”- írta fotójához Juhász Vivien
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
- „Ez a világ legfinomabb gluténmentes fánkja! Totál mint az igazi.”-írta fotójához Pelenczei Petra
- és R.Beatrix is elkészítette.
Szafi Free rostcsökkentett gluténmentes fánk
Vizler-Bokréta Veronika fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett gluténmentes fánk
Tóth Cynthia fotója:
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Juhász Vivien fehércsokis-mascarpones-tejszínes krémmel és eperrel töltötte. A krémet így készítette:
1 dl cukormentes tejszín
150 g light mascarpone
2,5 dl tej
20 g vaníliás puding
20 g négyszeres erősségű édesítő
5 g vaníliás eritrit vagy vanília aroma
20 g zselatin fix
75 g cukormentes fehércsoki
(A krémből maradni fog ki, ezt használjátok fel egy szuper pohárdesszerthez)
A pudingot tejjel, édesítővel megfőzzük, hagyjuk hűlni. Tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponet, zselatint majd a hűlt pudingot, csomómentesre keverjük. A fehércsokit olvasszuk fel, keverjük a krémhez. Fánkokat kettévágjuk, a krémet habzsák segítségével a fánkokba töltjük, eperszeletekkel díszítjük. Tetejét poreritrittel meghintjük.”- írta fotójához.
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
„Mindenhol csak fánkokat látni. Bár legtöbbjük búzalisztes, amit én nem ehetek. Szóval ma kipróbáltam ezt a receptet, és nagyon finooom. Készült csokis-kókuszosban, barack és meggylekvárosan is. Persze megkóstoltam, de majd holnap folytatom inkább, mert simán meg tudnám mind enni! „- írta fotójához Kálmán-Piroska Zsuzsanna.
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
„Farsangi fánkok házi cukormentes áfonya lekvárral, por eritrittel. Legújabb kedvenc, nagyon nagyon finom!”-írta fotójához Botos Kati.
Szafi Free hajdinamentes rostcsökkentett fánk
Botos Kati újra elkészítette:
Szafi Free hajdinamentes gluténmentes fánk
„Nagy kedvencünk ez a fánk, magában is nagyon finom, minden héten jöhet.”- írta fotójához Botos Kati.
Szafi Free gluténmentes rostcsökkentett fánk
“Mutatom a legfinomabb gluténmentes farsangi fánkreceptet!”-írta fotójához Melian Brenda.
Tóth Cynthia fotója:
Tóth Cynthia mogyorókrémes fánkot is készített:
Tóth Cynthia újra elkészítette:
A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!
Én az első változatot csináltam 😊. Ez valami isteni fincsi lett 💗. Megjegyzem nem szeretem a fánkot, de a párom imádja.
Változtatás: 4xerejű édesítő, mandula tej helyett hulala minden mentes növényi tejszín.
Köszönöm a receptet 🙏🙏🙏😊
Sziasztok,
Ha mi sem margarint sem vajat nem eszünk valamilyen zsírral helyettesíthető? Esetleg növényi olajjal?
Köszönöm.