Mi volt a kedvenc tízóraid kisiskolás korodban? Mi jelenleg az egyik kedvenc édes péksüteményed? A legtöbbünknek az édes péksütemények közül, ami mindig viszi a pálmát, az nem más, mint a kakaós csiga.

Sokunk, ahogy elkezdtünk mélyülni a tudatos táplálkozás témájában, el kezdtünk megismerkedni azzal, hogy bizonyos élelmiszercsoportok miként hatnak a szervezetünkre, magunk mögött hagytuk az illatos péksütiket, köztük a kakaós csigát is. Életmódváltáskor az ember sok esetben, nagyon sok hagyományos élelmiszerről lemond: legtöbben elhagyják a finomított élelmiszereket: a búzalisztet, és a kristálycukrot. Sokaknak későbbiekben már a tej sem fér bele az életmódjukba. Vannak, akik egészségügyi okok miatt fogják magukat diétára, és már az élesztő sem fér bele az étrendjükbe. Ha te is már több élelmiszercsoportról lemondtál, hogy megőrizhesd az egészséged, vagy alakod, ha ezért már nagyon régen fogyasztottál péksüteményeket, de újra élvezni szeretnéd az ízüket, anélkül, hogy romba dőlne minden életmódváltásnak köszönhető eredményed, akkor nézz szét a blogon! Itt nagyon sok diétás péksütemény recepttel megismerkedhetsz!

A diétás kakaós csiga receptjeink nagyon sokfélék, azonban vannak azonosságok minden Szafi Free és Szafi Reform kakaós csiga között: az összes diétás kakaós csigánk gluténmentes, tejmentes, és hozzáadott cukortól mentes. De ezeken kívül, a diétás kakaós csigáink más tulajdonságokban is kivételesek! Van olyan diétás kakaós csigánk, ami teljesen lisztmentes, és minimális szénhidráttartalommal rendelkezik. ITT TALÁLJÁTOK  a receptjét! Van olyan, amely beilleszthető zsírszegény, és tojásmentes étrendbe, valamint növényi alapú táplálkozásba is! Ezt a VEGÁN receptet IDE KATTINTVA találjátok meg! Ha pedig szénhidrátcsökkentett, és zsírszegény kakaós csigát szeretnél sütni, az sem lehetetlen! Próbáld ki a Szafi Reform-Szafi Free kakaós csigát! KATT IDE! 

Láthatod, hogy a diétás kakaós csigák sokfélék, ITT azonban mindenki találhat olyat, amit bátran beilleszthet az életmódjába! Vidd magaddal valamelyik diétás kakaós csigánkat a munkahelyre, az iskolába, vagy kirándulásra!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!