A kenyérfogyasztás egy meglehetősen megosztó téma, ha életmódváltásról, vagy diétáról van szó. Napjainkban egyre többen cserélik le a hagyományos, búzalisztes, fehér kenyeret teljes kiőrlésű lisztből készült kenyérre, Graham kenyérre, vagy éppen rozskenyérre. De a különböző szénhidrátcsökkentett kenyerek is egyre népszerűbbek. A csökkentett szénhidráttartalmú kenyerek alacsonyabb szénhidrátértékét úgy érik el, hogy több zsírt, fehérjét, vagy rostot adnak hozzá, és kevesebb szénhidráttartalmú lisztet. Azoknak, akik a zsírszegény étrendet preferálják érdemesebb inkább azokat a csökkentett szénhidráttartalmú kenyereket választaniuk, amelyeknek a szénhidrátértéke úgy lett csökkentve, hogy növelték az élelmi rost tartalmukat. A paleo életmód hívei sok esetben szívesen fogyasztanak tojásos kenyeret, olyat, amelyben hozzáadott zsiradék is van. A sportolók életmódjában népszerűek a fehérjeporokkal dúsított szénhidrátcsökkentett kenyerek.

A Blogunkon többféle csökkentett szénhidráttartalmú kenyér recept is megtalálható. Ha szeretnél olyan szénhidrátcsökkentett kenyeret enni, amelyben kevesebb, mint 2 gramm felszívódó szénhidrát van, nem tartalmaz lisztet, akkor válaszd EZT a csökkentett szénhidráttartalmú, paleo kenyeret. Ha pedig olyan szénhidrátcsökkentett kenyérre vágysz, amelyben nincsen tojás, és beilleszthető vegán életmódba, akkor teszteld a Szafi Reform-Szafi Free kenyeret! Pihe-puha, foszlós, ropogós a kérge! ITT TALÁLTOK hozzá receptet! A méltán népszerű, sokoldalúan felhasználható Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből EZ a legfinomabb csökkentett szénhidráttartalmú kenyér. Nagyon sokan tesztelték már, és olyanok körében is nagy sikert aratott ez a szénhidrátcsökkentett kenyér, akik nem kedvelik a reform konyhát, vagy az újdonságokat. Mellékízmentes, és pikk-pakk elkészül!

Ezeket a szénhidrátcsökkentett kenyereket fogyaszthatják gluténérzékenyek, tejérzékenyek, szójára érzékenyek, sőt azok is, akik kerülik az élesztő fogyasztását! Ha a házi kenyér készítésétől eddig a hosszadalmas dagasztás, kelesztés tántorított el, akkor ezek a receptek Neked nagyon be fognak jönni! Nagyon gyorsan elkészítheted őket, és szendvicsként mehetnek veled a suliba, vagy a munkahelyre is!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!