Csökkentett rosttartalmú lángos

A magas rostfogasztást gyakran hangoztatják, a helyes anyagcsere működés, és az egészséges étrend jegyében. Sok zöldség és gyümölcs rendelkezik magas rosttartalommal, így pl. a zöldségek, gyümölcsök, a hüvelyesek, a magvak, és a teljes kitörlésű gabonák. A magas rostfogyasztás megköti az emésztőrendszerünk által termelt koleszterintartalmú epesavakat, ezáltal kisebb mennyiségű koleszterin kerül a véráramba. Ez a szív-, és érrendszeri betegségek elkerülése miatt rendkívül fontos. Ennek ellenére, a túlzottan magas rostfogyasztás negatív hatásokkal lehet a szervezetünkre. Ha túllépjük az ajánlott rostfogyasztási mennyiséget, az emésztési zavarokhoz, puffadáshoz, hasmenéshez vezethet. Ajánlott odafigyelni a szükséges mennyiségű rostfogyasztásra, ám ételérzékenységgel egybekötve ez még komplikáltabb feladatnak tűnhet.

Ha téged is  érint a fent említett probléma, akkor ajánljuk figyelmedbe a Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeveréket. A lisztkeverék gluténmentes lisztekből, hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyalisztből, és minimális mennyiségű rostokból áll. Ez az univerzálisan felhasználható gluténmentes, vegán lisztkeverék lehetőséget nyújt jelölendő allergénektől mentes ételeket készíteni, pl. csökkentett rosttartalmú, gluténmentes lángost, fánkot, palacsintát, stb.

Ha ételérzékenység mellett már ki vagy éhezve egy jó lángosra, ám a rostbeviteledre is figyelned kell, akkor készítsd el EZT a receptünket! A végeredmény megtévesztően hasonlít a hagyományos lángoshoz: vékony, roppanós kéreg, belül levegős, és puha, ám ez a csökkentett rosttartalmú lángos minimális mennyiségű olajat szív fel, de mégis nagyon-nagyon finom!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!