Te ettél már olyan süteményt, aminek a piskótájába bele volt rejtve valamilyen zöldség? Ha még nem, és nagyon idegenkedsz az ötlettől, akkor itt az idő, hogy esélyt adj a cukkinis piskótának.

Miért jó, ha egy sütemény piskótájába cukkinit teszünk? A cukkini egy meglehetősen kevés kalóriával, és felszívódó szénhidráttal rendelkező zöldség, amely úgy teszi puhábbá, nagyobbá, levegősebbé a piskótádat, hogy közben nem emeli meg sem a szénhidráttartalmát, sem a zsírtartalmát. Ráadásul a cukkininek semleges íze van, így nem kell attól sem tartanod, hogy kellemetlen íze lesz tőle a piskótádnak. A cukkinit a speciális, paleo életmódot élők is fogyaszthatják, így akár paleo piskótákban is bátran használhatod!

Ha felkeltette az érdeklődésedet a cukkinis piskóta, akkor teszteld EZT a mákos, vagy sütőtökös receptet, amelynek segítségével habkönnyű cukkinis piskótát tudsz készíteni! Ezt még szénhidrátcsökkentett, és paleo étrendbe is be tudod illeszteni!

Természetesen a növényi alapú étrend híveire is gondoltunk! A vegán életmód követőinek EZT a cukkinis piskótát ajánljuk! Készíthetsz belőle gyümölcsös, vagy csokidarabos piskótát, de akár tortalapnak, vagy muffinnak is megsütheted!

A cukkini tehát nem csak rántva jó, hanem különböző piskóták alapanyagául is szolgálhat! ITT egybe gyűjtöttük Nektek a blogunk top 10 cukkinis receptjét, ahol a cukkinis tócsnin, a cukkinis tortillán, és a cukkinis pogácsán túl még cukkinis piskóta receptekkel is megismerkedhettek!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!